مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود: با عنایت به بررسیهای به عمل آمده از منطقه به نظر میرسد مرگ و میر آبزیان مذکور احتمالا به دلیل شکوفایی پلانکتون (کشند قرمز) بوده که کارشناسان محیط زیست در حال بررسی تراکم و نوع گونههای پلانکتونی منطقه هستند شایان ذکر است که آغاز فصل مانسون و جابجایی مواد مغذی در دریا، جابجایی مواد مغذی از کف و حرکت مواد غذایی از مناطق عمیق توسط جریانهای آبی به محدوده ساحل سبب افزایش مواد مغذی در آبهای ساحلی میگردد و در اثر افزایش مواد مغذی، فسفات و نیتروژن جلبکها یا فیتوپلانکتونها افزایش پیدا میکنند که در رقابت با هم سم توکسین را تولید میکنند.
توکسین تولید شده در سطح آب جمع میشود و معمولا آب در این منطقه رنگی میشود، این امر باعث میگردد که نور و اکسیژن به آبزیان منطقه نرسد و تلف شوند.
وی ادامه داد:آبزیان این منطقه با مصرف فیتوپلانکتونها یا جلبکهای حاوی سم، مسموم شده و همین مسئله باعث مرگشان شده است.
پورمردان خاطرنشان کرد:البته گاهی ورود فاضلابها نیز باعث مرگ و میر آبزیان میشود، اما با توجه به اینکه این اتفاق در یک محدوده نیمه بسته روی داده است احتمال مسمومیت با توکسین قویتر است.
پورمردان با توجه به احتمال سو استفادهی عدهای که پس از این رخداد طبیعی دریایی، بلافاصله اقدام به جمع آوری آبزیان تلف شده در ساحل و احتمالاً مصرف یا فروش ماهیها و میگوهای مسموم در بازار کرده اند، از مردم منطقه خواست تا در مصرف آبزیان دقت کنند و از خرید میگوهای آلوده که رنگ آنها نسبت رنگ طبیعی تغییر کرده همچنین ماهیان دارای آبششهای قرمز تیره مایل به قهوه ای، که به دلیل وجود سم باعث بروز مشکلاتی در سلامت شهروندان (به ویژه کودکان) میگردد، جداً خودداری نمایند.
انتهای پیام/ع