طرف سوئیسی عملکرد سیستم قضائی این کشور را در رابطه با عدالت کیفری جوانان - نوجوانان و نحوه فعالیت کانونهای اصلاح و تربیت (در قالب کانتونها یا همان ایالتهای خود مختار) را بیان کرد و خواستار تبادل نظر کارآمد با طرف ایرانی شد.
همچنین طرف سوئیسی ضمن استقبال از توضیحات مقامات قضایی کشورمان در خصوص سازوکارهای عفو در ایران و سیستمهای حل و فصل اختلافات قبل از ورود پرونده به چرخه قضایی، خواستار تبادل بیشتر اطلاعات و انجام همکاریهای فنی و حرفهای قضایی در رابطه با موارد فوق و سایر موضوعات فنی میان سیستم قضایی دو کشور شد.
در حاشیه ملاقاتهای روز دوم که در محل وزارت امور خارجه سوئیس صورت گرفت، هیات قضایی کشورمان از پیشنهاد طرف سوئیسی برای تنظیم موافقتنامه همکاریهای فنی و قضایی میان دو کشور توسط ستاد حقوق بشر از طرف جمهوری اسلامی ایران و مقامات قضایی دادگستری این کشور استقبال کرد و خواستار تنظیم مفاد آن طی بازه زمانی مناسب و سازوکاری منتج به تبادل و ارتقا تجربیات دو کشور در حوزههای مختلف حقوق بشری گردید.
در ملاقات روز دوم همچنین مقرر شد علاوه بر پیگیری همکاریها در قالب موافقتنامه، به موازات آن دو کشور بستر مناسبی را برای توسعه همکاری فوق میان موسسات آموزشی و دانشگاهی را نیز فراهم آورند.
ماموریت دو روزه هیات قضایی کشورمان به سرپرستی سید مجید تفرشی معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضائیه آقایان مهدوی و شیخ پورمعاون مدیر کل حقوق بشر وزارت امور خارجه، همچنین رایزنان سیاسی سفارت کشورمان در برن با تاکید و استقبال طرفین برای برگزاری دور نهم مذاکرات در تهران به پایان رسید.
در پایان روز دوم و جلسه جمع بندی موضوعات سیاسی و حقوق بشری دو کشور آقایان سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان و همتای سوئیسی ایشان نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/