حاجدی ادامه داد: طی ۴ دهه گذشته در حدود ۱۰ هزار حوادث در کشور اتفاق افتاده است که بر اثر آن ۱۱۶ هزار نفر فوت و بیش از ۴۳ میلیون نفر تحت تأثیر حوادث طبیعی و بلایا قرار گرفتهاند.
رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت تأکید کرد: در زلزله طبس ۲۵ هزار نفر، زلزله رودبار ۴۰ هزار نفر و در زلزله بم ۶ هزار نفر فوت کردهاند که در این میان نیروهای مسلح خدمات قابل توجهی در هنگام وقوع حادثه ارائه کردهاند.
وی افزود: هر اتفاقی که در کشور رخ میدهد ما با واکنشهای روانشناختی مواجه هستیم و وزارت بهداشت از سال ۷۷ هستههای روانشناسی را در کشور راهاندازی کرده است.
حاجدی ادامه داد: در هنگام وقوع حوادث و بلایای طبیعی برنامههای روانشناسی از اهمیت خاصی برخوردار است به طوری که یکی از اهداف وزارت بهداشت پس از وقوع حوادث پیشگیری از اختلالات روحی، روانی ناشی از حوادث است.
رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در هنگام وقوع حوادثی مثل سیل و زلزله اطلاع رسانی درست است به طوری که ۷۲ درصد از مردم درگیر با حوادث و بلایا خواهان دریافت اطلاع درستی از خانواده خود هستند.
وی گفت: در ساعات اولیه پس از وقوع حوادث طبیعی و بلایا تیمهای مداخلات روانشناسی باید بر سر صحنه حاضر باشند تا واکنشهای هیجانی ناشی از وقوع حوادث مردم به خوبی کنترل شود.
حاجدی گفت: ما معتقدیم که در هنگام وقوع حوادث خدمات روانپزشکی کمتر اثربخش است، مداخلات روانشناختی غیر دارویی میتواند شرایط را به خوبی کنترل کند.
رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت یادآوری کرد: تیمهای روانشناسی اعزامی به مناطق حادثه دیده باید نسبت به زبان و فرهنگ آن منطقه آشنایی داشته باشند تا مداخلات روانشناختی مؤثرتر واقع شود.
در ادامه مراسم احمدعلی نوربالا روانپزشک و استاد دانشگاه گفت: موضوع PTSP یکی از اختلالات شایع است که در حوادث و بلایای طبیعی باید مورد توجه قرار بگیرد.
نوربالا گفت: کنترل اختلالات روحی و روانی در هنگام حوادث و بلایای طبیعی یک موضوع با اهمیت محسوب میشود و باید هیجانات ناشی از وقوع حادثه به وسیله تیمهای روانشناختی کنترل شود.
انتهای پیام /