وی حداکثر سرانه مصرف برنج ایرانی را ۳۶ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: این در حالی است که واردکنندگان، سرانه مصرف برنج را ۴۵ کیلو اعلام میکنند تا بتوانند واردات بیشتری انجام دهند.
اکبریان ادامه داد: براساس سرانه مصرف ۳۶ کیلوگرم، سالانه حداکثر ۳ میلیون تن برنج در کشور مورد استفاده قرار میگیرد که با احتساب تولید داخل رقمی حدود ۸۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن برنج باید وارد کشور شود.
نایب رئیس انجمن برنج با اشاره به ذلایل افزایش قیمت برنج در بازار، بیان کرد: در ماههای اخیر برخی دلالان به بهانههای مختلف قیمت برنج را افزایش دادند، در حالیکه هیچ گونه دلیل علمی و منطقی برای برنج تولید سال گذشته در بازار وجود ندارد.
وی از کاهش ۱۰ درصدی قیمت برنج در استانهای شمالی خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو برنج طارم در استانهای شمالی ۱۸ هزار و پرمحصول ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان است.
بیشتر بخوانید: پیش بینی واردات یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج تا پایان سال/قیمت هر کیلو برنج پاکستانی ۸ هزار و ۲۰۰ تومان
اکبریان ادامه داد: اگر در ماه گذشته ۲۰ درصد فروشندگان حاضر به فروش محصول بودند، اما هم اکنون ۸۰ تا ۹۰ درصد فروشنده هستند.
به گفته این مقام مسئول، با توجه به رکود سنگین بر بازاربرنج پیش بینی میشود که روند کاهش قیمت همچنان ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه ممنوعیت کشت برنج در استانهای غیر شمالی و دوباره کشت در استانهای شمالی همچنان به قوت خود باقی است، بیان کرد: با توجه به شرایط آبی فراوان، دیگر همانند گذشته سخت گیری برای ممنوعیت کشت و دوباره کشت وجود ندارد.
نایب رئیس انجمن برنج ادامه داد: سال گذشته در تمامی روستاهای شمالی بنر نصب شده بود که کشاورزان در صورت اقدام به کشت برنج دوم به مراجع ذی صلاح معرفی میشوند، اما امسال این سخت گیریها به سبب فراوانی آب صورت نگرفته است.
اکبریان در پایان تصریح کرد: با وجود آنکه خزانه گیری از ۲۰ اردیبهشت به بعد انجام میشود، برخی مافیا واردات اظهاراتی مبنی بر از بین رفتن بخشی از تولید در پی وقوع سیل فرردین را مطرح کردند، در حالیکه هیچ ارتباطی به این موضوع نداشت.
انتهای پیام/