به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، استان خوزستان بدلیل شرایط اقلیمی و داشتن آب و هوایی گرم و خشک، هر ساله در مقایسه با سایر نقاط کشور، تابستان را چند روز زودتر، از فصل بهار تحویل میگیرد و دیرتر به فصل پاییز و زمستان تحویل میدهد.
افزایش بی سابقه دمای هوا در استان خوزستان، سبب شد تا علت گرمای شدید، شیوه اندازه گیری و اعلام دمای هوا و چگونگی کنترل برق و خاموشی در مناطق مختلف اهواز را از کارشناسان مربوطه جویا شویم، که در ادامه میخوانیم.
زهره پاشنه ساز، کارشناس پیش بین اداره کل هواشناسی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: وقوع دماهای ۴۹ درجه سانتیگراد و بالاتر تا اواخر خردادماه همچنان برای استان پیش بینی میشود.
وی درخصوص گرم بودن هوا با وجود بارشهای فراوان در سال آبی اخیر بیان داشت: علت وقوع دماهای بالا ارتباطی به میزان بارش باران ندارد، بلکه با تقویت سامانه پرفشار جنب حاره ای، وقوع دماهای بالا انتظار میرود.
پاشنه ساز اظهار کرد: وقوع دماهای بالا در خرداد ماه، فقط در سال جاری رخ نداده است، بلکه در سال ۹۶ نیز ۶ مرتبه این اتفاق به وقوع پیوسته و دماهای ۴۹ و ۵۰ درجه سانتیگراد در اهواز تجربه شده است.
به گفته کارشناس پیش بین اداره کل هواشناسی خوزستان، در سال ۸۹، ۷ مرتبه دمای هوا در شهرستانهای آبادان و بستان به بالای ۴۹ و ۵۰ درجه سانتیگراد رسیده، این در حالی است که در خردادماه سال جاری تاکنون ۲ مرتبه این دما تجربه شده است.
وی افزود: بیشترین دمایی که در سال ۸۹ ثبت شده، دمای ۵۱ درجه سانتیگراد در آبادان و ایستگاه کشاورزی اهواز بوده که به این معنا است که وقوع این دماها در خردادماه استان خوزستان موضوع عجیب و غیرعادی نیست.
زهره پاشنه ساز اذعان داشت: در دهه دوم خرداد سال جاری تاکنون، ۵ مرتبه دماهای ۴۹ و ۵۰ درجه سانتیگراد را ثبت کرده ایم.
سلطانی، کارشناس دیده بانی اداره کل هواشناسی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: دستگاهی به نام فشارسنج وجود دارد که بصورت لحظهای فشار هوا را اندازه گیری میکند، به این صورت که هرچه فشار هوا بیشتر باشد، ستون جیوهای که در این دستگاه تعبیه شده است تاثیر میگذارد.
وی افزود: دستگاه دیگری که برای پیش بینی هوا در اداره هواشناسی خوزستان از آن استفاده میشود، فشارنگار بوده که دارای ستونی فنر مانند است که هر چقدر فشار، نوسان داشته باشد، بوسیله گراف تعبیه شده در این دستگاه میزان فشار بطور لحظهای و خودکار در طول هفته ثبت میشود.
سلطانی در ادامه بیان کرد: همچنین دماسنجهایی در فضای باز و درون محفظهای مشبک قرار دارند که جریان هوا بر عملکرد آنها تاثیر دارد، اما نور خورشید تاثیری ندارد، به این صورت که دمایی که در ساعت ۴ بعدازظهر و در سایه نشان میدهد، حدود ۴۱.۵ است.
این کارشناس دیده بانی اداره کل هواشناسی خوزستان اظهار داشت: دماسنجی هم برای سنجش دقیق دما وجود دارد که در فضای باز قرار گرفته و اشعه خورشید بطور مستقیم روی آن تاثیر دارد، دمایی را نشان میدهد که بر بدن و روی سطح مشکی آن احساس میکنیم که چیزی حدود ۱۹ درجه با دمایی که دماسنج قرار گرفته در محفظه بسته اختلاف دارد، ولی وظیفه ما اعلام دمایی است که دماسنج در محیط بسته نشان میدهد، است.
محمدعلی مقدسیان، مدیر امور مرکز دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق اهواز در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در مرکز دیسپاچینگ اهواز، همکاران بصورت شبانه روزی در حال فعالیت و رصد بار شبکه، وضعیت خطوط، ترانسها و تمام وضعیت شبکه برق اهواز، حمیدیه، ملاثانی و شهرستان کارون را تحت نظر دارند.
وی تصریح کرد: در این مرکز، بار مصرف برق در تک تک ایستگاهها در مناطق مذکور بصورت آنلاین رصد میشود و هر ایستگاهی که بار مصرف در آن افزایش یابد و وضعیت آن به حد هشدار برسد، افراد حاضر در مرکز دیسپاچینگ از طریق مانور بار و انتقال بارهایی که انجام میدهند، تلاش میکنند شبکه را در وضعیت نرمال حفظ نمایند تا از خاموشی ناخواسته پیشگیری شود.
مدیر امور مرکز دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق اهواز افزود: با توجه به گرمای زودهنگام و تجربه دمای ۵۰ درجه در فصل بهار، سبب شد پیک بار در ۲۰ خردادماه سال جاری به پیک بار ۱۷ تیرماه سال گذشته برسد، این در حالی است که این پیک بار را در سال جاری، یکماه زودتر تجربه کردیم.
این مقام مسئول، رسیدن پیش از موعد به پیک را نگران کننده عنوان کرد و اذعان داشت: به منظور حفظ پایداری شبکه و پیشگیری از خاموشیهای ناخواسته و جلوگیری از بروز مشکل در شبکههای برق، از همشهریان و مشترکان درخواست میشود اقدامات مدیریت مصرف برق را اعمال کنند و به صنعت برق و توزیع برق اهواز کمک کرده و از استفاده وسایل پرمصرف در ساعات اوج مصرف برق که از ساعت ۱۳ تا ۱۷ و ساعت ۲۰ تا یک بامداد خودداری نمایند و بتوانیم برق رسانی را به همشهریان به صورت مستمر انجام دهیم.
علیرضا شکرخدایی، کارشناس شرکت توزیع نیروی برق اهواز در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به اعلام اداره کل هواشناسی خوزستان مبنی بر افزایش دما در استان گفت: با توجه به اینکه هر مشترک در مناطق گرمسیر کشور، معادل ۱۵ مشترک مناطق عادی برق مصرف میکند، لذا مدیریت مصرف برق امری ضروری است.
وی بیان داشت: هدف از تاکید بر مدیریت مصرف برق، کم مصرف کردن نیست، بلکه هدف ارائه خدمات مطلوب و کنترل بار شبکه برق است، ضمن اینکه از بروز حوادث برق نظیر؛ سیم بریدگی، فیوسی، اشکال در تجهیزات و ... جلوگیری کرده و از گرمای شدید بخوبی عبور کنیم.
شکرخدایی تاکید کرد: به منظور حفظ پایداری شبکه برق، لازم است شهروندان استفاده از وسایل برق پرمصرف مثل؛ لباسشویی، جاروبرقی، اتو و... در ساعات اوج مصرف جدا خودداری نمایند.
در این روزها که هوای خوزستان به نقطه جوش رسیده است، لازم است با مدیریت مصرف برق از بروز مشکلاتی نظیر خاموشی، حوادث مربوط به اتصال و انفجار در ترانسهای برق و... جلوگیری نماییم، چراکه مدیریت مصرف برق یعنی بهینه، به اندازه و در زمان مناسب مصرف کنیم.
گزارش از ملیحه گریزی نسب
انتهای پیام/