از سوی نماینده کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین انجام شد؛
به گزارش
حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین، در مصاحبهای اعلام کرد: هیأت بین المللی کنترل مواد مخدر با انتشار گزارش سالیانه خود برای سال ۲۰۱۸، به بررسی آخرین وضعیت تولید، توزیع و مصرف مواد مخدر در میان کشورهای عضو سازمان ملل پرداخت. در این گزارش، ضمن ابراز نگرانی از افزایش تولید و مصرف مخدرهای صنعتی، به ویژه آن دسته از مخدرهایی که استفادههای دوگانه پزشکی دارند، مانند کانابیس (ماریجوانا)، از قانونگذاری ضعیف یا بی توجهی برخی دولتها مانند آمریکاو کانادا در ضابطهمند نمودن مصرف این دسته از مواد، ابراز نگرانی کرده است.
وی افزود: در بخشهایی از این گزارش، با بررسی وضعیت اجرای توصیههای این نهاد توسط برخی کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران، به انجام اقدامات و تدابیر مثبت از سوی کشورمان در مبارزه و کنترل مواد مخدر اذعان شده است. در این خصوص آمده است: "دولت جمهوری اسلامی ایران از طریق مقامات ذیصلاح خود به نظارت نزدیک بر روی واردات، صادرات، عبور، تولید و استفاده از مواد اولیه مخدر ادامه میدهد. وزارت بهداشت ایران به عنوان نهاد تنظیم مقررات و ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان نهاد مجری قانون، با یکدیگر همکاری میکنند تا از انحراف مواد اولیه شیمیایی به کانالهای غیرقانونی جلوگیری کنند. "
غریب آبادی اظهارکرد: همچنین با اشاره به حمایت و محافظت ایران از اقشار آسیب پذیر در برابر مواد مخدر، در این گزارش ذکر شده است که دولت جمهوری اسلامی ایران تلاشهای خود را جهت فراهم نمودن خدمات درمانی و پیشگیری تخصصی در مورد سوءاستفاده از مواد مخدر برای زنان افزایش داده است. دولت همچنین، چهارمین برنامه راهبردی کشوری خود برای کنترل ایدز را در همکاری نزدیک با سایر سازمانهای مرتبط به اجراء در آورده است. دسترسی به درمان و بهبود عرضه دارویی، از دیگر اقدامات در این خصوص بوده است. انجام آزمایشهای شناسایی نیز از دیگر روشهای اجرایی توسط ایران در این حوزه بوده است.
انتقاد گزارش ٢٠١٨ هیات بین المللی کنترل موادمخدر از برخی کشورهاگزارش ٢٠١٨ هیات بین المللی کنترل موادمخدر با انتقاد از برخی از کشورها از جمله کانادا و آمریکا درخصوص تصویب قوانین جهت فروش و استفاده آزاد برخی از انواع مواد مخدر، اقدامات آنان را تضعیف تلاشها و همچنین معاهدات بین المللی موجود در راستای کنترل و مبارزه با مواد مخدر دانسته است. گزارش مذکور همچنین با اشاره به افزایش رو به رشد فروش اینترنتی مواد مخدر برخی از کشورهای اروپایی مانند هلند و آلمان، این کشورها را مقر و مرکز فعالیت اصلی باندهای فروش اینترنتی مواد مخدر اعلام نموده است.
وضعیت مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر نیز در جهان به ویژه در کشورهایی که دسترسی آزاد به این دسته از مواد وجود دارد، تاسف بار توصیف شده است. بر اساس همین گزارش، در سال ۲۰۱۷، بیش از ۷۰ هزار نفر در آمریکا صرفا بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر جان خود را از دست داده اند، که افزایش حدود ۹ هزار نفری را نسبت به سال قبلتر آن نشان میدهد. همچنین آمار مرگ و میر ناشی از مواد مخدر در کانادا و اروپا به ترتیب ۴ و ۹ هزار نفر عنوان شده است.
انتهای پیام/