وی ادامه داد: آسیبهای اجتماعی از قبیل فقر، مشکل بیکاری خانوادهها و مسائل فرهنگی و ساختاری همگی در بروز وظهور کودکانکار موثر هستند.
شیران یادآور شد: ۹۸ درصد این کودکان دارای خانواده بوده و کمکهزینه خانواده خود را تأمین میکنند.
وی از اجرای طرح مهرانه برای این کودکان خبر داد و گفت: در این طرح همزمان با آغاز سال تحصیلی بستههای آموزشی شامل لوازمالتحریر، پکهای پوشاک، کیف و کفش و لباس به همراه کمکهزینه تحصیلی به کودکانکار پرداخت میشود.
شیران با تاکید بر اینکه بدترین مشکل این کودکان فقر فرهنگی خانوادههای آنهاست، ابراز داشت: این خانوادهها معتقد هستند وقتی کودک کمی بزرگ میشود باید بتواند با کار کردن خرجی خود را دربیاورد.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی همدان در خصوص خدمات مرکز آموزشی حمایتی کودک و خانواده در همدان بیان کرد: تاکنون یک مرکز آموزشی حمایتی در مرکز استان فعال است که این مرکز با همکاری یک مددکار و روانشناس در سطح شهر ارتباط حرفهای با این گونه کودکان برقرار میکنند تا در این مرکز بتوانند به کودکان کار خدمات روانشناسی، روانکاوی و حتی بهداشتی بدهند.
شیران بابیان اینکه ساماندهی این کودکان در مرکز آموزشی حمایتی کودک و خانواده در حال انجام است، گفت: کودکان کار در رنج سنی ۵ تا ۱۷ سال تعریف میشوند.
وی در خصوص خطراتی که این کودکان را تهدید میکند، تأکید کرد: خطرات سوءاستفاده جنسی، اعتیاد و حمل مواد مخدر آسیبهایی جدی است که نمیتوان بهراحتی از کنار آن گذشت.
این مسئول با بیان اینکه برای رفع معضل کودکان کار و خیابانی باید تدابیری اندیشیده شود، گفت: بهزیستی برای ساماندهی کودکان کار اقداماتی انجام داده، اما باید سایر بخشها نیز در این زمینه همراه باشند.
۱۲ ژوئن در تقویم جهانی، روز منع کار کودکان نامگذاری شده است.
انتهای پیام/ د