لاریجانی در ابتدای این نشست با بیان اینکه روحیه استقلال طلبی صربستان برای ایران جذاب است، گفت: کشورهایی که تحت سیطره آمریکا قرار گرفته اند، سرنوشت خوبی نداشته و در درازمدت هزینه زیادی پرداخت میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران تحت فشارهای آمریکا قرار گرفته است، افزود: آمریکاییها حتی برجام را که با توافق آنها امضا شده بود، زیرپا گذاشتند و با اعمال تحریمهای مضاعف به دنبال تحت فشار قرار دادن ایران هستند، اما ایرانیها در برابر این فشارها مقاومت میکنند.
وی با بیان اینکه روابط سیاسی ایران و صربستان در سطح بالایی قرار دارد، ادامه داد: متاسفانه روابط اقتصادی بین دو کشور گسترده نیست و در سطح نازلی قرار دارد، در حالی که میتوانیم از توان یکدیگر در حوزه اقتصادی استفاده کنیم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه روحیه محافظه کاران صربستان در توسعه روابط اقتصادی به نفع آمریکاییها است، تاکید کرد: اگر پیوندهای عمیقی بین کشورهای دوست برقرار شود، آمریکاییها دیگر نمیتوانند این کشورها را تحت فشار قرار دهند.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ایران و صربستان میتوانند در حوزه صنعت، کشاورزی و نفت و گاز با یکدیگر همکاری کنند، افزود: ما میتوانیم درحوزه کشت فراسرزمینی با صربستان همکاری داشته باشیم تا روابط اقتصادی دو کشور توسعه یابد.
ژارکو ابرادوویچ نیز در این دیدار با اشاره به توسعه روابط پارلمانی بین دو کشور ایران و صربستان گفت: همکاریهای پارلمانی و سیاسی دو کشور در سطح بالایی قرار دارد، اما در حوزه اقتصادی سطح همکاریها بالا نیست که باید توسعه یابد.
رئیس کمیسیون امور خارجی پارلمان صربستان با بیان اینکه آمریکاییها در سال ۱۹۹۹ حدود ۸۰ روز صربستان را به صورت شبانه روزی بمباران کردند، افزود: افراد زیادی در این بمباران جان خود را از دست دادند و این اقدام آمریکاییها حدود ۴۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار به ما خسارت وارد کردند.
وی ادامه داد: در این بمباران ۲۵۰ هزار صرب آواره شدند و اکنون که حدود ۲۰ سال از آن حادثه میگذرد، کمتر از ۲ درصد سکنه این مناطق باز گشته اند.
ژارکو ابرادوویچ با اشاره به برخی اختلافات بین صربستان و کوزوو تاکید کرد: بیش از ۶ سال است که دو کشور تحت نظر اتحادیه اروپا گفتگو میکنند و در این راستا تفاهم نامهای امضا شده است که ما تقریبا تمام مفاد آن را اجرایی کرده ایم.
وی با بیان اینکه صربستان نمیخواهد عضو ناتو شود، افزود: تمام کشورهای اطراف صربستان عضو ناتو هستن، اما ۹۰ درصد مردم کشور ما در یک همه پرسی اعلام کردند که نمیخواهند عضو ناتو شوند.
رئیس کمیسیون امور خارجی پارلمان صربستان با تاکید بر اینکه صربستان به دنبال این است که همکاری اقتصادی خود را ایران را افزایش دهد، بیان کرد: میتوان با تاسیس شرکتهای مختلف در شرکتهای ثالث روابط اقتصادی را در تمامی حوزهها گسترش داد.
انتهای پیام/