فریدون بهبهانی، مدیرکل وصول مطالبات و اجرای بانک کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح اجرای طرح بخشودگی سود و جرایم تسهیلات کمتر از صد میلیون تومان اظهار کرد: طرح بخشودگی جرایم و سود تسهیلات کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان (یک میلیارد ریال) از سال ۹۵ در تبصره ۳۵ بودجه آغاز شد. امسال با تصویب این بند در بودجه سال ۹۸، بانک مرکزی طبق دستورالعملی در تاریخ ۱۸ خرداد ۹۸ دستور اجرایی شدن مصوبه بخشودگی سود و جرایم وامهای کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان را صادر کرد.
وی افزود: دولت در سال ۹۵ مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال برای بخشودگی سود و جرایم وامهای کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان اختصاص داده است که از این مبلغ ۱۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال به بانک کشاورزی اعتبار داده شد. بانک کشاورزی هم بر اساس اولویت بندیها و استحقاق سنجی، سود و جرایم تعداد ۳۴۰ هزار نفر را تحت پوشش این مصوبه قرار داد.
بهبهانی ادامه داد: بیش از یک سوم اعتبار کل برای بخشودگی سود و جرایم وامهای کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان به بانک کشاورزی تخصیص داده شد، زیرا دولت معتقد بود کشاورزان و تولیدکنندگان این بخش بیشتر مستحق حمایتهای بخش بانکی هستند. بخشودگی سود و جرایم به افرادی تعلق میگیرد که اصل وام آنها کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد.
بیشتر بخوانید: میزان امهال جرایم تسهیلات کشاورزان آسیب دیده اعلام شد
مدیرکل وصول مطالبات و اجرای بانک کشاورزی بیان کرد: اعتباری که در سال ۹۶ به بانکها اختصاص داده شد رقم ۵۰ هزار میلیارد ریال بود که در سال ۹۶ مبلغ ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هم به آن اضافه شد، سهم بانک کشاورزی از این ۲۳ هزار میلیارد ریال، ۷ هزار میلیارد ریال بود.
وی تأکید کرد: سال ۹۷ هیچ اعتباری به بخش بخشودگی سود و جرایم وامهای کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان تخصیص داده نشد و به طور کلی بند (ط) تبصره ۱۶ بودجه سال ۹۷ اجرایی نشد.
بهبهانی با اشاره به اینکه اولویت بندی برای تخصیص این بخشودگی به افراد بسیار حائز اهمیت است، گفت: قطعا تعداد افرادی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردهاند، زیاد است و بودجه دولتها توانایی بخشودگی تمام جرایم این افراد را ندارد. بر همین اساس بانک مرکزی برای اجرای این قانون افرادی را مشمول دریافت این بخشودگی قرار داده است.
وی ادامه داد: سه حالت برای اجرای این مصوبه وجود دارد، حالت اول؛ اصل وام افراد کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بوده و سررسید بدهی آنها به بانک حداکثر تا پایان سال ۹۵ باشد، حالت دوم؛ اصل بدهی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد نه مانده بدهی یا جرایم باقی مانده وامهای قبلی، حالت سوم؛ افرادی که دارای چند اصل وام به مجموع کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان هستند نیز میتوانند از این مصوبه استفاده کنند.
مدیرکل وصول مطالبات و اجرای بانک کشاورزی تأکید کرد: در بند شمول افرادی که میتوانند از مصوبه بخشودگی جرایم و سود وامهای کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان استفاده کنند یک سری استثنائات هم وجود دارد. از جمله این استثنائات افرادی هستند که از تسهیلات مسکن روستایی استفاده کرده و یا در طرح حمایت دولت از بخش تولید وام ایجاد اشتغال گرفتهاند و از پرداخت اقساط خود بازماندهاند هم مشمول میشوند.
بهبهانی بیان کرد: در بندهای دیگر این مصوبه از تولیدکنندگانی که برای راهاندازی کسب و کار از بانکها تسهیلات دریافت کردهاند، اما به علت ناتوانی و شکست پروژه، نتوانستند اشتغال خود را راهاندازی کنند نیز به عنوان مشمولان سود و جرایم نام برده است. طرحهایی نظیر کشت موز در استان سیستان و بلوچستان، پرورش میگو، شهرکهای گلخانهای در باو کلات از جمله طرحهای خاصی بود که دولت برای نهایی شدن آنها اهتمام ورزید، اما متاسفانه به علت مشکلات متعدد شکست خورد.
این مقام مسئول همچنین به بخشودگی وام زلزله زدگان استان بم بدون سقف اصل وام اشاره کرده و گفت: پس از اینکه زلزله بم در سال ۸۳ رخ داد دولتها این بند از بخشودگی وام را در بودجه قید کردند تا امسال هم این افراد و سایر زلزله زدگان استانها مشمول بخشودگی جرایم وام بدون سقف اصل وام هستند.
انتهای پیام/
چگونه من دست خالی تولید کننم
هیچ بخشودگی هم ودر کار نیست
این چه بانکداری اسلامی هست
وام ازبانک کشاورزی اليگودرز گرفتم الان رفتم تسويه کنم
شده ده ملیون
تالان هشت ملیون
دادم چرا سودشونمی بخشن چراحرف
میزنین. اقلا جواب مردم و بدین
وام ازبانک کشاورزی اليگودرز گرفتم الان رفتم تسويه کنم
شده ده ملیون
تالان هشت ملیون
دادم چرا سودشونمی بخشن چراحرف
میزنین. اقلا جواب مردم و بدین
اصل وام پرداخت کردم مبلغ 830000هزارتومان غیر ازوام ازمن گرفته چرا غیر از اصل وام ازمن این مبلغ را گرفته
فقط پیام آمده برروی گوشیم
ضمنا حضوری رفتم برای رسید نمیدهد بانک کشاورزی
میگوید بدهی حساب شما پرداخت شده
چند جا سوال کردم گفتهاند نباید جزء اصل وام از شما نباید پول کسر کنند منتظر جواب هستم
اینجانب برای دامداری از بانک کشاورزی وام گرفتم به مبلغ ۷۷ میلیون تومان که بانک این مبلغ رو در سه وام به ما داده و بانک میگه یکیشو بخشودگی میگیره و ماهم یکیشو توصیه کردیم الان هم پرونده مارو داده بخش خصوصی ما لان چیکار کنیم
چه کسی رسیدگی می کند؟
اقایان مسول شما که در نظر گرفتین بخشودگی وامهارو چرا سال ۹۶ رو در نظر نگرفتین فقط گفتین ۹۵ ما که دو سال پول ریختیم ب بانک برا بخشودگی و وامهامون زیر صد میلیون هستش و جز اب و خاک چرا شامل نمیشه
لطفا از مدیران محترم بانک کشاورزی استعلام بگیرید افرادی که زیر صد میلیون تومن وام جهت واحد تولیدی در بخش کشاورزی گرفتند و به دلیل بلایای طبیعی دچار ورشکستگی شدند (حتی مسئولین استانی نیز مطلعند ) بدون توجه به شرایط ما تمامی وثایق به تملک بانک در آمده است تکلیفشان چیست؟ سپاسگزارم
خواهشا پیگیری بفرمایبد.
اینم بگم که وام مسکن روستایی بوده
از الان چ خودم چ خانواده و چ اقوام و نزدیکانم رو به بدحسابی تشویق خواهم کرد و عمرا اگه یک ریال قسط پرداخت کنم.چون ظاهرا بدهکار بودن یک ارزش تلقی میشه
میگویند به ما ابلاغ نشده و یا اینکه میگویند به شما تعلق نمیگیرد
مسولینم باید در زمان عزت و سربلندیه ایران به فکره تعامل باشن ن وقتی که اوضاع خراب میشه و راهی جز تعامل نمیبینن اثرات تحریم غیر قابله برگشته کارگری که بیکار میشود ...کارافرینی که ورشکست میشود......بیماری که میمرد ....بیاییم و رفاه مردم اولویت قرار بدیم
دومیلیون ونیم با سودش تا پارسال بود بانک میگه جریمه خورده باید سه میلیون وششصد بدی