سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تظاهرات دانشجویان الجزایری برای برکناری رئیس‌جمهور موقت این کشور

هزاران نفر از دانشجویان و معلمان الجزایری در شانزدهمین سه شنبه متوالی با شعار امتناع از گفتگویی که رئیس‌جمهور موقت برای پایان دادن به بحران سیاسی در این کشور درخواست کرده است، تظاهرات کردند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، هزاران نفر از دانشجویان و معلمان الجزایری روز سه شنبه مانند هفته‌های گذشته با شعار امتناع از گفتگویی که رئیس‌جمهور موقت برای پایان دادن به بحران سیاسی در این کشور درخواست کرده است، تظاهرات کردند.

الجزایر به دنبال اعتراضاتی که از ۲۲ فوریه (۳ اسفند ۹۷) در این کشور آغاز شده است، با بحران سیاسی بی سابقه‌ای مواجه شده است.

عبدالقادر بن صلاح که نهم آوریل (۲۰ فروردین)، یک هفته بعد از استعفای عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس‌جمهور الجزایر مطابق با قانونی اساسی این کشور به مدت ۹۰ روز به عنوان رئیس‌جمهور موقت انتخاب شده است، ششم ژوئن (۱۵ خرداد) معترضان را به گفتگو دعوت کرد تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به منظور انتخاب رئیس‌جمهور جدید امکان پذیر شود.

چند روز پیش شورای قانون اساسی برگزاری انتخابات را در روز چهار ژوئیه (۱۳ تیر) مطابق با پیش بینی‌ها به علت نبود نامزدی قابل قبول غیر ممکن ارزیابی کرده بود.

هر چند که قانون اساسی بن صلاح را ملزم می‌کند نهم ژوئیه (۱۸ تیر) از قدرت کناره گیری کند، اما وی اعلام کرده است تا انتخاب رئیس‌جمهور جدید که قانون اساسی آن را به عهده وی گذاشته است، در سمت خود باقی خواهد ماند.

دانشجویان که به طور گسترده‌ای در خیابان‌های پایتخت الجزایر برای شانزدهمین سه شنبه متوالی راهپیمایی می‌کردند، شعار "با «باند» (در قدرت) گفتگو نمی‌کنیم"، "بن صلاح رئیس‌جمهور نیست" سر می‌دادند.

جنبش اعتراضی الجزایر پیش از هر انتخاباتی کناره گیری افراد وفادار به عبدالعزیز بوتفلیقه را که بن صلاح نیز از آن‌ها به شمار می‌رود، و واگذاری اصلاحات سیاسی به نهاد‌های انتقالی را خواستار است.

سارا عبدالعلی، دانشجوی حقوق در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: «ما از گفتگو حمایت می‌کنیم، اما نه با بن صلاح. گفتگو باید با اشخاصی صادق و معتبر انجام بگیرد.»

ایوب، دانشجوی ۲۷ ساله علوم اسلامی نیز تصریح کرد: «ما با بن صلاح و نورالدین بدویی، نخست وزیر، که در گذشته در تقلب انتخاباتی شرکت داشته اند، گفتگو نمی‌کنیم .»

به اعتقاد معترضان برگزاری سریع انتخابات که آن‌ها هیچ تضمینی برای شفافیت و عادلانه بودن آن نمی‌دهند، فقط وسیله‌ای است که عوامل دستگاه بوتفلیقه خود را در قدرت حفظ می‌کنند.

به علت استقرار گسترده نیرو‌های پلیس در اطراف محل تجمع پیش بینی شده دانشجویان، آن‌ها در میدان شهدا واقع در یک و نیم کیلومتری محل پیش بینی شده، تجمع کردند.

آن‌ها سپس بدون روی دادن حادثه‌ای از میان نیرو‌های گسترده پلیس راهپیمایی خود را ادامه دادند و سپس در ساعات ابتدایی بعد از ظهر در آرامش پراکنده شدند.

انتهای پیام/

برچسب ها: تظاهرات ، آفریقا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.