پورمردان افزود: مار مذکور که از نوع افعی شاخدار شناسایی شد، پس از اطمینان از سلامت، توسط محیط بانان در زیستگاه مناسب رهاسازی شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در خصوص گونه مذکور افزود: افعی شاخدار از راسته گرزه مار است که به عنوان خطرناکترین مار حاضر در ایران شناخته شده و با وجودی که نسبت به بسیاری از مارهای دیگر کوچکتر است، به راحتی میتواند یک موجود بزرگ را از پای درآورد.
از مشخصات ظاهری این گونه میتوان به رنگ بدن شنی، قهوهای متمایل به زرد یا خاکستری همراه با ۴ تا ۶ سری خال قهوهای که دو سری از خالهای میانی به هم پیوسته و به شکل خطوط قهوهای اشاره کرد. پشت چشمها و در دو طرف قسمت پشتی سر دارای دو خط قهوهای تیره است که تا انتهای دهان ادامه میبابد.
سطح شکمی سفید متمایل به زرد و انتهای دم گاهی مشکی است دارای سر مثلثی شکل و مردمک چشم عمودی است. پولکهای سطح پشتی تیغه دارندو دارای دو زایده شاخ مانند بر روی سر و در بالای چشم خود میباشند طول کل بدن این گونه ۷۵ سانتی متر است.
به کمک حرکات جانبی بدن به درون ماسهها فرو رفته و به انتظار طعمه میماند. در این حالت تنها چشم و بینی از زیر خاک بیرون است و در صورت احساس خطر با روی هم کشیدن سطح پولکهای جانبی صدایی تولید میکند که همانند صدای پاشیدن آب روی یک سطح داغ است.
انتهای پیام/ع