سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غلامحسین دهقانی:

یونوسا توجه ویژه‌ای به دولت‌های نوظهور در عرصه فضا داشته باشد

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، با خانم سیمونتا دی‌پیپو، رئیس دفتر امور فضای ماورای جو ملل متحد، در وین دیدار کرد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی نمایندگی دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین، امروز، دوشنبه ۲۰ خردادماه ۱۳۹۸، دکتر غلامحسین دهقانی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، با خانم سیمونتا دی‌پیپو، رئیس دفتر امور فضای ماورای جو ملل متحد، دیدار و گفتگو کرد.

دهقانی در این ملاقات اظهار داشت: ما اهمیت بالایی برای کار دفتر امور فضای ماورای جو ملل متحد و کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو قائل هستیم و بر همین اساس هم مشارکت فعالی در نشست‌های آن داریم. توسعه و حمایت از حقوق بین‌الملل فضا، استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو بدون تبعیض، بهره‌برداری از ماهواره‌های کوچک و دسترسی منصفانه به مدار زمین‌آهنگ، از جمله مسائلی است که در این کمیته مطرح است و برای ما اهمیت دارد.

از منظر ما، تقویت و تعمیق همکاری‌های بین‌المللی میان دولت‌های عضو، یکی از اهداف مهم یونوسا است که می‌تواند به عنوان یک عامل موثر در تحقق سایر سایر اهداف کمیته هم محسوب می‌شود. در کنار تصمیمات دولت‌ها، نقش یونوسا در تقویت و توسعه همکاری‌های فضایی در میان دولت‌ها از جمله از طریق تبادلات علمی و فنی، و انتقال تجهیزات و فن‌آوری از اهمیت بالایی برخوردار است. انتظار ما این است که یونوسا توجه ویژه‌ای به نیاز‌های دولت‌های نوظهور در عرصه فضا، به خصوص با توجه به اعمال تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا، معمول دارد.

دهقانی افزود: ج. ا. ایران با توجه به همکاری یونوسا برای برگزاری موفق اولین کارگاه مشترک در خصوص بهره‌برداری از فن آوری فضایی برای مدیریت بلایای طبیعی در سال ۲۰۱۵، آمادگی دارد دومین دور این کارگاه مشترک را در سطح منطقه‌ای در نیمه اول سال ۲۰۲۰ در تهران برگزار کند.

خانم دی‌پیپو نیز ضمن ارئه توضیحاتی درخصوص اصلاح در دستورکار دفتر امور فضای ماورای جو ملل متحد و تغییرات ایجاد شده، بیان کرد که تعامل این دفتر با ج. ا. ایران بسیار سازنده است. وی ضمن موفق خواندن تجربه برگزاری اولین کارگاه مشترک، از برگزاری دور دوم آن در ایران استقبال کرد. ایشان همچنین پیشنهاداتی را در حوزه تبادل تجربیات و آموزش و ظرفیت سازی مطرح نمود.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.