حریرچی گفت: برخی از شرکتهای دارویی به بهانه تحریم از فروش دارو و مواد اولیه دارویی به ایران خودداری میکنند.
حریرچی تأکید کرد: ایران نیز مانند سایر کشورهای دنیا تمام اقلام دارو و مواد اولیه دارویی را خودش تولید نمیکند و کشورهای مختلف بر اساس قراردادهای بینالمللی با یکدیگر تبادل دارویی دارند.
معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: در ایران خودکفایی قابل توجهی در صنعت داروسازی وجود دارد اما به طور کلی برخی از اقلام دارویی یا مواد اولیه از کشورهای مطرح وارد میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۹۸ درصد دارو و ۷۰ درصد ارزش ریالی دارو در داخل کشورمان تولید میشود و ۶۵ درصد مواد اولیه دارو نیز به وسیله شرکتهای داخلی داروسازی تولید و در بازار توزیع میشود.
حریرچی افزود: تحریم نبودن دارو و تجهیزات پزشکی دروغ بزرگی از سوی دشمنان کشورمان است، زیرا انتقال پول برای خرید تجهیزات پزشکی و برخی اقلام دارویی همچنین رابطه بانکی ما با دیگر کشورها دچار مشکلاتی شده است.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: برخی از شرکتهای دارویی که تعدادشان زیاد نیست دارو، تجهیزات پزشکی و مواد اولیه دارویی را به ما نمیدهند و این اقدامشان معمولا به طور غیررسمی است.
وی تصریح کرد: برخی کشورها و شرکتها به بهانه تحریم دارو و تجهیزات پزشکی در اختیار ما قرار نمیدهند که البته اینگونه اقدامات ها برای ما چندان اهمیتی ندارد، زیرا با تولیدات داخلی با کیفیت نیاز مردم کشورمان را رفع میکنیم و منابع جایگزین متعددی بدین منظور شناسایی کردهایم.
وی گفت: خوشبختانه با حمایت دولت و اختصاص ارز کافی برای تامین نیازهای مردم در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، همچنین با تکیه بر توان دانشمندان داخلی، با مشکل جدی در کشور رو به رو نیستیم و بر اساس صحبتهای وزیر بهداشت تا پایان امسال نیز ما هیچ مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.
حریرچی ادامه داد: وزارت بهداشت بر اساس اعمال شدت تحریمها و مشکلات ناشی از آن برنامه ریزی دقیقی در زمینه رفع نیاز بیماران کشورمان دارد و حتی مشکلی در زمینه تامین داروی بیماران خاص مانند شیمی درمانیها در کشور وجود ندارد.
انتهای پیام/