عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان خبر داد؛
پورباقری گفت: مناطق دوردست و کم برخوردار از دستگاههای به روز برای انجام اقدامات تشخیصی استفاده نمیکنند.
همایون پورباقری عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی
در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: امروزه یکی از موضوعات داغ مطرح در مراکز آزمایشگاهی مسئله تامین کیتهای تشخیصی و آزمایشگاهی است، زیرا تحریمها مانع از انتقال پول و خرید کیتهای تشخیصی ویژه دستگاهها میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه تعرفههای تصویب شده برای رشته علوم آزمایشگاهی متناسب با تورم کشور نیست و جوابگوی هزینههای کمر شکن مراکز آزمایشگاهی و تشخیصی نخواهد بود.
ثبات چندساله تعرفه خدمات آزمایشگاهی
عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی اضافه کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی چندسالی بدون تغییر و ثابت مانده بود که امسال تعرفهها تنها بین ۱۰ تا ۱۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
پورباقری تاکید کرد: با افزایش هزینههای مراکز آزمایشگاهی به دلیل تحت پوشش قرار نگرفتن خدمات تشخیصی به وسیله صندوقهای بیمه گر بیماران دچار آسیب جدی میشوند و همین مسئله سلامتی آنها را به شدت تهدید میکند.
وی بیان کرد: برای انجام اقدامات تشخیصی با کیفیت، کیتها باید متناسب دستگاه باشد تا کار اندازهگیری به خوبی انجام شود.
عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی افزود: معتقدم که دولت باید همکاری خود را با حوزه علوم آزمایشگاهی نسبت به گذشته بیشتر کند و در خرید دستگاههای جدید تشخیصی سرمایهگذاری کند.
پورباقری ادامه داد: ما نباید منتظر باشیم که همه دستگاههای مورد نیاز از خارج وارد شوند و بنابر فرمایش مقام معظم رهبری باید اقدامات خوبی در زمینه حمایت از تولید داخل انجام دهیم.
باید به جوانان کشور اعتماد کنیم
وی اظهار کرد: برخی از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه سلامت میتوانند بسیاری از مواد اولیه کیتهای تشخیصی را در داخل کشور تولید کنند و ما باید به جوانان این کشور اعتماد کنیم.
عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: به جز شهر تهران و مراکز استانها، مناطق دوردست و کم برخوردار از دستگاههای به روز برای انجام اقدامات تشخیصی استفاده نمیکنند و این مسئله تناقضی بین ساکنان کلان شهرها و مردم مناطق محروم و کم برخوردار ایجاد میکند.
پورباقری یادآوری کرد: معتقدم که بیمهها باید خدمات آزمایشگاه را تحت پوشش خود قرار دهند تا کمترین فشار مالی بر مردم وارد شود، اگر قیمت کیتهای تشخیصی و دستگاهها افزایش پیدا کند و تعرفهها متناسب با آن زیاد نشود، بیماران و مراجعه کنندگان به مراکز آزمایشگاهی بیشترین خسارت را متحمل میشوند.
انتهای پیام/