وی افزود: در مصوبه تکمیلی هیئت وزیران در تاریخ ۳۱ فروردین و ۲۳ اردیبهشت امسال، ۲ هزار و ۶۹۱ میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه در اختیار استانهای خسارت دیده قرار گرفت.
موسوی ادامه داد: توزیع استانی و بین بانکی به سرعت انجام شد و کارگروه استانی تشکیل شد که هماهنگیها برای تامین نقدینگی و تخصیص منابع به سرعت انجام شده است و ظرف هفتههای آینده پرداختها به صورت تصاعدی در استانهای خسارت دیده انجام خواهد شد.
بیشتر بخوانید: خرید تضمینی کلزا به ۲۱۰ هزار تن رسید/ پیشبینی تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن کلزا در کشور
به گفته وی، بستر زیرساختها برای ثبت کل مستندات بررسی و بازرسیهای میدانی و میزان خسارتها در سامانه سجاد انجام شده است.
موسوی گفت: در استان گلستان ۲۷۲ میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۲۵۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه تخصیص داده شده است که به زودی نهادی خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: ۲۹۰ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض و ۲۷۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود ۴ درصد برای استان لرستان تخصیص داده شده است که از کمکهای بلاعوض ۵۰ درصدپرداخت شده است و برای تسهیلات توزیع استانی و بین بانکی انجام شده است که با تایید کارگروه استانی برای بازسازی واحدهای خسارت دیده اقدام خواهد شد.
وی افزود: کمیتههای تخصصی استان و شهرستانی شکل گرفته است و با تخصیص منابع پرداختها انجام خواهد شد. همزمان با پرداخت بلاعوض بلافاصله معرفی به بانک و پرداخت تسهیلات آغاز خواهد شد.
میرمحمد غراوی، سرپرست استانداری گلستان گفت: ۱۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی درگیر سیل شد و کشت را از دست دادند. بر اساس این میزان اراضی پیش بینیها این بود که میزان برداشت محصولات در باغات و غلات با توجه به بارندگیها افزایش یابد که امسال به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم و ۱۴۵ هزار تن کلزا خواهیم رسید.
از بدو اعلام مصوبه هیئت وزیران اقدامات خوبی انجام شد و در کمیسیون تخصصی خسارتها برآورد شد و بر اساس آن ۳ هزار و ۹۵۸ پرونده برآورد خسارت تشکیل شده است و ورود اطلاعات در سامانه سجاد ثبت شده تاکنون از ۴۹ میلیارد و ۵۵۹ میلیون تومان برآورد خسارت شده ۵۰ درصد خسارت به کشاورزان پرداخت شده است و پیش بینی این است که تا ۲ روز آینده رقم پرداخت خسارتها از ۹۶ میلیارد تومان برآورد خسارت استان گلستان به ۲۴ ملیون و ۸۷۰ تومان برسد.
غراوی افزود: ۱۲ هکتار از اراضی که براثر سیل آسیب دیده بودند کشت دوم را آغاز کرده اند و بر اساس ابلاغیه هیئت وزیران ۲۵۴ میلیارد تومان با نرخ سود ۴ درصد نیز برای جبران خسارت در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
به گفته وی، با توجه به اینکه در سیل اخیر ۷۷ واحد تولیدی بخش کشاورزی از جمله مرغداریها خسارت دیده اند، تمهیدات لازم برای امحال وامهای قبلی انجام شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: تامین اعتبار برای اجرای پروژههای زیرساخت و آسیب دیده از سیل هنوز ابلاغ نشده است که برای جبران خسارتها نیازمند کمک وزارت جهاد کشاورزی هستیم.
خادمی استاندار لرستان گفت: نوع خسارات در حوزه کشاورزی در استان لرستان متفاوت است، چون هم گستره خسارات که شامل باغات و ارضی است متفاوت است. تعداد زیادی از ایستگاههای پمپاژ و جادههای کشاروزی در سیل از بین رفته است و میزان خسارتها در این بخش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی افزود: ۲۰۰ هکتار از ۱۸۰۰ هکتار از باغات انجیر دچار گل گرفتگی شد که کمتر از ۱۰ هکتار باقی مانده تا مشکل گل گرفتگی و گل و لای برطرف شود.
به گفته این مقام مسئول، با سرعت عمل نیروهای جهادی و جهاد کشاورزی بخش زیادی از اراضی مشکل گل و لای خارج شده است.
آبرسانی و تاسیسات آبرسانی به باغات و مزارع از مشکلات عمده استان لرستان بود که در سیل دچار مشکل شد. دولت برای هر دستگاه پمپاژ ۸ میلیون تومان کمک بلاعوض و تسهیلات درنظر گرفته که میزان خسارتها بیش از این است.
وی افزود: ۳ میلیون تومان نیز ستاد اجرایی برای هر ایستگاه پمپاژ کمک کرده است و برق رسانیها شروع شده است. خسارت وارد به محصولات موجود، نجات باغات از گل و لای، خسارت باغاتی که به طور کلی از بین رفته اند، جاده ها، ایستگاههای پمپاژ برآورد خسارت شده که ۲۹۰ میلیارد تومان از محل کمکهای بلاعوض مصوب شده است که تخضیص ۱۴۵ میلیارد تومان انجام شده است، اما هنوز نقدینگی به استان داده نشده است.
خادمی گفت: نزدیک به ۷ هزار پرونده در سامانه سجاد ثبت شده و آماده پرداخت تسهیلات هستند، ولی هنوز تسهیلات ابلاغ نشده است.
استاندار گلستان در پایان تصریح کرد: تسریع در تامین نقدینگی و کمک بانکها به بازسازیها و معرفی به بانک کمک بیشتری خواهد کرد.
انتهای پیام/