راضیه تجار نویسنده کشورمان در خصوص کمکاری نویسندگان در برجسته کردن ادبیات جنگ و دفاع مقدس، به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: این کار زمانی پررنگ بود، اما متاسفانه به مرور کم رنگ شد. متاسفانه بعضی نویسندگان موقع نوشتن ضعیفنویسی میکنند؛ نویسندگان جدی در زمینه دفاع مقدس کمتر پای کار میآیند و بعضیها هم که نویسندگی شغل دوم آنهاست، فقط مینویسند بدون اینکه کار بار ادبی داشته باشد. نویسندگان در این عرصه باید با جان و دل فعالیت کنند نه از روی اجبار.
تجار با اشاره به ارتباط نویسندگان با فضای دفاع مقدس و دغدغههای روانشناختی و جامعه شناختی آنها بیان کرد: هیچ وقت این اتصال قطع نشده و نخواهد شد. زمانی صحبت از این بود که نسل بعدی از دفاع مقدس چیزی درک نخواهد کرد و در آینده کودکان کتابهای دفاع مقدس را نمیخوانند. الان چندین سال از جنگ تحمیلی گذشته است و ما میبینیم که اتفاقاً میخوانند و در این باره نباید نگران بود. کار نویسنده اگر خوب باشد، همیشه مورد استقبال قرار میگیرد.
این نویسنده در این باره که رمان یک پدیده مدرن است و باید به مسائل دنیای مدرن بپردازد، گفت: اگر بخواهیم این تعاریف را قبول کنیم، چطور میتوان آموزه و ارزش های دفاع مقدس را با جامعه همراه کرد. به نظر من هیچ اشکالی در این زمینه وجود ندارد؛ اگر یک نویسنده دفاع مقدس با مختصات رمان آشنایی داشته باشد، میتواند مخاطب خود را پیدا کند. در حقیقت یک نویسنده توانمند میتواند در قالب یک رمان به خوبی وقایع و ارزش های دفاع مقدس را بنویسد.
وی با اشاره به ظرفیت بین المللی شدن ادبیات دفاع مقدس اظهار داشت: ظرف این مدت نویسندگان آثار خوبی در زمینه ادبیات دفاع مقدس ارائه کرده اند. البته در زمینه ترجمه همچنان ضعیف هستیم؛ در زمینه ترجمه دو یا سه نهاد خیلی دقیق و جدی کار میکنند. اگر ترجمه این آثار حمایت و تقویت شود، قطعا در سطح جهان دیده می شوند. همانطور که فیلمهای ایرانی به خاطر دوبله و ارائهای که تقدیم مخاطب شد، مورد استقبال قرار گرفته اند. این اواخر با یکی از فعالان در این عرصه گفتگو کردم که متاسفانه دیگر رغبتی برای ادامه کار در این زمینه و پیگیری آن نداشت. برخی در زمینه کارهای دفاع مقدس زود متوقف می شوند؛ در حالی که نباید اینگونه باشد. آثار دفاع مقدس در جامعه ما مورد استقبال هستند و خوانده میشوند.
او در خصوص ارائه راهکارهایی برای پرورش روحیه ایثار در کودکان امروز گفت: من نویسنده کودک و نوجوان نیستم. فعالیت در این حوزه یک کار تخصصی است و نویسندگان خوبی هم در این زمینه داریم، اما یک مسئله بسیار مهم این است که نویسندگان به این مسئله از بعد روان شناختی نگاه کنند و آن وجه زیبایی روح ایثار، وطن خواهی، ایستادگی، مروت و جوانی را با زبان کودکانه به بچهها ارائه دهند. در مدارس داستان شهید فهمیده در کتب درسی بچهها تدریس میشود و در ذهنشان برای همیشه میماند و این کار بسیار عالی و پسندیده است.
تجار در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه دفاع مقدس، خانواده شهدا هم باید هم پای نویسندگان باشند. نباید مانع تراشی کنند؛ چون در روح و روان نویسنده بسیار تاثیر دارد و آنان را دلسرد میکند. از خانواده شهدا خواستارم که اگر نویسندگان در مورد شهیدشان اثری را مینویسند، آنها را همراهی کنند و با کار قشنگ خودشان به نویسنده دلگرمی بخشند.
انتهای پیام/