مدیرعامل سازمان بنادر به مناسبت روز جهانی محیط زیست مطرح کرد:
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد به مناسبت روز جهانی محیط زیست با اشاره به شعار سازمان بین المللی دریانوردی مبنی بر "کشتیرانی ایمن و دریاهای پاکیزه تر"، افزود: جمهوریاسلامی ایران تاکنون به ۳۳ کنوانسیون بین المللی دریایی ملحق شده است که ۱۴ مورد از آنها در راستای حفاظت از محیط زیست دریایی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این کنوانسیونها دو جنبه پیشگرانهای و واکنشی (مقابله ای) در حفاظت از محیط زیست دریایی دارند، اظهار داشت: طی سالهای اخیر، سازمان بنادر و دریانوروی توانسته است اقدمات گستردهای در راستای اجرای این کنوانسیونها و پیشگیری از آلودگیهای دریایی انجام دهد.
راستاد در بخش دیگری از سخنان اش در تشریح عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی در حفاظت از دریاها و سواحل کشور، "جلو گیری از آلودگی هوا توسط کشتیها از طریق مدیریت بهینه عملکرد و افزایش کارایی انرژی شناورها" را یکی از اقدمات بسیار مهم عنوان کرد و از " کاهش تولید گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت کشتیها " خبر داد.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، " تسهیلات دریافت مواد زائد نفتی و انواع زبالهها به ویژه زباله پلاستیکی از کشتیها پیش از
تخلیه در دریاها"، از دیگر اقدمات حمایتی سازمان بنادر در حفظ محیط زیست دریایی است.
وی همچنین با تبیین اقدمات سازمان بنادر در حفاظت از سواحل کشور، از عضویت این سازمان در سازمان بین المللی زیرساختهای آبی و تدوین و تصویب طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور خبر داد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی " خرید و تامین انواع تجهیزات پیشرفته مقابله با آلودگیهای دریایی به ارزش یک صد میلیون یورو " و به کارگیری آنها در نوار ساحلی کشور را به عنوان یکی دیگر از اقدمات بسیار مهم سازمان بنادر در راستای حفاظت از محیط زیست دریایی برشمرد و خاطر نشان کرد: تاکنون ۷ مرکز اصلی مقابله با آلودگیهای دریایی در بنادر کشور راه اندازی شده است که به صورت شبانه روزی فعال هستند.
راستاد از طرح در دستور کار " تبدیل بنادر کشور به بنادر سبز بر اساس پارامترهای زیست محیطی " خبر داد و هدف از ایجاد بنادر سبز از طریق راه اندازی ایستگاههای پایش برخط مبتنی بر پارامترهای زیست محیطی را تعادل بین محیط زیست و فعالیتهای دریایی دانست.
انتهای پیام/