وی تعداد هنرمندان صنایع دستی دارای مجوز استان سمنان را پنج هزار و ۴۲۳ نفر اعلام کرد و افزود: یک هزار و ۴۹۱ نفر از این تعداد در شهرستانهای شاهرود و میامی، یک هزار و ۸۲ نفر در شهرستان سمنان، ۹۵۷ نفر در شهرستانهای گرمسار و آرادان، ۸۵۹ نفر در شهرستان دامغان، ۷۴۳ نفر شهرستان مهدیشهر و ۲۹۱ نفر در شهرستان سرخه فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه چهار هزار و ۷۳۹ نفر از هنرمندان استان را بانوان تشکیل میدهند، گفت: ۹۴۰ نفر از هنرمندان استان نیز تحت پوشش بیمه قرار دارند.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۲ کارگاه صنایع دستی در استان سمنان فعال و کارآفرین هستند، افزود: ۱۹ کارگاه صنایع دستی در سال ۹۷ و ۳۲ کارگاه صنایع دستی در سال ۹۶ گواهی کیفیت کارگاهی دریافت کرده اند.
جورابلو گفت: ۲ بازارچه دائمی و پنج فروشگاه صنایع دستی در استان سمنان فعال و یک بازارچه نیز در حال ساخت است.
وی از ثبت اطلاعات ۴۵۵ هنرمند صنایع دستی استان سمنان در سامانه رصد اشتغال در سال ۹۷ خبر داد و افزود: در سال گذشته ۱۱۸ پروانه تولید انفرادی و ۱۹ پروانه تولید کارگاهی صادر و ۴۳۴ پروانه تولید انفرادی و ۲۰ پروانه تولید کارگاهی نیز تمدید شد.
جورابلو با اشاره به واگذاری ۷ باب خانه و ابنیه تاریخی به معرفی و فروش صنایع دستی استان سمنان به صورت مزایده، گفت: ۲ فقره قرارداد واگذاری خانه ترابی و دروازه ارگ سمنان منعقد شده است.
سفال و سرامیک، گلیم بافی، منبت و معرق چوب، گوهر تراشی، زیور آلات سنتی، چاپ قلمکار، نساجی سنتی، سوزن دوزی سنتی، نمدمالی، قلمزنی، حوله بافی، چرم دست دوز سنتی و غیره از مهمترین رشتههای بومی و فعال صنایع دستی استان سمنان است.
انتهای پیام / گ