سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

آموزش و پرورش؛ گذرگاه آزمون و خطای وزرا/ ترافیک مدعیان بی‌حساب و کتاب پشت در وزارتخانه

آموزش و پرورش در مقایسه با سایر وزارتخانه‌ها با تعدد رفت و آمد وزرا همراه است و همواره اوضاع نابسامانی برای مخاطبان این وزارتخانه وجود دارد.

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، «بطحایی وزیر آموزش و پرورش استعفا داد»، خبری که طی ۲۴ ساعت گذشته برای جمعیت مخاطبان آموزش و پرورش عجیب و پر از گمانه‌زنی بود، اما به هر روی بعد از گمانه‌زنی‌های بسیار، چهاردهمین وزیر آموزش و پرورش  هم رفتنی شد.

البته این موضوع، ماجرای دیروز و امروز نیست و مدت‌هاست که صندلی وزارت آموزش و پرورش برای سکاندارانش پایه‌های قوی ندارد؛ چند سالی است که این نهاد تعلیم و تربیتی به گذرگاهی پر ترافیک برای عبور و مرور افراد با آدرس‌های اشتباهی تبدیل شده است.

۶ سال از دولت تدبیر و امید می‌گذرد و عمر وزارت وزرای آموزش و پرورش میانگین، حدود ۲ سال است و هر کدام با عبور و مرور خود از گذرگاه پر خطر آموزش و پرورش ردی نیمه کاره بر جای گذاشتند و رفتند و حالا مجموعه‌ای از طرح و برنامه‌های مختلف در آموزش و پرورش از این رفت و آمد وزرا به یادگار باقی مانده است.

هرچند طی چهار دهه گذشته با احتساب فعالیت ۱۴ وزیر، عمر وزارت وزرای آموزش و پرورش به طور متوسط نزدیک به ۳ سال می‌شود و هیچ وزارتخانه‌ای اینگونه تغییرات مداوم را نپذیرد و جالب اینجاست با وجود تنوع وزرا در این وزارتخانه همچنان کمیتش لنگ می‌زند و اوضاع سامان ندارد.

طی دو دولت اخیر و به ویژه دولت دوازدهم که انتظار می‌رفت آموزش و پرورش اولویت دولت باشد و به عبارتی اوضاع این وزارتخانه بهتر شود، اما حواشی پررنگ‌تر از متن، انتصابات عجیب و مورد دار و بی‌توجهی دولت به آموزش و پرورش بیش از پیش خودنمایی کرد.

آنچه از رفتن سه وزیر آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید بر می‌آید، بی‌توجهی دولت به مقوله آموزش و پرورش است و آنطور که دوران وزارت این وزرا نشان داد گلایه جامعه فرهنگی هم از اوضاع و احوال آموزش و پرورش گواه بی‌توجه به نهاد تعلیم و تربیت است.

روایت فانی از واقعیت تلخ دوران وزارت

دوران فعالیت علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در سال‌های ۹۲ تا ۹۵ با گلایه فرهنگیان از اوضاع معیشتی شدت گرفت همچنین به دلیل استقرار نظام جدید آموزشی و سند تحول بنیادین اوضاع ساماندهی نیروی انسانی مناسب نبود و اعتراض‌هایی به دنبال داشت.

فانی که در دوران وزارتش بسیار محتاطانه از اوضاع و احوال کارش سخن می‌گفت، در روز تودیع و معارفه روی دیگری از خود نشان داد و بی‌محابا از حقایق تلخی صحبت کرد.

وی به واقعیتی تلخ در کیفیت بخشی به آموزش‌وپرورش اشاره و تصریح کرد: با وجود رشد ۸۳ درصدی بودجه سال ۹۵ نسب به سال ۹۲ باید یک واقعیت تلخ را بگویم و آن کاهش سهم اعتبارات غیرپرسنلی از کل اعتبارات آموزش و پرورش از ۱/۶ درصد در سال ۹۲ به یک درصد در سال ۹۴ است و با یک درصد باید هزینه‌های جاری، سرانه مدرسه و بحث‌های کیفیت بخشی باید اجرا می‌شد.

گفته فانی در پایان روزی کاری خود به عنوان وزیر گواهی به مغفول ماندن آموزش و پرورش و اولویت نبودن آن داد، موضوعی آشنا، اما کهنه که تدبیری برای نیست.

گلایه دانش‌آشتیانی از کهنگی ساختار آموزش و پرورش

فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی وزیری خارج از بدنه آموزش و پرورش که بعد از کش و قوس‌های فراوان در نهایت جایگزین وزیر مستعفی، فانی، شد از از آبان ۹۵ تا شهریور ۹۶ سکاندار آموزش و پرورش بود.

هرچند دوران وزارت کوتاه و چند ماهه دانش‌آشتیانی بسیار پرحاشیه و پرهیاهو، دستاویز بازی‌های سیاسی شد، اما دانش‌آشتیانی دلیل رفتنش را ناتوانی در تحول ساختاری به دلیل ناتوانی در فراهم کردن ابزار لازم دانست و گفت: به صراحت می‌گوییم وقتی دیدم نوسازی و تحول ساختاری به سرحد کهنگی رسیده که نیازمند لوازم و مناسباتی است اما فاقد آن هستم  به مجموعه مفید باز گشتم البته در مجموعه آموزش و پرورش درس‌های بسیار آموختم.

بطحایی و دلایل مبهم استعفا!

سید محمد بطحایی که از شهریور ۹۶ تا خرداد امسال سکاندار آموزش و پرورش بود، روز گذشته مطابق روال همیشگی دوران وزارتش اخبار مهم و این بار خبر استعفایش از گوشه و کنار شنیده شد و اوضاع نابسامان اطلاع‌رسانی هم بار دیگر غیر حرفه‌ای بودن و ضعفش در کار را نشان داد، نعمت الهی قائم مقام وزیر که گزینه اصلی پاسخگویی به افکار عمومی بود، بازی سکوت را در پیش گرفت و در نهایت اطلاعیه خبر تکذیب پذیرش که به هیچ وجه وجاهت نداشت تا از طریق آموزش و پرورش اعلام شود، به وسیله مجرای اطلاع‌رسانی دیگری  و نه حتی پورتال رسمی آموزش و پرورش اعلام شد.

خبری که دیری نگذشت و بعد از اعلام پذیرش استعفای از سوی دفتر سخنگوی دولت حتی از روی سایت آموزش و پرورش حذف شد و ورق برگشت.

فارغ از ضعف اطلاع‌رسانی، استعفای بطحایی حواشی داشت که در نهایت معلوم نشد پشت پرده واقعیت چیست، آنطور که منابع آگاه آموزش و پرورش گفتند عدم توجه دولت به اجرای طرح رتبه‌بندی و پرداخت معوقات دلیل استعفای آقای وزیر بود، اما در نهایت دولت، کاندیداتوری مجلس را علت پذیرش استعفا دانست.

فارغ از تمام گمانه‌زنی‌ها و حتی فرضیه محبوب کردن بطحایی در جامعه فرهنگیان برای تصدی پست‌های مدیریتی بعدی، اما گویی این بار هم اولویت نبودن دولت برای وزیر وقت آزاردهنده بود.

به دنبال این موضوع محمد مهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در توئیتی در واکنش به استعفای سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش نوشت: « فارغ از دلایل استعفای وزیر محترم، باید گفت که متأسفانه دولت کمترین توجه را به فرهنگیان داشته است، از عدم اجرای کامل طرح رتبه بندی گرفته تا عدم افزایش حقوق دانشجو معلمان و عدم پرداخت مطالبات معلمین اعزامی به مدارس خارج از کشور و غیره رویکرد دولت به نظام  آموزش‌و پرورش باید تغییر کند.»

استعفا؛ استراتژی وزرای آموزش و پرورش در مواجه با مشکلات

آنطور که عملکرد وزرا در سال‌های اخیر نشان می‌دهد،  در شرایطی که انتظار می‌رفت وزرای درد آشنای آموزش و پرورش قدرت لازم برای دست گرفتن زمام امور و بهبود اوضاع نابسامان فرهنگیان را داشته باشند، ناکام ماندند و حالا بعد از استعفای بطحایی نام گزینه‌های احتمالی به گوش می‌رسد که حتی در فعالیت فعلی خود در حد معاونت یا مرکز کارنامه درخشانی نداشتند و نقاط تیره کارنامه آنها گواه ضعف در رسالت کاری‌شان است.

افرادی که حتی انتصاب آنها گاه وزیر را از سوی بهارستانی‌ها مورد سوال و شماتت  قرار داد یا آنکه بی‌توجهی شان به انجام امور حواشی بزرگی در کشور برای آموزش و پرورش ایجاد کرد حالا سودای وزارت دارند، باید دید اوضاع آموزش و پرورش با اعلام سرپرست جدید از سوی رئیس جمهور در روز شنبه چه مسیری را پیشه می‌کند؟ آیا باز هم قرار است در لوای شعارهای جوانگرایی، تحول و خلاقیت ناکارآمدانی بر مسند کار قرار گیرند؟

انتهای پیام/

گزارش از: آتوسا دولتیاری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۶
در انتظار بررسی: ۰
محسن
۱۲:۳۹ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
به نظرم ایشون وزیر خوبی بود واقدامات مناسبی داشت که کسی بهش توجه نکرد
1-برداشتن مشق شب
2-رویکرد مهارت محوری تا اموزش محوری
من نه فامیلش ونه فرهنگی اون چیز ی که دیدم رو میگم
مهدی خادمیان
۰۸:۵۰ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
ایشان که از وزرای کاملا" ناموفق در کابینه بودند قطعا" در جبهه مجلس نیز ناموفق خواهند بود مضافا" به اینکه ترک جایگاه وزارت برای حضور در مجلس جای بسی تعمق دارد
شهاب
۰۸:۱۴ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
همه معلم ها یکسان نیستند ولی در کل حساب کنید خروجی مدارس ما خیلی افتضاحه یعنی طرف اومده دانشگاه جدول ضرب را هنوز کامل بلد نیست فقط به خاطر پول و پارتی بله این است سیستم آموزشی ایران اگر مسابقه برنده باش را دیده باشید فوق لیسانس نمیتونست ضرب کسر ها را انجام بده دیگه از این واقعیت تلخ تر
احمد عبدی
۰۷:۲۴ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
با سلام : تا نگرش دولت نسبت به آموزش و پرورش این باشد هر کس بیاید کاری از دستش ساخته نیست عامل اصلی تمام گرفتاری ها در آموزش و پرورش عدم وحدت کم لطفی فرهنگیان ، لذا تا بصیرت افزایی فرهنگیان افزایش پیدا نکند و ضعیت معیشتی همین است که همین اون از پرداخت پاداش یک سوم سازمان های دیگر ، این از رتبه بندی اون از عدم پرداخت بموقع اضافه کا رها ومعوقات
ناشناس
۰۲:۳۶ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
اگر بخاطر کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی باشه خیلی زشته که از وزارت استعفا بدهد
رضا
۰۱:۵۷ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
لطفا شخصی که سرپرستی وزارت را بدست می گیرد اگر توان رفع مشکلات را ندارد قبول مسئولیت نکند زیرا در خود وزارت خانه با ایشان برخورد خواهد شد
ناشناس
۰۱:۴۴ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
تمام وزرای آموزش و پرورش خوب بودن اما وقتی ببینی دستت خالی و نمی تونی فعالیتی کنی استعفا میدن شما بیا بهترین وزیر را انتخاب کن همین وضعیت.
ناشناس
۰۰:۵۲ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
باید استعفا بدهی!!!!
رضا
۲۳:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
واقعا این شد حرف حساب کارنیمه تمام بگذاری بروید خوب که رفتی کاری برای ما نکردی برو بلکه جایه دیگری را با ارامش بچرخانی بدون دغدغه یکسال ازپاداش پایان خدمت معلمان 97 گذشت کک نگزید اقای وزیررا اگر مهر پارسال پاداش من بازنشسته راپرداخت کرده بودید اپارتمان می خریدم اگرامروز پرداخت کنید 900کیلو گوشت می شود
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
الان موقع پس دادن حسابه نه موقع در رفتن .
محمد
۲۲:۴۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
من یک کارگرهستم نظر دوستمان که نوشته معلمان5ماه کارمیکنند قبول ندارم معلمان بیش ازهمه اجروپاداش دارند برادر عزیز اگربه من وتو کم حقوق میدهند نباید ناراحت باشیم به معلمان زیادحقوق میدهند من وتونماینده دلسوز نداریم اگرداشتیم بیشترازمعلمان به ماپرداخت میشد چراناحق قضاوت مینمایید اگردولت به معلمان ارزش قائل شود آن عزیزان برای باسواد شدن فرزندمن وتوبیشترتلاش میکنند کشورما دارای درآمدهای میلیاردی است اگربخواهند به هرکارگر ومعلم 10میلیون تومان حقوق بدهند میتوانند بخدا5میلیون حقوق درکشوری که خاکش طلاست بسیار برای همه ناچیز است چراناراحت هستیم دیگران زیادحقوق میگیرن ما کم میگیریم من با3فرزندیک میلیون هشتصد دریافت میکنم بیستم برج جیبم خالی است چه کنم کسی بدادم نمیرسه هرقشری نماینده قویتری داشته باشه بیشترحقوق بگیرد خداراشکر.این بی عدالتی دولتمردان است.
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
تاانتخابات وزیر جدیدسرپرست وزارتخانه مابقی سند2030رااجرایی میکندخدا بداد ملت مسلمان برسد
ناشناس
۲۳:۴۷ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
سند این ادعاتون چیه؟
ناشناس
۲۱:۳۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
رسیدگی به معیشت معلمان ،تحول ساختاری در آموزش وپرورش با تبلیغات عوامفریبانه واستفاده از اصطلاحات آنچنانی بهانه ای بیش نبود.
ناشناس
۲۱:۳۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
فرار از واقعیت با استعفای ساختگی .
ناشناس
۲۰:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
چرا کسی به فکرکارگران نیست چرا همه به فکر معلما هستن خلاصه به همه داره ظلم میشه
معلم روستا
۱۹:۰۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
استعفای وزیر نشان داد که شعار خدمت به مردم جز بهانه ای بیش نیست ، اگر واقعا نیت خدمت بود شما بعنوان وزیر باید بدون چشم داشت به آینده فردی ادامه خدمت می دادید. معلوم شد میخواهید نماینده شوید چون منفعت شما در این است. امیدوارم مردم از همین اتفاقات ساده بتواند بفهمند چه کسی میتواند لیاقت وکیل مردم بودن باشد. کشور ما از این مدیریت ها صدمه زیادی خورده است. قضاوت با مردم.
ناشناس
۱۸:۰۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
بعد از چند ماه دلیل استعفا مشخص میشه
ناشناس
۰۷:۱۸ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
از الان مشخصه میخواد برای نمایندگی مجلس ثبت نام کنه
ناشناس
۱۷:۳۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
فرهنگیان خودشان عامل انتخاب این دولت بودند وسر و دست میشکاندند حالا هم باید ثمره انتخاب این مجلس و دولت را بچشند
یک معلم
۱۷:۱۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
آخه ،عزیزان من، وزیر دست خالی ،کاری نمی تونه بکنه که. چرا اینقدر ایراد می گیرید.
ملک الموت
۱۶:۴۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
تا وقتی طر تفکر مردم و مسولین یک جامعه نسبت به معلمان همین باشد آینده ای برای کشور دیده نمی شود
ناشناس
۱۶:۳۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
واقعا جای تاسف داره واسه کشوری مثل ایران که مهمترین نهاد آموزشی رو اینجوری اداره میکنن. افسوس
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
بله بله
معلم
۱۵:۱۵ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
وزیری که چنان دستورالعمل صادر می کرد که انگار تا ابد وزیره .به جای اینکه فکر رفاه حال فرهنگیان باشه فقط از راحتی دانش آموزان صحبت می کرد مدارس استعدا د های درخشان را نابود کرد ودانش اموزانی که سال قبل انتخاب شدن واقعا ضعیف انتخاب شدن چون با یه تست از رده خارج ریون با نظرمعاونش سنجیده شدن . ومدارس نمونه هم برداشت وهیات امنایی کرد تا به نفع مدارس غیر دولتی تمام بشه .
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
خداروشكر
ناشناس
۱۳:۰۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
معلما کلا در سال پنج ماه کار میکنن و ۲۴ ماه از دولت و نظام طلبکارن اونم ب خاطر چند تا واحد الکی ک تو دانشگاه های مزخرف پاس کردن.بعد کارگرها شرکتز و قراردادی با یک و نیم میلیون حقوق سختترین کارها ردون تعطیلی همیشه بده کار
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
متاسفم برات بااین طرز فکر - یک روز بیا کلاس چهل نفری را در یک روز اداره کن آن وقت می گویم چند مَرده حلاجی - آواز دهل از دور خوش است
علیرضا
۱۵:۱۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
اگر توانستی یک کلاس را دو ساعت اداره کنی آن وقت نظر بده.
رضا
۱۵:۱۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
حرف بیخود نزن...معلم ها شریف ترین و زحمت کش ترین اقشار جامعه هستن..دلیل نمیشه به خاطر سختی کار کارگر هازحمت معلم ها رو زیر ببری..
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
شما هم یه چند واحد مزخرف پاس میکردی تا طرز صحبت کردن درباره کسانی که حروف الفبا بهت یاد دادن بلد میشدی و میشدی معلم!!!
ناشناس
۱۶:۵۴ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
کلاسایی که در طول هفته یک در میان برگزار میشه بعضی هام تفریحی میان سر کارشون هر وقت هم دلشون بخواد تعطیل میکنن ب بهانه های مختلف چ سختی داره.
ناشناس
۱۷:۴۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
امثال شما در کارخانه هایی که جنسی مثل پراید و... تولید می کنید که به محض خروج از کارخانه هزار عیب و ایرادش آشکار میشه 1/5هم براتون زیاده. شما هم اگه میتونستی درستو خوب می خوندی و همان واحدهای به قول شما الکی را پاس می کری و صاحب یه شغل بهتر میشدی.
ناشناس
۲۱:۳۳ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
براتون متأسفم با این افکارتون!!
ناشناس
۲۱:۴۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
اگه‌سواد‌داشتی‌میدونستی‌که‌اینجوریا‌هم‌که‌میگی‌نیست.
ناشناس
۰۲:۵۱ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
اگه حقوقت کمه خوبگوولی چرابه معلماحسودی می‌نی چراباپاگذاشتن رودیگران حقتومیخواهی برادیگران خیربخواه شایدخداهم نظری به توهم کرد
ناشناس
۰۵:۳۶ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
سواد هیچ کدام از افراد جامعه از سوادمعلمان آن جامعه بیشتر نخواهد شد
ناشناس
۰۷:۳۳ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
تا وقتی نگاه به معلم و آموزش و پرورش همین باشه (نگاه ابزاری و درآمد و هزینه نه سرمایه گذاری برای نسل آینده)
ناشناس
۰۷:۴۹ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
الان که داری نظر میدی با آموزش معلمات داری می نویسی والا اسمتم نمیتونستی بنویسی. هرچند سواد نداری با این نظر دادنت
بابات
۰۸:۴۲ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
اون موقع که بهت میگفتم درس بخون حرف گوش نکردی، الان طلبکار همه شدی!
متاسفانه اکثر ماها همینیم؛ همه را مقصر بدبختی خودمون می‌دونیم غیر از خودمونا!!!
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
والا مکتب خونه های قدیم بیشتر بازدهی داشت تا این مدرسه های الان ک توش فقط اموزش رقص و هزار تا مسایل دیگه توش یاد میگیرن بچه ها .با این بازدهی معلما طلبکارای همیشگی نظام بودن حقوقشون پنجاه برابر الان هم بشه باشه باز ناراحت سیر نمیشن
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
ای خدا
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
پاداش پایان خدمت بازنشستگان فرهنگی چی شد آقای وزیر
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
قشر معلم و اموزش براش مهم نبود فقط میگفت کنکور باید حذف بشه
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
استعفا شیک و مجلسی تره
ناشناس
۲۰:۱۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
کنکور باید حذف بشود نکته بسیار مثبتی برای آقای ابطحی می‌باشد.