به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فصل نقل و انتقالات از مدتها قبل به صورت غیررسمی آغاز شدند و باشگاههای مختلف برای تقویت تیم خود و حضور پرقدرت در لیگ هجدهم، با نفرات مورد نظر مذاکره کرده و با آنها به توافقاتی نیز رسیدند، اما برای رسمی کردن این توافق، هر یک منتظر رقم خوردن اتفاقاتی از جمله آغاز رسمی فصل نقل و انتقالات، انتخاب سرمربی، مشخص شدن تکلیف دیگر بازیکنان تیم و... هستند.
در این بین انتظار میرفت و میرود که باشگاه تراکتورسازی نیز با مالک متمول خود، حضور فعالی در پنجره تابستانی داشته باشد. آنها فصل گذشته با تیم پرستاره خود به اهداف مورد نظر نرسیدند، اما این فصل میخواهند با تیمی کهکشانی، بالاتر از تمام تیمها بایستند و به حسرت تی تیها خاتمه دهند.
خیلیها اعتقاد دارند که نیمی از راه قهرمانی در نقل و انتقالات طی میشود و به نظر میرسد زنوزی هم به این نظریه اعتقاد دارد. او که سال گذشته ۵-۶ خارجی و ۳ کاپیتان تیم ملی را به تبریز آورد، این فصل نیز پروژههای بزرگی را در سر دارد و به همراه مشاورانش، تور بزرگی را برای صید شاه ماهیهای نقل و انتقالاتی پهن کرده است.
تبریز منتظر انتخاب سرمربی جدید
فصل گذشته تراکتور بدون انتخاب سرمربی در بازار نقل و انتقالات حاضر شد و سپس توشاک را به خدمت گرفت، همین موضوع سبب شد تا انتقاداتی در طول فصل به مدیران تراکتور وارد شود. به همین خاطر تبریزیها این بار قصد دارند ابتدا سرمربی و کادرفنی را مشخص کنند و سپس با نظر مربی و مالک، به صورت رسمی وارد پنجره نقل و انتقالات تابستانی شوند.
باوجود شایعات مختلف در یک ماه گذشته، زنوزی تنها با ۴ مربی برای قبول سرمربیگری تراکتور مذاکره کرده است که بیشتر این مذاکرات نیز در استانبول انجام شدند. تراکتوریها در ابتدا میخواستند مربی آشنا به لیگ برتر ایران را روی نیمکت بنشانند، اما این پروژه تا حد زیادی به بن بست رسید و حالا شنیدهها از این حکایت دارد که در هفتههای گذشته آنها با دو گزینه به توافقات نهایی رسیدند که از بین این دو، شانس الکس نوری برای حضور در تبریز بیشتر است؛ کسی که شناخت نسبی از فوتبال ایران دارد و میتواند چهره مقبولی برای هواداران نیز باشد.
۹ جای خالی در پستهای مختلف
تراکتور برای فصل آینده ۱۱ بازیکن را از لیگ هجدهم در اختیار خواهد داشت. البته این ۱۱ بازیکن به جز مهرههای جوانی، چون حسینعلی زاده، اسماعیلی، محمدیان و... هستند. به عبارتی این فهرست نشان دهنده آن است که تراکتوریها باید حداقل ۹ بازیکن باکیفیت خریداری کنند تا برای صل فشرده ۹۸-۹۹ به مشکل برنخورند.
بررسی پست به پست؛ از گلر تا نوک حمله
پس از محسن فروزان آنها محمدرضا اخباری را در بازیهای آخر استفاده کردند، اما او نتوانست اعتماد هواداران و کادرفنی را جلب کند؛ بنابراین خرید یک دروازه بان باکیفیت باید در اولویت باشد. در این خصوص شنیده میشود تی تیها با چند گلر از جمله مظاهری و حسینی مذاکراتی داشته اند و حتی شایعه پیشنهاد نافرجام به علیرضا بیرانوند نیز شنیده شده است.
برای پست دفاع میانی ایمان سلیمی، محمد طیبی و علی عبدالله زاده در لیست دیده میشوند که از بین آنها احتمال جدایی طیبی و عبدالله زاده کم نیست. مدافع سابق استقلال خوزستان به تراکتوریها پیام داده که میخواهد در جنوب کشور فوتبالش را ادامه دهد و عبدالله زاده نیز باتوجه به ناکارآمدی احتمالا در لیست مازاد قرار خواهد گرفت؛ بنابراین تراکتور باید یک یا ۲ مدافع خوب نیز بخرد.
در پست دفاع راست، تراکتور دانیال اسماعیلی فر را در اختیار داشت، اما حالا او باید به تیم اصلی اش یعنی ذوب آهن برگردد. بازیکن دیگر یعنی احمد موسوی عملکرد خوبی در تیم تراکتورسازی داشت و حالا میتواند خیال مربی بعدی تراکتور را راحت کند، او توانایی بازی در پست هافبک راست را هم دارد. در دفاع چپ تراکتور احسان حاج صفی را دارد و شاید باتوجه به جدایی شربتی، یک بازیکن از تیمهای پایه اضافه و یا بازیکنی برای نیمکت ذخیره خریداری شود.
در خط هافبک باتوجه به جدایی مهدی پور، پهلوان، کنستانت و شاید طاهران و شجاعی، شاهد تغییراتی گسترده خواهیم بود. با حضور علیرضا نقی زاده و اکبر ایمانی در پست هافبک دفاعی، تبریزیها از این بابت نگرانی نخواهند داشت. اما نیاز به جذب یک هافبک بازیساز، یک هافبک چپ و یک هافبک نفوذی در تیم تراکتور دیده میشود.
تیم محبوب آذربایجان فصل قبل ضعف جدی در خط حمله نیز داشت. با جدایی استوکس و اروین، حالا ساسان انصاری و محمدرضا آزادی در این پست حضور دارند که هیچ کدام نمیتوانند مهره ویژه برای کسب قهرمانی باشند؛ بنابراین یکی از پستهایی که تراکتور در آن سورپرایزهایی خواهد داشت، نوک حمله خواهد بود. در این خصوص با یک لژیونر مذاکراتی انجام شده و یک خارجی نیز به خدمت گرفته خواهد شد.
سرنوشت مبهم سربازها
تراکتور دومین سال واگذاری به بخش خصوصی را سپری میکند، اما همچنان بازیکنان سرباز را در اختیار دارد. از جمع سربازهای چهار نفره تراکتور، شربتی به صورت قطعی جدا میشود، اما سه بازیکن دیگر شرایط خاصی دارند. به نظر میرسد اسماعیلی فر، مهدی پور و پهلوان باید دوران آموزشی را سپری کنند و به همین خاطر شاید یک نیم فصل دیگر هم در تبریز بمانند. احتمال بازگشت پهلوان به اصفهان بیشتر از دو بازیکن دیگر است. با تداوم حضور اسماعیلی فر و مهدی پور، معادلات نقل و انتقالات به سود تراکتور عوض خواهد شد.
۶ سهمیه لیگ برتری چه میشوند؟
تراکتور میتواند ۶ بازیکن از تیمهای لیگ برتری بگیرد. احتمالا سه سهمیه به خرید دروازه بان و مدافع ختم میشود. سپس باید دید که سرنوشت مسعود شجاعی و اشکان دژاگه چه خواهد شد. در صورت جدایی این دو بازیکن تراکتور با دو هافبک لیگ برتری معروف مذاکراتش را جدی میکند. همچنین باید منتظر خرید یکی دو پدیده نیز باشیم.
لژیونرها و خارجی ها؛ جعبه جادویی مستر زنوزی!
فصل گذشته زنوزی با خرید حاج صفی، دژاگه و شجاعی فوتبال ایران را دچار حیرت کرد. او همچنین چند خارجی نام آشنا از جمله کنستانت، فورستر، استوکس و اروین را خرید تا تراکتور پرستارهتر شود. این بار حتی پیش از پایان فصل تراکتور مذاکرات خود با ۲ لژیونر را آغاز کرد که البته مشخص نیست به چه سرانجامی برسد.
درباره بازیکنان خارجی هم احتمالا شاهد سورپرایزهایی خواهیم بود. باتوجه به جدایی استوکس و اروین، احتمالا بازیکنان خارجی در پستهای هجومی خواهند بود و البته تراکتوریها باید در خریدهای خود دقت کنند چرا که این بار دیگر فرصتی برای آزمون و خطا نخواهد بود. فصل گذشته زنوزی برخلاف پیش بینیها به سراغ بازار بریتانیا رفت و از آن جا بازیکن خرید، او این فصل هم دست خود را رو نکرده و مشخص نیست کدام بازیکنان را خواهد خرید.
در انتظار پدیدههای لیگ یکی
به جز بازیکنان نامدار و نام آشنا، تراکتور با چند بازیکن از تیمهای لیگ یکی نیز مذاکرات مثبتی داشته و به توافقاتی دست یافته است. شنیدهها حاکی از آن است که کار قرارداد ۲ بازیکن تمام شده و این بازیکنان جوان را باید تراکتوری بدانیم. البته آنها طبیعتا برای حضور فیکس به تبریز نخواهند آمد و برای بازی کردن باید خود را نشان بدهند.
منبع: ورزش سه
انتهای پیام/