سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

بازار ارز در هفته‌های آینده به کدام سمت پیش می‌رود؟

چشم جامعه و تجار رسمی کشور با گذشت ماه رمضان و تأمین نیازهای خاص این ماه، به بازار ارز است تا ببینند آیا روند کاهش نرخ اسعار ادامه‌دار خواهد بود یا نه؟

به گزارش خبرنگار  بورس، بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نگاه عموم جامعه برای تعیین نرخ بیشتر اقلام اساسی و حتی غیراساسی به نوسانات  ارز در بازار آزاد است. بازاری که بیشترین تأثیر را بر خرید و فروش ریالی کشور داشته و دولت‌ها همواره در تلاش برای مهار نوسانات روانی و مداخلات سیاسی در آنها بوده‌اند.
 
طبق بررسی‌های صورت گرفته در قبل از ماه رمضان، بازار ارز از چند هفته قبل از شروع ماه مبارک رمضان تا حدودی شاهد افزایش نرخ اسعاری نظیر دلار، یورو، لیر ترکیه و درهم بود که بسیاری از صرافان و واردکنندگان معتقد بودند این افزایش قیمت طبیعی است، زیرا واردکنندگان برای تهیه به موقع ملزومات مورد نیاز روزه داران در ماه رمضان تقاضای بیشتری به بازار ارز برده‌اند و این تقاضا تا حدودی افزایش نرخ را در بر داشته است.
گفته کارشناسان و واردکنندگان صحیح است، زیرا نمودار تغییر نرخ ارز، نشان می‌دهد که بازار بعد از برطرف سازی نیاز رسمی مردم از اواسط ماه رمضان با کاهش قیمت مواجه شده است، به‌طوری که رئیس کل بانک مرکزی در اظهارنظر خود از کاهش ۲ هزار تومانی نرخ ارز در طول یک هفته خبر می دهد.

 
یک  صراف مجاز در خیابان فردوسی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن تشریح عملکرد بازار در ماه رمضان، اظهار کرد: بازار ارز در این ماه روند خوبی را طی کرد هرچند ابتدای ماه و در هفته‌های قبل از آن، نرخ دلار به ۱۵ هزار تومان هم نزدیک شد؛ اما ترس و نگرانی از بابت این موضوع وجود نداشت.

وی افزود: این افزایش قیمت مردم را به بازارها نکشاند تا ارز بفروشند و یا ارز انبار کنند، زیرا همه ما می‌دانستیم این افزایش قیمت دلیل موجهی دارد و دلیل موجه آن هم تقاضای بیشتر شرکت‌های مواد غذایی و اقلام اساسی کشور برای تأمین کالاهای مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان بوده است.
 
این صراف گفت: البته در این بین درصد کمی از ارزهای خانگی هم به بازار بازگشت و همین امر موجب شد تا نرخ‌ها دچار نوسانات هیجانی نشوند.

سفر نخست وزیر ژاپن عامل ارزانی ارز پس از ماه رمضان!

حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز درهفته اخیر، گفت: علت اصلی روند کاهشی نرخ دلار، به مسائل سیاسی بر می‌گردد، همچنین روند کاهشی قیمت ارز ادامه خواهد داشت و در بدترین حالت ثابت می‌ماند که بعید به نظر می‌رسد روند افزایش داشته باشد.

وی تأکید کرد: تا زمانی که شرایط سیاسی و اقتصادی کشور با ثبات باشد، روند کاهشی ادامه دارد، از سوی دیگر تنش‌های بین المللی و منطقه‌ای تعدیل شده است و دیگر اثری از فشار بیرونی بر اقتصاد کشور نیست.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس دهم شورای اسلامی اذعان کرد: با تلاش‌هایی که در سطح دنیا صورت گرفته است، تنش‌های منطقه‌ای و بین المللی علیه ایران کاهش یافته است و همین تعدیل تنش، تأثیر مستقیمی بر کاهش نرخ ارز داشته است.

گرمابی در ادامه با اشاره به دیدار مهم هفته آتی مسئولان کشور با نخست وزیر ژاپن، گفت: سفر نخست وزیر ژاپن به ایران از دیگر دلایل سیاسی کاهش نرخ دلار است.

دولت‌ها نگاه نظارتی خود را حفظ کنند

نیما امیرشکاری، مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل اصلی نوسانات بازار ارز در ایران اظهار کرد: در اکثر اوقات بازار کشورهایی نظیر ایران تحت تأثیر جو روانی و اخبار سیاسی قرار می‌گیرند که در اکثر موارد این موضوع خوب نیست.

وی افزود: زمانی که نرخ اسعار به صورت دستوری به  چند نرخ تقسیم می‌شوند بازارها همواره در انتظار شوک و اخبار سیاسی هستند، البته خوشبختانه چندماهی است که بازار ارز ایران با کمترین تنش‌ها مواجه شده است و دلیل آن هم برخورداری استقلال برای صرافی هاست.

امیرشکاری گفت: سیستم تهیه منابع ارزی صرافی‌ها و بازار آزاد به صورت عرضه و تقاضا درآمده است و همین موضوع سبب می‌شود تا بازارها با روند طبیعی تری مسیر خود را طی کنند و نوسانات هیجانی و به یکباره رخ ندهد هرچند همچنان اختلالاتی در سیستم و مدیریت کنترل بازار آزاد ارز وجود دارد.

وی افزود: دولت‌ها باید از نقش تجارت خارج شده و به نقش نظارتی خود بپردازند. همین موضوع سبب می‌شود تا عامل اقتصادی (صراف) با منطق اقتصادی به کار در ضوابط قانونی پرداخته و مطمئن باشد که ناظر (دولت) همواره در جریان روند معاملاتش قرار دارد. در نتیجه نوسانات آنی و سودجویانه‌ای در بازارها رخ  نخواهد داد.

بهزاد خسروی، اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، معتقد است که دو عامل "راه اندازی بازار متشکل ارزی" و " تزریق ۳۰ هزار میلیارد دلار ارز خانگی به بازار ارز" منجر به ادامه روند کاهش نرخ ارز در بازار ارز می‌شود.  

وی افزود: راه اندازی بازار متشکل ارزی نیازمند دقت بالایی است که اگر با کنترل و بازارسازی صحیح بانک مرکزی به درستی اجرا شود ظرف مدت بسیار کوتاهی نرخ واقعی ارز نمایان شده و سامانه سنا و نیما در خدمت این بازار قرار می‌گیرد.

این استاد دانشگاه گفت: عملا تخصیص ارز دولتی به برخی کالا‌ها تاحدودی اختلالات ارزی را مضاعف کرده بود که با برنامه ریزی‌های دولتی، یارانه ارزی قرار است به یارانه حمایت از اقشار کم درآمد تبدیل شود.

خسروی تأکید کرد: اول باید عوامل خارجی را از بازار ارز جدا کنیم، سپس به سمت اصلاح نظام داخلی بپردازیم. برای اصلاح امورات ارزی ابتدا باید سیستم و نظام بانکی و ریالی کشور اصلاح شود تا بتوان تأثیر آن را در تبدیل ارز‌ها هم ببینیم. خوشبختانه به گفته رئیس کل بانک مرکزی هیچ کمبودی در منابع ارزی وجود ندارد و همین موضوع نوعی دلگرمی برای واردکنندگان و صرافی‌های مجاز کشور است.

این اقتصاددان به موضوع ارز‌های منجمد شده خانگی اشاره کرده و گفت: رقم برآورد شده از ذخیره ارز‌های خانگی ۳۰ میلیارد دلار است که رقم کمی نیست و اگر این میزان ارز به بازار کشور تزریق شود قطعا در همان ماه شاهد ریزش ۱۰ تا ۲۰ درصدی نرخ ارز خواهیم بود.

دلار باید در بازار آزاد ۷ هزار تومان باشد

سیدتقی کبیری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره نوسانات بازار ارز در ماه گذشته، گفت: قیمت ارز در حال حاضر حداقل ۲ برابر بیش از قیمت واقعی است و نباید نرخ آن بیش از ۷ هزار تومان باشد.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سوداگران و دلالان به اردیبهشت و تکمیل تحریم‌های آمریکا برای افزایش نرخ دلار چشم دوخته بودند، افزود: پس از اعمال تحریم‌های نهایی آمریکا بازار ایران چندان تحت تأثیر قرار نگرفت، چراکه در این بازه زمانی با کشور‌های همسایه ارتباطات ویژه‌ای پیدا کرد و اعلام کرد که در بحث فروش نفت اقدامات خود را انجام می‌دهد.

کبیری با بیان اینکه سال گذشته کمیسیون اقتصادی مجلس به دولت پیشنهاد کرد بازار متشکل ارزی را ایجاد کند، اما مورد پذیرش قرار نگرفت، تأکید کرد: تحریم‌ها قله خود را طی کرده  و در حال حاضر در سرازیری قرار گرفته است و از این پس باید قیمت ارز کاهش یابد. همان‌گونه که رئیس جمهور صراحتا در نشست با فعالان اقتصادی اعلام کرد قیمت ارز ۱۴ هزار تومان و حتی ۱۰ هزار تومان نیست.

وی گفت: راه اندازی بازار متشکل ارزی پیام ثابتی را برای بازار ارز در ماه آتی در برخواهد داشت و همین امر قطعا منجر به نظام‌مند شدن بازار ارز پس از ماه رمضان خواهد شد.

یک صراف مجاز در بازار فردوسی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: هفته‌های بعد از ماه مبارک رمضان، شاید تاحدودی نوسانات ابتدای ماه و افزایش قیمت را به علت آغاز مسافرت‌ها داشته باشیم، ولی این دوران هم فروکش خواهد کرد و نرخ ارز به تدریج کاهش می‌یابد.

وی اذعان کرد: اینکه نرخ واقعی ارز در حال حاضر چقدر است به نوع محاسبات برمی گردد، محاسبات در ابعاد مختلف نرخ های متفاوتی را به ما نشان می‌دهد،  ولی در کل نرخ واقعی ارز باید کمتر از نرخ فعلی باشد.

مردم نگران افزایش نرخ ارز نباشند

بازاری که با نسخه‌های مختلفی از جمله ارز ۴۲۰۰ تومانی، تعطیلی صرافی‌ها، واردات اسکناس و غیره در یکسال گذشته واکسیناسیون شده بود، حالا شرایط عادی نسبت به مدت مشابه خود در سال گذشته دارد و باید منتظر راه اندازی بازار متشکل ارزی و اجرای صحیح این پیشنهاد بسیار مهم برای کاهش نرخ ارز باشد.

کارشناسان، مسئولان، تجار و صرافان نوسانات فصلی از جمله ماه رمضان، تابستان و اعیاد را نوعی نوسان طبیعی حاکم بر بازار ارز همه کشور‌ها می‌دانند و معتقدند پس از گذر از پیک مصرف ارز‌های مسافرتی، نرخ مجدد به روند کاهشی خود ادامه خواهد داد و مردم نگران افزایش نرخ ارز نباشند.

گزارش از نرگس معززی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
رضا
۱۸:۰۲ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
وارد کنندگان مفت خور دلال میخوان دلار رو بیارن پایین که بتونن اقتصاد رو تو دستشون بگیرن ...یادتون رفته از آجر و سرامیک گرفته تا جوراب و کفشمونم از چین میومد با قیمت اون دلار کذایی ..همین الانم با این قیمت ۱۰ تا ۱۲ تومن ۸۰ درصد تولیدمون از چینی ها گرون تره ...در نتیجه ..صادرات محصولات کشاورزی و ارزاق مردم ممنوع ..نرخ دلار ۲۰ تومن و صنایع ما هم یه نفسی میکشن ..البته اگر دلال وارداتی ها بزارن
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۹ خرداد ۱۳۹۸
دلار ګران شد
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
اگه دلار بشه 5ریال بازم این وضعیت ادامه داره
احسان
۱۹:۴۱ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
دلار یه هزار تومنی اگه قراره هفت هزار تومن تثبیت بشه یعنی بالای صدوبیست درصد تورم که در حال حاضر بیش از چهارصد درصد تورم امسال نسبت به پارسال بود من موندم مثلن نه و هفت دهم درصد رو ازکجا میارن؟؟؟؟
ناشناس
۱۹:۰۲ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
دلار انتخاباتی آقای روحانی در راه است
حسین
۱۵:۴۹ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
زمانی که من بچه بودم دلار۸۰ تومان بود ریال ۱۰۰ بود حالا بنبین چه شده
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
حجم ارز خانگی سی هزار میلیارد دلار نیست .
صالح
۱۲:۵۶ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
کاش منم پول داشتم ازدواج میکردم
ناشناس
۲۰:۱۰ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
ای کاش...................................
احسان
۰۹:۵۸ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
دلار چهار تومنی شده پونزده
برفرض بیاد بشه هفت تومن
بازم ننگ داره
من جون 27 ساله کارگر با حقوق یک میلیون زنده بمونم که چی بشه مسئول باشما
نه خونه نه ماشین نه ازدواج نه حتی ی تلویزیون نمیشه خرید
تازه خورد و خوراک و پوشاک اصلا مهم نیس فوقش نه میخوریم نه میپوشیم.
جواب من جوان چیست ؟
شما بگید ایا زندگی کردن دارد این زندگی.....

لطف کن این منتشر کن
ناشناس
۲۰:۱۱ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
حالا باز خوبه تو کاری داری ما اونم نداریم
خدایی ظلمه در حق جوونای مملکتی که جووناش درآرزوی ازدواجن
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
با همین امروز و فردا کردنتان بسیاری از زندگی ها رو از هم پاشیدید زندگی برای جوانان دقیقا با مرگ فرقی نمیکنه اونایی که توانایی مالی داشتن مال آنها افزایش پیدا کرد اونایی ک طبقه ۳ جامعه بودن الان مرگ براشون حق این چ وضعیتی ب خدا
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
کاشکی.مثل.ترکیه.دلارو.تو.معاملات.داخلیو.خارجی.حظف.کنن.که.امریکا.پولش.توایران.بی.ارزش.بشه.کم.کوری.بخونه.
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
عجباااا
ناشناس
۰۳:۲۹ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
وقتی نفت فروش نره تعارف نداره دلار گرون میشه مالیات گرون میشه بنزین سهمیه بندی میشه کوپن میاد وغیره اقتصاد ما مریضه بااین مدت کوتاه درست نمیشه زمان میخواد سال ۹۸سال سختی هست
علی
۰۲:۵۹ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
دلارشد۱۹۸۰۰انقدرجنس بالا گرفت بعدامدپایین شد۱۲۰۰۰تومان جنس دوبرابرشدحالاهی بگودلار
مهدی
۰۲:۴۱ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
چرا اجناس دربازار ارزان نمیشه با نوسان دلار
ناشناس
۰۲:۱۱ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
Oدلارباید به ۳ تومن برسد
ناشناس
۰۲:۱۱ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
دلارباید به ۳ تومن برسد
ناشناس
۰۱:۱۵ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
ما که میدونیم
ناشناس
۰۰:۵۸ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
اگر دلار بشه هزار تومان عالی میشه
ح
۰۰:۵۳ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
ارزش پولم شده یک چهارم. .تازه من مجردم وای به حال او بیچاره هایی که تمام سرمایشون تو بانکهای و دارن یه سودی رو هر ماه میگیرن.
ناشناس
۰۰:۲۹ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
سلام
تا اسفند ماه همه چی کاهش پیدا می کنه
بعدش هم اگه عاقلانه انتخاب کنیم و دچار سردرگمی نشیم بخاطر افت قیمت ها این روند ادامه دار میشه
ناشناس
۰۰:۱۸ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
من که باور نمیکنم
ناشناس
۲۲:۴۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
مادرحسرت خریدگوشت هستیم
علیرضا
۲۲:۴۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
بزک نمیر بهار میاد کمبیزه و خیار میاد
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
قیمت ارز دست دولت خودش گرونش کرد !
نیاز به نمایش نداره !
دولت به بانک مرکزی مقروض بود مثل دولتهاب قبلی اونا هم درپایان دوره دولتشون با گرون کردن ارز و کاهش ارزش پول بدهی دولت به بانک مرکزی زو تسویه کردند ! قیمت ارز ربطی به مولفه های اقتصادی نداره ! ارز کالای انحصاری دولت !!!!!
ناشناس
۲۱:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
ه قت شد زیر سه هزار تومان بگوید ارزان شد
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
اگه کالاهای اساسی با دلار آزاد حساب میشه پس یه دلار رو یه قیمت کنن تموم بشه و دیگه رانت هم نشه
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
همين حرفها را براي دلار ٤٢٠٠ توماني توي همين تريبون داشتيد
پوریا
۲۱:۱۵ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
پس باید منتظر افزایش قیمت ارز باشیم این هفته
ناشناس
۲۰:۵۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
۳۰هزارمیلیارددلار
علی
۲۰:۵۱ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
مرغ اومد رسید به کیلو نه هزار تومن،ولی خود دولت نمی ذاره بیاد پایین الان رو یازده هزار و پانصد نگه داشت .
محمد
۰۸:۲۵ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
دقیقا همینطور است عامل تمام گرانی ها خود دولت است وبس
محمد
۱۹:۴۵ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
آخه دروغ هم حدو اندازه ای داره۳۰هزار میلیارد ارز امکان نداره تزریق شده باشه و دلارم امکان نداره هفت هزار بشه
امیر
۱۸:۱۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
دولت آگاهانه با سرمایه مردم بازی میکنه اگه ارز با پشتوانه پایین بیاد باید قیمت اجناس بیاد پایین.پس وقتی قیمت اجناس بالا میره و ارز پایینه این یعنی دولت آگاهانه با مردم بازی میکنه.
ناشناس
۱۸:۱۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
ارز چه بالا چه پایین باید دست محتکر و گرانفروش قطع شود. اینا تروریسم اقتصادی هستند. اقایان مدیر دولتی چرا به فکر قشر ضعیف نیستید حقوق بازنشستگی 2یا 3 میلیونی جوابگو خرج عایله برا کمتر از یکهفته است نه 30 روز. بفقط بفکر ارز و دلار نباشید بفکر جامعه باشید نه ارز
ناشناس
۱۷:۳۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
دلار 30 تومنی در انتظار ماست...
ناشناس
۱۷:۳۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
دلار دیگر پول از رده خارج خواهد شد فقط به درد دلالان علاف خیابان می خورد تا با قیمت آن بازی کنند
ناشناس
۱۶:۰۵ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
من در عجب هستم كه چرا اقلام اساسي با توجه به ثبات و يا كاهش ارز گزارشي شما، ارزان كه نمي شه حتي روز به روز گرانتر هم مي شه؟ كجاست اين پرتقال فروش؟؟
ناشناس
۱۵:۵۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
یاد بیت زیبای استاد سعدی افتادم
سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی*** به عمل کار برآید به سخندانی نیست
جای اینکه این همه حرف بزنید اقدام عملی کنید
جون مردم به لبشان رسیده.
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
مشکل کشور ما پولهای بی پشتوانه است
dfhjkk
۱۳:۵۴ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
اگه نمي تونيد کاري کنيد.کار را بديد به کاربلد
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
همش حرف
ناسناس
۱۳:۲۵ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
بنظر من که وقتی ایران مصمم بودن خودش رو اثبات کرد و گفت اگه برجام درست نشه ازش کنار میریم نرخ ارز شروع به کاهش کرد مردم به دولتشون مطمئنتر شدن.
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
از فردا همه چی گرون میشه
دوست ملت
۱۲:۲۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
طبیعی بود ک پایین میاد چون نرخ وافعی نبود نرخ واقعی کمتر از 14هس و نوسان بین 13تا15طبیعی هس و بسته ب افزایش یا کاهش عرضه و تقاضا است میانگین این نوسات 13800 نرخ واقعی ارز هست
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
هر وقت دلار شد هزار تومان بگوید
رضا
۱۱:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
تخصیص 30 هزار میلیارد دلار؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟سرمایه همه کهکشان راه شیری هم انقد نیست.
مهدی
۱۱:۱۳ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
هر وقت گفتند ارزون میشه بدونید گرون میشه این یاد سریال برره بخیر
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
همیشه بعد از کاهش کوتاه مدت مسولان این حرف ها را زدند که دلار هفت تومان یا نه تومان است اما این کوتاه مدت است و متاسفانه مسولان هم نمی خواهند از فرصت استفاده کنند وبعد از یک ماه دیگر دباره خواهید دید که قطعا بالا خواهد رفت
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
لعنت بر دلار
دلار را از چرخه معاملات حذف کنید
ناشناس
۲۲:۲۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
عزیز یورو که گرون تره