غلامی گفت: در حال حاضر هیچ کارشناس خارجی در صنعت ایران وجود ندارد و تمام دستاوردها توسط جوانان داخلی و فارغالتحصیلان دانشگاههای کشور به دست آمده است.
اگر توانستهایم در حوزههایی همچون بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی رتبههای تک رقمی جهان را به نام خود ثبت کنیم باید بدانیم که همگی آنها حاصل دستاوردهای جوانان ایرانی بوده اما موضوع مهم چگونگی برقراری ارتباط میان دانشجویان و صاحبان صنایع است؛ به تازگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی برنامهای قدم در راه کاربردی کردن پایان نامههای دانشجویان برداشته است و در بستر این برنامه میخواهد هریک از فارغ التحصیلان و دانشجویان را به سمت کارآمدی در صنعت سوق دهد.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه های مختلف علوم و فناوری اظهار کرد: در حال حاضر در بیشتر حوزههای علمی توانستهایم به پیشرفتهای بسیاری دست یابیم.
وی درباره حوزههایی که از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار بودهاند، گفت: در بیوتکنولوژی توانستیم به دستاورهای بسیاری دست یابیم همچنین حجم زیادی از تولیدات پزشکی دستاوردهای علمی، اختراعات محصولات کشاورزی، نانو و محیط زیست همگی جزء دستاوردهای جوانان همین مرز و بوم است.
غلامی تصریح کرد: در بستر پیشرفتهای حاصل شده توانستهایم محصولات علمی و فناورانه خود را به دیگر کشورهای جهان صادر کنیم.
وزیر علوم با بیان اینکه دستاوردهای جوانان نشان از پیشرفت کشور دارد، گفت: دستاوردها حاکی از تربیت کارشناسان و دانشمندان ایرانی است؛ در حال حاضر بسیاری از کارخانهها و مراکز صنعتی بزرگ کشور توسط جوانان داخلی که در دانشگاههای ایران درس خواندهاند اداره میشوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه صنعت و نفت هیچ کارشناس خارجی وجود ندارد و وضعیت در صنایع هستهای هم به همین شکل است و البته تنها به دلیل برخی از قراردادها تعدادی شرکت به عنوان ناظر در آزمایشگاهها وجود دارند و مابقی اعضای آزمایشگاههای هستهای را جوانان ایرانی تشکیل میدهند.
غلامی با بیان اینکه تمام کارهای فنی و مهندسی را فارغ التحصیلان دانشگاههای ایران انجام میدهند، اظهار کرد: رسیدن به این نقطه دستاورد بسیار بزرگی است و در این راستا وزارت علوم مسئولیت بزرگی دارد و آنچه ما انجام میدهیم حل مسائل و مشکلات صنایع است.
وزیر علوم گفت: چالشها و مسائلی که صنعت با آنها مواجه است در قالب تحقیقات مورد بررسی قرار میگیرند و در بستر این تحقیقات راه حلهای مناسبی برایشان پیدا میشود و در نهایت کارشناسان و متخصصان داخلی به کمک راه حلها به رفع چالشهای موجود میپردازند.
انتهای پیام/