سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قارچ گانودرما را چطور مصرف کنیم؟ +عوارض آن

خواص درمانی متعددی برای قارچ گانودرما ذکر شده است و به دلیل طعم تلخ و نامطبوعی که دارد، در تهیه غذا و به صورت خام استفاده نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، قارچ گانودرما، از جمله قارچ هایی محسوب می شود که انواع و گونه های مختلفی از آن در طبیعت یافت شده است و در سراسر جهان به عنوان بهترین قارچ دارویی از آن یاد می شود. اما سوالی که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد پیرامون این قارچ به آن پاسخ دهد این است که؛ قارچ گانودرما را چطور مصرف کنیم؟ 

قارچ گانودرما را بشناسید؟!

 قارچ گانودرما lucidum Ganoderma، یکی از قارچ‌هایی محسوب می شود که به دلیل دارا بودن خواص درمانی متعدد به عنوان بهترین قـارچ دارویی در سراسر جهان نامگذاری شده است. جالب است بدانید؛ در کشور‌های آسیای شرقی از این قارچ  بیشتر استفاده می‌شود و در کلیه متون طب سنتی چـین نیز از خواص قارچ گانودرما نام برده شده است و آن را برای درمان انواع بیماری‌ها (بدون عوارض جانبی) مؤثر می‌دانند.


این مطلب را از دست ندهید: بلاهایی که مصرف زیاد «قارچ» سرتان می‌آورد!


این قارچ گونه‌های متعددی دارد و در رنگ‌های قرمز، سیاه، زرد، بنفش، سفید و سبز یافت می‌شود، اما نوع قرمز و سیاه آن بیشتر مورد بررسی و توجه قرار گرفته و خواص دارویی به آن نسبت داده شده است. قارچ گانودرما حاوی مواد بیولوژیکی فعال از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، پلی ساکارید و پلی ترپنوئید، اسید گانودریک، استرول‌های گیاهی، پروتئین‌ها و ویتامین‌ها، پتاسیم، فسفر و کلسیم است. این قارچ اغلب در پای درختان یا حفره‌های پایین آن‌ها می‌روید؛ موطن اصلی آن کشور‌های چین و ژاپن است و از طریق همین کشور‌ها نیز به دنیا معرفی شده است.

باید بدانید که؛ در کشور ما نیز این قارچ در شهر‌های شمالی و کرانۀ دریای خزر می‌روید. امروزه به دلیل جنبه‌های دارویی متعدد این گیاه، کشت و پرورش قارچ گانودرما متداول شده و به یک شغل پردرآمد تبدیل شده است.

چگونه باید گانودرما را مصرف کنید؟

قارچ گانودرما به دلیل طعم تلخ و نامطبوعی که دارد، در تهیه غذا و به صورت خام استفاده نمی‌شود و بهترین روش مصرف قارچ گانودرما به صورت چای و دمنوش است. در طب سنتی چینی آن را به طور کامل خشک کرده و سپس به قطعات کوچک خرد می‌کنند و از آن برای تهیه سوپ، قهوه و دمنوش استفاده می‌کنند.

میزان مصرف درمانی قارچ گانودرما برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز مشکل ۲.۵ گرم در روز است که در ۴ وعده و با شکم خالی مصرف می‌شود. به صورت سنتی، قارچ رشی به عصاره تبدیل می‌شود، یا برای استخراج خواص دارویی اش در آب جوش انداخته می‌شود. ریشه‌ها پخته شده و سپس به عنوان چای تحت مصرف قرار می‌گیرند.

عصاره قارچ ری شی به طور معمول چیزی است که شما در فرم مکمل پیدا خواهید کرد. هیچ دوزی از عصاره قارچ ری شی توصیه نمی‌شود، اما یک بررسی انجام شده توسط کاکرینای در ۲۰۱۵ اشاره کرد که ۱.۴ تا ۳ گرم قارچ ری شی را در روز مصرف کرد.

همانطور که گفته شد، با دکتر خود، صحبت کنید تا دوز مناسب برای سن، جنسیت و وضعیت پزشکی خود را پیدا کنید. دانشگاه میشیگان توصیه می‌کند که یک تا ۱.۵ گرم از گانودرما و در فرم پودر و یا یک میلی لیتر در روز به عنوان تنتور در روز مصرف کنید. گانودرما در شکل قهوه نیز موجود است که معمولا ترکیبی از پودر قهوه و گانودرما است.

مطالعات فعلی و در حال انجام امید به بهره وری از پتانسیل گانودرما و احتمالا اثبات بیشتر در توصیه برای مصرف این گیاه دارد. به عنوان مثال، آن‌ها در حال آزمایش آن به عنوان یک افزودنی برای ماست هستند. توصیه خوبی توسط FDA وجود دارد که می‌گوید که مکمل‌ها به صورت کامل به عنوان دارو به کار برده نمی‌شوند، بنابراین در هنگام انتخاب یک مکمل آن را در نظر داشته باشید. هرگز یک مکمل را که ادعا می‌کند برای درمان شرایط خاصی کاربرد دارد، انتخاب نکنید.

خطر‌ها و عوارض احتمالی قارچ گانودرما

باوجود شهرت خوب قارچ گانودرما برخی افراد سلامت آن را زیر سؤال می‌برند اما برخی تحقیقات نشان می‌دهند کسانی که به‌مدت ۴ ماه از قارچ گانودرما استفاده می‌کنند، دو برابر بیشتر از دیگران در معرض بروز عوارض هستند اما بااین‌حال این تأثیرات خفیف بوده و به‌صورت افزایش اندک احتمال ناراحتی معده و مشکلات گوارشی بروز می‌کند. همچنین هیچ تأثیر منفی‌ای بر سلامت کبد گزارش نشده است.


این مطلب را از دست ندهید: خطراتی که مصرف بیش از اندازه قارچ به همراه دارد


همچنین یک تحقیق دیگر نشان داد مصرف ۴ هفته‌ای عصاره‌ٔ قارچ گانودرما هیچ تأثیر مخربی بر سلامت کلیه و کبد ندارد. برخلاف این گزارش‌ها، مشکلات جدی کبدی در ۲ مورد از مطالعات گزارش شده است. هردوی این افراد در گذشته با مصرف قارچ گانودرمای تازه دچار عوارض نشده بودند. اما با تغییر مصرف آن به شکل عصاره‌ٔ پودرشده، دچار برخی عوارض جانبی شدند.

قابل توجه است که بسیاری از مطالعات بر روی قارچ گانودرما اطلاعاتی راجع به سلامت یا عوارض آن را به همراه ندارند؛ بنابراین در این زمینه اطلاعات محدودی در دست است.در برخی موارد نادر نیز قارچ گانودرما با تقویت دستگاه ایمنی موجب بدترشدن وضعیت مبتلایان به بیماری‌های خود ایمنی شد.

درمجموع برخی افراد باید قارچ گانودرما را با احتیاط بیشتری مصرف بکنند. این دسته شامل زنان باردار یا شیرده، افراد دارای اختلالات خونی، افرادی که می‌خواهند عمل جراحی داشته باشند و افراد با فشار خون پایین می‌شود.

هشدار‌هایی درباره قارچ گانودرما

مصرف گانودرما برای همه یا هر وضعیت سلامتی مناسب نیست. اگر می‌خواهید شروع به مصرف آن کنید، اما یکی از شرایط زیر را در خود دارید، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.

  • تحت درمان با دارو‌های شیمی درمانی یا دارو‌های ایمنی قرار دارید.
  • دارو‌های کاهش دهنده فشار خون مانند کومادین یا وارفارین یا آسپیرین را مصرف می‌کنید.
  • حامله هستید یا در حال تغذیه با شیر مادر هستید.
  • سمیت کبدی در دو مطالعه در مورد استفاده از قارچ رشی پودری گزارش شده است، بنابراین با احتیاط استفاده کنید.

مضرات قارچ گانودرما

  • قارچ گانودرما ممکن است سبب بروز عوارض جانبی شود، از جمله: خشک شدن بینی و گلو، تهوع، استفراغ، سرگیجه و ناراحتی معده و… شود.
  • به علاوه این قارچ بر روی اثربخشی برخی دارو‌ها تاثیر می‌گذارد، از جمله دارو‌های ضعیف کننده سیستم ایمنی، دارو‌های ضد اسهال و برخی دارو‌های شیمی درمانی.

این مطلب را از دست ندهید: تولید و تکثیر شاهِ گیاهان دارویی که دارای ۱۵۰ نوع آنزیم است


  • جنین، زنان باردار و زنان شیرده

توصیه می‌شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف قارچ گانودرما اجتناب کنند، چون هنوز مطالعات دقیقی از اثرات این قارچ بر روی جنین، زنان باردار و زنان شیرده صورت نگرفته است.

  • آکنه و جوش صورت

زیاده روی در مصرف قارچ گانودرما ممکن است باعث آکنه و جوش صورت شود.

  • اگر با مصرف قارچ گانودرما دچار خشکی دهان، خارش گلو، سرگیجه، خارش، آبریزش و خونریزیی بینی، سو هاضمه و معده در، مدفوع خونی یا بثورات پوستی شدید، مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۰۸:۴۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۹
آیا این قارچ روی بیماری پیسی تاثیر داره یا نه
سجاد
۱۲:۰۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
سلام خسته نباشد سوال کنم برای دمان نورو درماتیت عصبی پوستی شدید تاثیر دارد
منصوري
۲۰:۳۴ ۰۴ دی ۱۳۹۸
با سلام و تشكر از اطلاعات خوبتون جهت مصرف اين قارچ يا محصولات تركيبي آن ، نيازمند به اطلاعات جامع و دقيق تري در طب سنتي و مدرن هستيم . گانودرما لوسیدوم Ganoderma lucidum نام علمی گونه ای قارچ به نام گانودرما است. گانودرما لوسیدوم یک داروی طبیعی است که به دلیل اثر ثابت شده‌ای که روی سیستم ایمنی بدن دارد، به طور گسترده توسط پزشکان و طبیبان سنتی در آسیا تجویز و استفاده می‌شود. محققان آزمایشگاهی و تعداد انگشت شماری از کارآزمایی‌های پیش بالینی گزارش کرده‌اند که گانودرما لوسیدوم حاوی مواد ضدسرطانی و تقویت کننده سیستم ایمنی است. مشاور تخصصي (منصوري)