آینده مسکن در سال ۹۸
سید احسن علوی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس معتقد است که بازار مسکن تابع پارامترهایی است که این پارامترها قابل پیشبینی نیستند. علاوه بر توصیهها و تحکم قانون اساسی مبنی بر ضرورت تامین نیاز مسکن اقشار آسیبپذیر جامعه از سوی دولتمردان، دولت دوازدهم متعهد شده است که امسال ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را در دستور کار خود داشته باشد.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس تصریح میکند: چنانچه دولت نتواند طرح ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را در سال جاری اجرایی کند و قشر آسیبپذیر جامعه همچنان بدون سرپناه باشند، بدون شک اگر قیمت مسکن افزایش هم پیدا نکند، بازار مسکن با رکود سنگینی مواجه خواهد شد و قیمت مسکن در سال ۹۸ ثابت باقی خواهد ماند.
بیشتربخوانید: خرید خانه پس از چند سال صبر ممکن است؟ + آمار
همچنین حسین هاشمی تختینژاد، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی میگوید: اگر وزارت راه و شهرسازی به صورت جدی و مدون در بخش مسکن فعالیت داشته باشد و مجلس شورای اسلامی هم به دولت کمک کند به نظر میرسد که با افزایش قیمت مسکن مواجه نخواهیم شد و حتی اگر اهتمام وزارت راه و شهرسازی جدی و مدون باشد احتمال کاهش قیمت مسکن در سال ۹۸ هم وجود دارد.
خانه گران نمیشود
سید هادی بهادری، عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه امسال افزایش قیمت قابل توجهی برای بخش مسکن متصور نمیشوم، میگوید: با توجه به افزایش چشمگیر قیمت مسکن در سال ۹۷ معتقدم دیگر ظرفیتی برای افزایش شدید قیمت خانه در سال ۹۸ وجود ندارد، زیرا قدرت خرید مردم بسیار کاهش پیدا کرده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه قیمت مسکن در سال جاری تحت تاثیر پارامترهای مختلفی قرار دارد، تصریح میکند: قیمت مسکن علاوه بر حجم عرضه و تقاضا از مسائل کلان اقتصادی و جو روانی ایجاد شده در بازار نیز تاثیر میگیرد. هم اکنون با کمبود عرضه مسکن نسبت به حجم تقاضا در بازار مواجه هستیم که این موضوع به خودی خود باعث افزایش قیمت مسکن در سال ۹۷ شد و بدون شک کمبود عرضه نسبت به حجم تقاضا قیمت مسکن در سال ۹۸ را هم تاحدودی تحت تاثیر قرار خواهد داد، منتها معتقدم همانند سال ۹۷ دیگر جو روانی در بازار مسکن سال جاری ایجاد نخواهد شد.
مسکن شاید گران شود
علیم یارمحمدی، عضو هیاترییسه کمیسیون عمران مجلس میگوید: با توجه به اینکه بازار مسکن از کمبود حجم عرضه نسبت به حجم تقاضا رنج میبرد، احتمال افزایش قیمت مسکن در سال جاری بسیار زیاد است، البته وزارت راه و شهرسازی در حال انجام تکالیف خود در بازار مسکن است، به عبارتی این وزارتخانه مکلف به ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سال جاری شده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تصریح میکند: نمایندگان در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیاز کشور به تعداد واحدهای مسکونی را ارزیابی میکنند که بیش از سه میلیون واحد مسکونی است که این نیاز به تعداد واحد مسکونی سالانه افزایش پیدا میکند، بنابراین تنها ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی از سوی دولت و همچنین ساخت و ساز در بافتهای فرسوده آن طور که باید و شاید دردی از نابهسامانی موجود در بازار مسکن دوا نمیکند و نمیتوان درخصوص کاهش قیمت مسکن یا حتی ثبات قیمت مسکن در سال جاری تخمینی زد.
بازار مسکن اواخر خرداد خودنمایی میکند
ابوالفضل موسوی بیوکی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس میگوید: پر واضح است که بازار مسکن تابع حجم عرضه نسبت به حجم تقاضاست. به عبارتی با توجه به وضعیت اقتصادی کشور باید منتظر ماند تا رفتار متقاضیان اصلی در بازار مسکن مشخص شود، چنانچه متقاضیان اصلی به دلیل کاهش قدرت خرید به سمت تملک و خرید مسکن پیش نروند تقاضا برای اجاره مسکن طی سال جاری بیشتر خواهد شد که این عامل خود باعث افزایش اجارهبهای مسکن میشود.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح میکند: معتقدم چشمانداز بازار مسکن در سال جاری اگر شرایط اقتصادی کشور به همین منوال باشد و شرایط بحرانی پیش نیاید بعد از تعطیلات ۱۵ خرداد قابل تحلیل میشود، به عبارتی اواخر خرداد ماه تازه بازار مسکن سال ۹۸ شروع به خودنمایی میکند.
تورم کنترل نشود، مسکن گران میشود
شادمهر کاظمزاده، رئیس کمیته حمل و نقل کمیسیون عمران مجلس میگوید: عاملی که قیمت مسکن را بیش از هر عامل دیگری تحت شعاع قرار میدهد نرخ تورم است به طوری که افزایش قیمت در بازارهای دیگر از جمله ارز، سکه و خودرو بر قیمت مسکن تاثیر میگذارد، بنابراین اگر نرخ تورم کنترل نشود قیمت مسکن در ماههای آینده افزایش پیدا خواهد کرد.
کاظمزاده تاکید میکند: وظیفه دولت و مجلس در راستای رونق بازار مسکن این است که تسهیلات مورد نیاز بازار مسکن را تامین کنند، اما تخصیص تسهیلات باید به صورتی باشد که وامگیرندگان توان بازپرداخت وام را داشته باشند، بنابراین ضرورت دارد که این معضل هر چه سریعتر حل شود.
احتمال کاهش قیمت مسکن
محمدحسینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس میگوید: متاسفانه قیمت مسکن به دلیل اتخاذ سیاستهای غلط و اشتباه از سوی برخی مسئولان در تمام شهرها و روستاهای کشور از جمله استان مرکزی افزایش غیرمتعارفی پیدا کرده است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس تصریح میکند: با توجه به سیاستهای جدید دولت مبنی بر تولید مسکن ارزان، احتمال کاهش قیمت مسکن بسیار وجود دارد.
قیمت خانه در مشهد با تهران برابری میکند
نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی میگوید: بازار مسکن در شهر مشهد با رکود جدی مواجه است، البته انگیزه برای افرادی که از فضای پیرامونی حرم مطهر استفاده کنند وجود دارد، اما در کشور با رکودی در حوزه ساخت و ساز مواجه هستیم که مشهد نیز از این موضوع مستثنی نیست.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی میگوید: قیمت مسکن در مشهد تقریبا با قیمت مسکن در شهر تهران برابری میکند و تفاوت فاحشی وجود ندارد.
وضعیت مسکن در آذربایجان شرقی
معصومه آقاپور علیشاهی، عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص راهکارهای کاهش قیمت مسکن و شرایط حال حاضر مسکن در استان آذربایجان شرقی میگوید: ضرورت دارد که قیمت نهادههای تولید مسکن کاهش پیدا کند و باید به تولید انبوه مسکن اقدام شود تا قیمت تمام شده واحدهای مسکونی به حداقل برسد همچنین استفاده از زمینهای دولتی برای ساخت مسکن هم ضرورت دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم میافزاید: اگر این مجموعه اقدامات به مدت دو سال در کشور اجرایی شوند بدون شک قیمت مسکن به حداقل خود خواهد رسید.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی تصریح میکند: در استان آذربایجان شرقی زمینهای بسیار زیادی وجود دارد که متعلق به وزارت راه و شهرسازی است که به راحتی میتوان از این زمینها در حداقل قیمت استفاده کرد و انبوهسازی را انجام داد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی میافزاید: منظور از انبوهسازی بلند مرتبهسازی نیست، بلکه میتوان در این زمینها ساختمانهای دو طبقه ویلایی ساخت.
افزایش بیرویه نرخ اجاره خانه
همچنین سیدحسین افضلی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی میگوید: متاسفانه از ابتدای امسال نرخ اجاره خانه بسیار بیرویه و بدون هیچ منطق و دلیل قانعکنندهای افزایش یافته است.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی تصریح میکند: اگر نرخ فعلی اجاره خانه را نسبت به افزایش قیمت ساختمان، قیمت مصالح ساختمانی و میزان حقوق و دستمزد کارگران در سال جاری مقایسه کنیم، مشاهده میشود که افزایش قیمت اجاره مسکن بسیار بیشتر از افزایش قیمت ساختمان، قیمت مصالح ساختمانی و میزان حقوق و دستمزد کارگران است.
منبع: تجارت نیوز
انتهای پیام/
#نه به خرید مسکن
دقیقا 350% گرون شده کجای کاری عمو ؟؟؟؟؟؟؟
من خودم تاسیسات کار میکنم یه جعبه کولکتور آب تو هر واحد که تا پارسال ۲۰۰ هزار تومن میشد امروز یک ملیون تمام میشه
بابا اردبیل قیمت مسکن افتضاح شده
بیشتر از تهران
به خدا موندیم چی کار کنیم
اخه مگه میشه اینهمه گرونی
چرا باید همه بیفتن به جون خونه خریدن و دوماه دیگه بفروشن سود کنن...
اخه به شما هم میشه گفت ادم؟؟؟
والا چرا ماشین که دست خود،دولت هست هی داره گران میشه و خونه که جای خود
حل مشکلات اقتصادی موجود به تامین مسکن نیازمند مدیران جهادی و جوان می باشد و لاغیر
معلوم نیست
دولت احتمالا برنامه دارد.
گران نمیشود
شاید گران شود.
خسته نباشید خدمت شما و دولتمردامون که اینقد بفکر ملتین
به عقب بر نمیگردیم و ارزان نخواهد شد
با این کار دلال ها ویا کسانی که سرمایه دار هستند سرمایه خود رو به سمت تولید میبرن.
رکود زیاد بالاخره قیمت ها را کاهش خواهد داد ،
مسکن ، کالایی فرسایشی است و کم دوام .
و تا نظارت درستی بر این امر نباشد. راه حلی ندارد