تغییر و تحول در تمامی امور، با تیغ تیزش به سراغ پدیده هایی، چون سینما و فوتبال رفت. فوتبالی که برخی انقلابیون آن را پدیدهای غربی و استعماری معرفی میکردند و معتقد بودند وجودش نه تنها هیچ فایدهای ندارد بلکه باعث اتلاف وقت میشود پس باید تعطیل شود.
همین تفکرات فوتبال ایران را تا مدتی بعد از پیروزی انقلاب به انزوا برد. تکلیف تیمهای پرطرفداری، چون تاج و پرسپولیس مشخص نبود، لیگ به صورت نامنظم و بی برنامه برگزار میشد و تیم ملی هم انسجام خوبی نداشت. همه این ها، اما با ورود امام به مقوله فوتبال خاتمه پیدا کرد و همه چیز هم از پرسش علی پروین از حاج احمد خمینی آغاز شد.
بیشتربخوانید: آداب حضور در ضیافت الهی از دیدگاه امام خمینی (ره)
پروین که رابطه خوبی با فرزند امام داشت، از او درباره نظر رهبر انقلاب درباره فوتبال جویا شد و با بیان سخت گیریهایی که در مورد فوتبال وجود داشت از ایشان نظر خواست که امام در پاسخ، جبهه فوتبالیستها را همان زمین مسابقه دانست و نقش آنها را در پشت جبهه بسیار مهم و اثربخش توصیف کرد و دقیقا از همین جا بود که تغییر نگرش به فوتبال در جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و دیگر کسی نمیتوانست با تنگ نظری به فوتبال نگاه کند، زیرا دست حمایت امام پشت فوتبال قرار گرفته بود.
دیدار با فوتبالیستها با چاشنی یک جمله معروف
معروفترین صحنه ورزش در دهه اول انقلاب در اسفند سال ۱۳۶۰ رخ داد. کاظم رحیمی فوتبالیست سابق تیم ملی و پرسپولیس که دوست نزدیک مرحوم حاج احمد آقا بود، فوتبالیستهای تهران را به حضور حضرت امام (ره) برد. در آن دیدار علی پروین، محمد پنجعلی، ناصرحجازی، دادکان، درخشان، مایلی کهن، چنگیز و... حاضر بودند. در آن روز بود که امام (ره) معروفترین جمله شان را درباره ورزش برزبان آورد و فرمود: «من ورزشکار نیستم، اما ورزشکاران را دوست دارم.»
رحیمی در مورد نحوه شکل گیری این دیدار گفت: «وقتی قرار ملاقات هماهنگ شد، تصمیم بر این شد تا بازیکنان استقلال، پرسپولیس و بچههای تیم منتخب تهران که قهرمان جام آقاخان در هند شده بودند و کلا دیگر ستارههای آن روزهای فوتبال مان هم همراه بچههای شاهین بیایند. همه صبح زود در وروردی جماران قرار گذاشتیم و رفتیم به دیدار حضرت امام (ره). اول من چند دقیقهای برای حضرت امام گزارشی درباره فوتبال ارائه کردم و بعد ایشان برای مان سخنرانی کردند و آن جمله معروف را بیان کردند.»
پاسخ به یک استفتاء درباره پخش مسابقات ورزشی
محمد هاشمی رفسنجانی که در دوران حیات امام ریاست سازمان صدا و سیما را بر عهده داشت، از رهبر فقید انقلاب در خصوص پخش برنامههایی خاص در تلویزیون استفتاء گرفت. ۳۰ آذرماه ۱۳۶۶ بود که پاسخ امامخمینی به استفتاء مسئولان صدا و سیما در رابطه با برنامههای نمایشی و فیلمهای تلویزیون، به نگرانیها و دغدغههای عدهای که گمان میکردند با تماشای این برنامهها مرتکب گناه میشوند، خاتمه داد.
حضرت امام در پاسخ نوشتند که نظر نمودن به این قبیل فیلمها و نمایشنامهها هیچ یک اشکال شرعی ندارد و بسیاری از آنها آموزنده است و پخش آنها نیز اشکالی ندارد؛ و همین طور مسابقات ورزشی و آهنگها اکثراً بیاشکال است. گاهی خلافْ به طور نادر دیده میشود، که باید بیشتر مواظبت کرد.
رحلتی که روی مقدماتی جام جهانی هم اثر گذاشت
۳۰ سال پیش درست در روزهایی که تیم ملی ایران خود را برای حضور در رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا آماده میکرد، امام خمینی درگذشت. اتفاقی که باعث شد فدراسیون فوتبال ایران بر اساس آن از فیفا بخواهد که بازی ایران و چین را به تعویق بیندازد.
بازی رفت این دو تیم قرار بود روز ۲۰ خرداد در پکن برگزار شود، اما فوت امام در تاریخ ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ باعث شد تا بازی رفت به روز ۲۴ خرداد موکول شود و بازی برگشت هم ۳۱ خرداد در تهران برگزار شود. دیدارهایی که در نهایت به سود چینیها خاتمه یافت تا تیم ملی از صعود به جام جهانی ۹۰ بازبماند.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/