سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگاهی به نخستین بازی سرمربیان تاریخ تیم ملی فوتبال ایران/ ویلموتس هفتمین اروپایی برنده می‌شود؟

تیم ملی فوتبال ایران در نخستین بازی خود تحت هدایت مارک ویلموتس پنجشنبه به مصاف سوریه می‌رود.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، تیم ملی فوتبال ایران روز (یکشنبه) نخستین اردوی آماده سازی خود را زیر نظر سرمربی جدیدش یعنی مارک ویلموتس بلژیکی آغاز کرد و قرار است بازیکنان این تیم ۱۶ خرداد در ورزشگاه آزادی به مصاف سوریه و ۲۱ خرداد هم در ورزشگاه جام جهانی سئول به مصاف کره جنوبی بروند.

ویلموتس، چهل و ششمین سرمربی تاریخ تیم ملی ایران است. نخستین سرمربی این تیم مرحوم حسین صدقیانی بود که ۳ شهریور ۱۳۳۰ تیم ملی در نخستین بازی با هدایت او برابر افغانستان به تساوی بدون گل رسید.

مصطفی سلیمی، دومین مربی ایران هم در نخستین بازی اش که اول اردیبهشت ۱۳۳۱ در ورزشگاه کراچی پاکستان برگزار شد همین نتیجه را مقابل پاکستانی‌ها تکرار کرد.

سومین سرمربی ژوزف مساروش مجارستانی است که ۱۳ آذر ۱۳۳۸ در نخستین حضورش روی نیمکت تیم ملی ایران توانست در مقدماتی جام ملت‌های ۱۹۶۰، تیمش را برابر رژیم اشغالگر قدس در ورزشگاه کالج مهاراجه شهر کوچی هندوستان به برتری سه بر صفر برساند. حمید برمکی، عباس حجری و پرویز دهداری گلزنان ایران در آن بازی بودند.

۱۱خرداد ۱۳۴۱ تیم ملی در نخستین بازی اش زیرنظر چهارمین سرمربی خود یعنی حسین فکری در ورزشگاه شیرودی مقابل عراق به تساوی یک بر یک رضایت داد که پرویز کوزه کنانی، گلزن ایران در آن بازی بود.

گئورگی سوچ مجارستانی پنجمین سرمربی تاریخ تیم ملی است که این تیم در اولین بازی او که ۱۹ آذر ۱۳۴۵ در بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶ بانکوک برگزار شد، با گل‌های حمید شیرزادگان و همایون بهزادی ۲ بر صفر مالزی را برد.

پس از دوران سوچ بار دیگر حسین فکری سرمربی تیم ملی شد و این بار نخستین بازی اش را با برتری ۲ بر صفر مقابل پاکستان در جام اکو که ۴ آذر ۱۳۴۶ برگزار شد به اتمام رساند. فریبرز اسماعیلی و همایون بهزادی برای ایران در آن بازی گلزنی کردند.

محمود بیاتی به عنوان هفتمین سرمربی تاریخ تیم ملی، ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷ نخستین بازی اش روی نیمکت این تیم را که در جام ملت‌های ۱۹۶۸ ایران انجام شد با برد ۲ بر صفر برابر هنگ کنگ پشت سر گذاشت که همایون بهزادی و علی جباری برای تیم ما در آن بازی گلزنی کردند.

ایران ۱۶ اسفند همان سال در نخستین تجربه سرمربیگری زدراوکو رایکوف یوگسلاو در چارچوب رقابت‌های جام دوستی توانست عراق را ۲ بر یک شکست بدهد که پرویز قلیچ خانی و اکبر افتخاری گل‌های ایران را به ثمر رساندند.

در نخستین بازی پس از بازگشت محمد بیاتی، ملی پوشان فوتبال کشورمان در چارچوب رقابت‌های جام اکو ۱۹۷۰ مقابل پاکستان قرار گرفتند که در نهایت آن دیدار خانگی را با برتری ۷ بر صفر تمام کردند. مهدی حاج محمد (۲ گل) پرویز قلیچ خانی، کارو حق وردیان، حسین کلانی، علی پروین و غلام وفاخواه برای تیم ایران در آن دیدار گل زدند.

تیم ملی ایران در نخستین بازی با هدایت ایگور نتو روس ۱۹ آذر ۱۳۴۹ در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۰ بانکوک مقابل اندونزی به تساوی ۲ بر ۲ رضایت داد. ابراهیم آشتیانی و اصغر شرفی گلزنان تیم ملی در آن بازی بودند.

پرویز دهداری به عنوان یازدهمین سرمربی تاریخ تیم ملی ایران در اولین بازی‌ای که روی نیمکت این تیم نشست، ۱۹ شهریور ۱۳۵۰ در سئول مقابل کره جنوبی ۲ بر صفر مغلوب شد.

۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۱ تیم ملی ایران در اولین بازی دوران مربیگری مرحوم محمد رنجبر که در جام ملت‌های ۱۹۷۲ تایلند برگزار شد، کامبوج را با گل‌های حسین کلانی و صفر ایرانپاک ۲ بر صفر برد.

در اولین بازی سومین دوره سرمربیگری محمود بیاتی در تیم ملی ایران که نخستین بازی این تیم در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ بود مقابل مجارستان ۲ بر صفر شکست خورد، اما ۱۸ آگوست ۱۹۷۳ (۲۷ مرداد ۱۹۵۳) تیم ملی ایران با هدایت دنی مک لنان اسکاتلندی بازی رفت پلی آف مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۴ را مقابل استرالیا در خانه حریف با نتیجه ۳ بر صفر واگذار کرد و با وجود برتری در بازی برگشت فرصت نخستین صعود به جام جهانی را از دست داد.

فرانک اوفارل ایرلندی، پانزدهمین سرمربی تاریخ تیم ملی ایران است که در نخستین بازی او موفق شدیم در چارچوب بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران، هفت بر صفر پاکستان را مغلوب کنیم. غلامحسین مظلومی (۳ گل) علی پروین (۲ گل) علی جباری و پرویز قلیچ خانی در آن دیدار برای ایران گلزنی کردند.

تیم ملی ایران ۱۴ خرداد ۱۳۵۵ به عنوان مدافع قهرمانی جام ملت‌های آسیا در نخستین بازی‌ای که حشمت مهاجرانی روی نیمکت این تیم نشست، توانست عراق را با نتیجه ۲ بر صفر مغلوب کند که ناصر نورایی و حشمت مهاجرانی برای این تیم در آن بازی گل زدند.

۶ اسفند ۱۳۵۸ تیم ملی کشورمان در چارچوب رقابت‌های انتخابی المپیک ۱۹۸۰ مسکو با سرمربیگری حسن حبیبی در سنگاپور به مصاف کره شمالی رفت و در نهایت به تساوی بدون گل رضایت داد.

ناصر ابراهیمی در نخستین بازی اش به عنوان سرمربی تیم ملی ایران در رقابت‌های جام محمد علی جناح پاکستان، ۴ بر صفر نپال را برد که حیدری، دینورزاده، فریدی نیا و چنگیز گلزنان آن بازی بودند.

جلال چراغپور، سرمربی تیم ملی ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۸۲ دهلی نو بود که در نخستین بازی دوران سرمربیگری اش، یک بر صفر به ژاپن باخت.

اولین بازی‌ای که محمود یاوری سرمربی ایران بود ۱۵ تیر ۱۳۶۳ برگزار شد و در آن دیدار تیم ملی کشورمان یک بر صفر به چین باخت.

ناصر ابراهیمی در رقابت‌های جام ملت‌های ۱۹۸۴ سنگاپور بار دیگر سرمربی تیم ملی ایران شد که در اولین بازی با گل‌های حمید علیدوستی، شاهرخ بیانی و ناصر محمد خانی تیم او توانست سه بر صفر امارات را مغلوب کند.

۲۴ بهمن ۱۳۶۴ فریدون عسگر زاده به عنوان بیست و یکمین سرمربی تاریخ تیم ملی ایران، در اولین بازی اش مقابل رومانی به تساوی بدون گل رسید.

پرویز دهداری پس از بازگشت به تیم ملی در نخستین بازی اش به تاریخ ۷ خرداد ۱۳۶۵ مقابل چین ۲ بر یک نتیجه را واگذار کرد که غلامرضا فتح آبادی تک گل تیم ملی را به ثمر رساند.

رضا وطنخواه در مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا، سرمربی ایران شد که در اولین بازی دوران سرمربیگری او که ۴ اسفند ۱۳۶۷ در بانکوک تایلند برگزار شد توانست این تیم را با نتیجه ۳ بر صفر و گلزنی کریم باوی، سیروس قایقران و محسن گروسی مغلوب کنیم.

وطنخواه پس از سه بازی جای خود را به مهدی مناجاتی داد و او هم در نخستین بازی اش که حکم دیدار برگشت با تایلند را داشت همین نتیجه را تکرار کرد که فرشاد پیوس (۲ گل) و محسن گروسی گلزنان آن بازی بودند.

۱۰ آبان ۱۳۶۸ نخستین باری بود که علی پروین، به عنوان سرمربی تیم ملی روی نیمکت نشست. در آن بازی که در چارچوب جام صلح و دوستی کویت برگزار شد، ایران با ۲ گل مجید نامجومطلق یمن را از سد راه برداشت.

استانکو پوکلپوویچ، نخستین سرمربی کروات تاریخ تیم ملی ایران است. ایران در نخستین بازی دوران سرمربیگری آن مرحوم، در تاریخ ۱۱ مهر ۱۳۷۳ با تساوی بدون گل مقابل بحرین متوقف شد که آن دیدار در چارچوب بازی‌های آسیایی ۱۹۹۲ هیروشیما ژاپن بود.

محمد مایلی کهن، شش اردیبهشت ۱۳۷۵ برای اولین بار به عنوان سرمربی تیم ملی ایران فعالیت کرد و تیم او در آن بازی با تساوی یک بر یک و گلزنی کریم باقری به کار خود پایان داد.

پس از برکناری محمد مایلی کهن به دلیل شکست ۲ بر صفر تیم ملی مقابل قطر در آخرین بازی مرحله گروهی مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه، والدیر ویرا برزیلی جانشین او شد و در نخستین بازی اش که ۲۵ آبان ۱۳۷۶ مقابل ژاپن برگزار شد در پلی آف آن رقابت‌ها از سامورایی‌ها ۳ بر ۲ شکست خورد. علی دایی و خداداد در آن بازی به میزبانی جوهور باهر مالزی گل زدند.

تومیسلاو ایویچ کروات، بیست و نهمین سرمربی تاریخ تیم ملی است که هشت بهمن ۱۳۷۶ در نخستین بازی اش و در چارچوب تورنمنت چهارجانبه هنک کنگ که برای آماده سازی این تیم پیش از جام جهانی ۱۹۹۸ برگزار شد مقابل نیجریه یک بر صفر باخت.

تیم فوتبال اینترمیلان ایتالیا، نخستین حریف تیم ملی در دوره اول سرمربیگری جلال طالبی است که در آن بازی ملی پوشان کشورمان چهار بر یک این حریف مطرح را بردند. علی دایی (۲ گل) مهدی مهدوی کیا و کریم باقری برای تیم ملی در آن بازی گلزنی کردند.

تیم ملی ۲۱ مهر ۱۳۷۷ در نخستین بازی دوران سرمربیگری مرحوم منصور پورحیدری ۳ بر صفرمغلوب کویت شد.

۲ فروردین ۱۳۷۹ و در بازگشت جلال طالبی روی نیمکت تیم ملی در خانه قبرس به تساوی بدون گل رضایت دادیم.

ادمار براگا برزیلی به عنوان سی و سومین سرمربی تاریخ تیم ملی ایران در نخستین بازی اش که ۴ آذر ۱۳۷۹ و در چارچوب رقابت‌های مرحله اول مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ کره جنوبی و ژاپن انجام شد، بهترین پیروزی تاریخ فوتبال ملی ایران را هم کسب کرده و توانست ۱۹ بر صفر گوام را مغلوب کند. کریم باقری (۶ گل) علی دایی و علی کریمی (۴ گل) فرهاد مجیدی (۳ گل) علیرضا نیکبخت واحدی و سهراب بختیاری زاده برای ایران در آن بازی تاریخی به میزبانی ورزشگاه تختی تبریز گل زدند.

میروسلاو بلاژوویچ کروات، چهار اردیبهشت ۱۳۸۰ برای اولین بار در رقابت‌های جام ال جی مصر سرمربیگری تیم ملی ایران را برعهده گرفت، اما تیمش یک بر صفر مغلوب کره جنوبی شد.

پس از ناکامی تیم ملی ایران از راهیابی به جام جهانی برانکو ایوانکوویچ جای استادش یعنی میروسلاو بلاژوویچ را در تیم ملی کشورمان گرفت و مانند او نخستین بازی اش را هم با شکست به اتمام رساند. ۱۷ بهمن ۱۳۸۰ شاگردان برانکو با وجود دبل علی کریمی در ورزشگاه آزادی ۳ بر ۲ به اسلواکی باختند.
به دنبال جدایی برانکو، کار هدایت تیم ملی به صورت موقت به همایون شاهرخی سپرده شد و او در نخستین بازی اش که بهمن ۱۳۸۱ در تورنمنت چهارجانبه هنگ هنگ برگزار شد، مقابل تیم دانمارک به برد یک بر صفر دست یافت.

دوره دوم دوران پرافتخار سرمربیگری برانکو در تیم ملی ایران از کسب قهرمانی جام آسیا- اقیانوسیه در تاریخ ۲۰ مهر ۱۳۸۲ و با برتری ۳ بر صفر مقابل نیوزیلند آغاز شد که درآن بازی علی کریمی (۲ گل) و حسین کعبی برای ایران گلزنی کردند.

امیرقلعه نویی دوران یک ساله حضورش در تیم ملی ایران را از ۱۷ مرداد ۱۳۸۵ و با برتری یک بر صفر برابر امارات آغاز کرد که گل ایران را هم در آن بازی خانگی رضا عنایتی به ثمر رساند.

منصور ابراهیم زاده دراولین و آخرین بازی اش به عنوان سرمربی تیم ملی ایران که ۱۷ بهمن ۱۳۸۶ مقابل سوریه در ورزشگاه آزادی و در چارچوب رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ برگزار شد، به تساوی بدون گل رضایت داد، اما تیم ملی، ۲ فروردین ۱۳۸۷ در بازی خارج از خانه تدارکاتی برابر بحرین با نتیجه یک بر شکست خورد تا دوران سرمربیگری علی دایی با شکست آغاز شده و ۸ فروردین ۱۳۸۸ با باخت ۲ بر یک برابر عربستان در مرحله نهایی مقدماتی آن بازی‌ها به اتمام برسد.

اریش روته مولر، دستیار آلمانی علی دایی هم که نوروز ۸۸ به صورت موقت جانشین او شده بود در تنها بازی‌ای که هدایت تیم ملی را برعهده داشت مقابل سنگال به تساوی یک بر یک رضایت داد که مهرزاد معدنچی تک گل ایران را در آن بازی تدارکاتی خانگی که ۱۲ فروردین برگزار شد وارد دروازه حریف آفریقایی کرد.

افشین قطبی که جانشین شهریار فوتبال ایران شده بود، ۶ خرداد ۱۳۸۸ در نخستین بازی دوران سرمربیگری خود در تیم ملی ۵ بر صفر اندونزی را مغلوب کرد. این بازی تدارکاتی در ورزشگاه انقلاب کرج برگزار شد و فریدون زندی (۲) آرش برهانی، محمدرضا خلعتبری و مدافع حریف برای ایران گل زدند.

علیرضا منصوریان به عنوان سرمربی موقت پس از برکناری قطبی روی نیمکت تیم ملی نشست، ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ توانست در ورزشگاه شیخ زاید ابوظبی امارات با تک گل محمدرضا خلعتبری، تیمش را مقابل روسیه به برتری برساند. کارلوس کی‌روش که در ادامه سرمربی تیم ملی شد، تماشاگر ویژه این بازی بود و در نهایت آخرین و بادوام‌ترین سرمربی تاریخ فوتبال ملی ایران یعنی کی روش پرتغالی فعالیت خود را در این تیم از ۲۶ تیر ۱۳۹۰ با برتری یک بر مقابل ماداگاسکار آغاز کرد که سید جلال حسینی زننده گل ایران در آن بازی بود.

ژوزف مساروش، گئورگی سوچ، حسین فکری (دوره دوم) محمود بیاتی (دوره اول و دوم) زدراوکو رایکوف، محمد رنجبر، فرانک اوفارل، حشمت مهاجرانی، ناصر ابراهیمی (دوره اول و دوم) رضا وطنخواه، مهدی مناجاتی، علی پروین، جلال طالبی (دوره اول) ادمار براگا، همایون شاهرخی، برانکو ایوانکوویچ (دوره دوم) امیر قلعه نویی، افشین قطبی، علیرضا منصوریان و کارلوس کی روش ۲۰ سرمربی‌ای هستند که در نخستین حضورشان روی نیمکت تیم ملی موفق به کسب پیروزی شده اند و حال ویلموتس می‌تواند این آمار را به ۲۱ سرمربی برساند.

تیم ملی در نخستین بازی ۱۱ سرمربی یعنی حسین صدقیانی، مصطفی سلیمی، حسین فکری (دوره اول) ایگور نتو، حسن حبیبی، فریدون عسگرزاده، استانکو، محمد مایلی کهن، جلال طالبی (دوره دوم) منصور ابراهیم زاده، اریش روته مولر هم مقابل حریفان به تساوی رضایت داده است.

همچنین ۱۱ مربی به نام‌های پرویز دهداری (دوره اول و دوم) محمود بیاتی (دوره سوم) دنی مک لنان، جلال چراغپور، محمود یاوری، والدیر ویرا، تومیسلاو ایویچ، منصور پورحیدری، میروسلاو بلاژوویچ، برانکو ایوانکوویچ (دوره دوم) و علی دایی نخستین تجربه سرمربگیری خود در تیم ملی را با باخت پشت سر گذاشته اند.


بیشتر بخوانید:

نخستین حضور بازیکنان پرسپولیس و مریی اسپانیایی در تمرین تیم ملی

بی اعتنایی به پیراهن تیم ملی فوتبال با گواهی پزشکی!/ گربه را باید دم حجله کُشت

ترس مهاجم کره‌ای از رویارویی با بازیکنان تیم ملی ایران


انتهای پیام/

گزارشی از نخستین هدایت تیم ملی ایران زیر نظر مربیان مختلف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.