وی افزود: در این نظام پژوهشی با هدف مدیریت و راهبری اثربخش، یکپارچه و شبکهای پژوهشهای تحصیلات تکمیلی در واحدهای دانشگاهی، سازماندهی و برنامهریزی هدفمند آنها و شناسایی استعدادهای حل مسئله و توانمندسازی آنها، نسبت به شکست و تبدیل چالشها و مسائل ملی کشور به مسائل دانشگاهی و قرار دادن آنها بهعنوان زمینههای پژوهشی پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری اقدام میشود.
نگاهداری افزود: اجرای نظام پایش آزاد بخشی از راهبرد کلان دانشگاه آزاد مبنی بر کنشگری فعالانه در مواجهه با مسائل ملی پیچیده و تبدیل این دانشگاه به یک سازمان یکپارچه حل مسئله و پاسخگو به نیازهای واقعی جامعه در سطح ملی، از طریق بازمهندسی و ارتقای نظام پژوهشی دانشگاه و توسعه رویکرد حل مسئله در قالب "برنامههای علمی" است.
وی با بیان اینکه برنامههای علمی، برنامههایی با محوریت یک حوزه اولویتدار اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در کشور است که با هدف رفع چالشها و مسائل ملی مربوط به آن حوزه در دانشگاه آزاد تعریف میشود، گفت: به منظور پیاده سازی نظام پایش آزاد، تاکنون عناوین بیش از ۳۰ برنامه علمی برای واحدهای دانشگاهی در استانهای مختلف کشور مشخص شده است. همچنین، پس از برگزاری دهها جلسه کارشناسی، نظام موضوعات و مسائل مربوط به تعدادی از این برنامهها تدوین شده و در سامانهای تحت عنوان "سامانه پایش آزاد" جهت دسترسی و استفاده دانشجویان، اساتید و محققین بارگزاری شده است.
رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه دستورالعمل اجرایی نظام پایش آزاد زمینههای لازم جهت تشکیل دبیرخانه برنامههای علمی در استانها را فراهم کرده است، گفت: دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در سراسر کشور از ابتدای سال تحصیلی آینده میتوانند موضوع پایان نامه خود را از نظام موضوعات مربوط به برنامههای علمی در سامانه پایش آزاد انتخاب کنند.
انتهای پیام/