این مقام ﻣﺴﺆول اظهار کرد: برنامهریزی روشی را توضیح میدهد تا استراتژیها را به تحقق اهداف منتهی کند، برنامهریزی اهداف سازمان را با توجه به رسالت آن تعیین و از طریق مطالعات محیطی، فرصتها و تهدیدها، نقاط قوت و ضعف سازمان را شناسایی میکند تا از این طریق هدفهای واقعبینانهتری را تعیین و به اجرا درآورد.
خدایاری گفت: تدوین و به کارگیری برنامهریزی توسط مدیران میتواند در دراز مدت ثمرات مثبتی برای سازمانها به بار آورد. برنامهریزی بیانگر قدرت خلاقیت مدیران و ساختن آینده است. به عبارتی، مدیران از طریق برنامهریزی به امر آیندهسازی میپردازند.
وی افزود: یک برنامه عملیاتی شامل مجموعهای از گامهای عملیاتی است که انجام میگیرد تا به اهداف از پیش تعیین شدهمان برسیم، این گامهای عملیاتی عبارتاند از: گامهای استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی. برنامهریزی استراتژیک اهداف، خطوط کلی و رسالت سازمان را در بلندمدت تعیین میکند، جامعیت داشته و در سطح عالی سازمان، چارچوبی برای برنامهریزی تاکتیکی و عملیاتی میباشد، از نظر زمانی بازه بلندمدت را شامل میشود و چتری برای کل سازمان میباشد.
خدایاری ادامه داد: برنامهریزی تاکتیکی به مسائلی مربوط میشود که برای رسیدن به اهداف در سطوح میانی سازمان مطرحاند و دستهای از فعالیتهای مرتبط با اجرای یک استراتژی را به تصویر میکشد. برنامهریزی عملیاتی شامل فعالیتها و گامهای ویژهای جهت رسیدن به اهداف تعیین شده میباشد. به عبارتی برنامهریزی عملیاتی شامل اقدامات تفصیلی برای رسیدن به اهداف است. این نوع برنامهریزی در سطح مدیریتهای اجرایی مطرح است و با اهداف مشخص، محدود و عینی سروکار دارد.
در خاتمه رئیس اداره فناوری اطلاعات اظهار داشت: هر چند که برنامهریزی دارای محدودیتها و بعضی تنگناها است، ولی کاربرد صحیح آن توسط مدیران متفکر میتواند نتایج مثبتی به بار آورد و در راه اجرای برنامهریزی کاربرد آموزشهای لازم در این زمینه برای مدیران ضروری است، برنامهریزی سبب میشود که اعضا در محدوده زمان حال باقی نمانند و به افقهای دوردست توجه کنند و در نهایت بهکارگیری برنامهریزی سبب میشود که بینش مشترکی در بین اعضا و سازمان به وجود آید.
انتهای پیام/ز