سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گزارش می دهد؛

دستاورد تحقیقاتی از خاصیت شگفت انگیزطبیعت / گام بلند محققان گلستانی برای درمان سرطان مری

مطالعه ۱۰ ساله محققان گلستانی بر روی یکی از گونه‌های درختی توس و استخراج ماده موثر و مشتقات آن سبب شد تا گام بلندی در درمان بیماری شایع سرطان مری در استان بردارند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، نزدیک به ۲هزار و ۳۰۰ گونه از گونه‌های گیاهی ایران در ردیف گیاهان دارویی و معطر قرار دارند و از این تعداد،۴۵۰ گونه، جزو گیاهان دارویی به شمار می‌آیند.
 
 
انسان‌ها هزاران سال است که از خواص گیاهان دارویی آگاهند و از آن‌ها برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند و محققان نیز تلاش می‌کنند تا از خواص گیاهان دارویی در طب مدرن نیز استفاده کنند.

غان یا توس درختی است که ارتفاع آن تا ۳۰ متر می‌رسد و عمر آن دراز و حدود ۱۰۰ سال است و این درخت بومی در قسمت‌های بالای نیم کره شمالی اروپا، آمریکای شمالی می‌روید و در کشورما در ارتفاعات بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ متر رشد می‌کند.

برگ‌های درخت توس به شکل لوزی، نوک تیز و دندانه داراست میوه آن به صورت شاتوت دراز است و برگ و پوست، تنه و شیره این درخت، مصرف طبی درد.
 
 
گونه درختی که در جنگل‌های استان گلستان و در ارتفاعات سیاه مرز کوه رشد می‌کند بتولا پندولا است که از پوست آن بتولین که یکی از متابولیت‌های ثانوی و ماده موثر است استخراج می‌شود.
 

ثبت استخراج بتولین به عنوان یک دستاورد تحقیقاتی

 
سالهاست خاصیت شگفت انگیز طبیعت دست مایه محققان گلستانی بوده است و خانم دکتر وحیده پیام نور یکی از آنهاست که ۱۰ سال از عمر خود را روی یک گونه درختی با ارزش جنگل‌های گلستان صرف کرده است و ماهم به یکی از مراکزتحقیقاتی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان رفتیم.

وحیده پیام نورمحقق و عضو هیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت:گونه بتولا پندولا در کشورما روبه انقراض است و عملا استفاده از محصولات جانبی آن وجود ندارد و قطع کردن آن سبب تهدید این گونه درختی در محیط زیست است.
 

وی ادامه داد: به همین دلیل از کشت سلولی به عنوان روش جایگزین برای استخراج این ماده موثر انتخاب شد که مزیت‌های متعددی دارد.

وحیده پیام نور افزود: امکان تولید سلول‌های بنیادی در طول سال، عدم بهره برداری از گونه‌های درحال انقراض، امکان تولید ماده موثر انبوه با هزینه کم در یک محیط عاری از هرگونه آلودگی و قارچ از مهمترین ویژگی استفاده از کشت سلولی است.
 

محقق و عضو هیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: بتولین که به مقدار قابل ملاحظه‌ای دراین گونه درختی وجود دارد غیر حلال است و برای به دست آوردن مشتقات آن از کشت سلولی استفاده شد که بعد از آزمون‌های مختلف به ثبت رسید.
 

خاصیت درمانی مشتقات بتولین

 
وی گفت: سلول‌های بنیادی در محیط کشت قرار می‌گیرند و بعد از ۹ ماه محصولات نهایی با بالاترین مقدار ماده موثرمانند بتولینیک اسید، اسید اولئانولیک است تولید می‌شوند که به صورت تازه و خشک قابل استفاده هستند.
 

وی ادامه داد: بتولین و مشتقات آن به دلیل خاصیت منحصر به فرد خود ضد اچ آی وی، هپاتیت، اگزما، سوختگی‌ها وهمچنین برای گستره بسیاری از سرطان‌ها خاصت ضد سرطانی دارند و از ویژگی‌های مهم مشتقات آن استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی و دارو سازی است.

دیگر محققان گلستانی در دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان تکمیل کننده تحقیقات علمی خانم پیام نور شدند که به سراغ آن‌ها نیز رفتیم.
 

سرطان مری یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در گلستان / خاصیت درمانی بتولین و مشتقات آن بر سرطان مری

 
دکتر جهانبخش اسدی محقق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: سرطان مری دومین سرطان شایع و اولین عامل مرگ در بین سرطان‌ها در استان گلستان است.
 
 
وی گفت: با تولید رده سلولی مری جدید درآزمایشگاه که مختص منطقه خودمان است و استفاده از بتولین و مشتقات آن بر روی این رده سلولی موفقیت آمیز بود.

اسدی افزود: بتولین و مشتقات آن روی رده سلولی مری تاثیرگذاشته است و بسیاری از این سلول‌ها از بین رفته اند و این محصول ارزشمند ۸۵ تا ۹۰ درصد می‌تواند بر روی سلول‌های سرطان مری را ازبین ببرد.
 
 
وی ادامه داد: امروزه به دلیل ویژگی شیمی درمانی و تبعات آن محققان و پزشکان برای درمان بیماری سرطان، به استفاده از گیاهان دارویی روی آورده اند که براساس مطالعات انجام شده این ماده موثر و مشتقات این عصاره گیاهی همراه با دارو‌های شیمی درمانی مانند دوکسووربیسین اثرگذاری بیشتری دارد.

اسدی ادامه داد: این گروه تحقیقاتی در تلاش است تا با ادامه آزمایش‌ها و تحقیقات بیشتر به دستاورد‌های جدیدی برسد تا در آینده بتواند بر روی حیوانات آزمایشگاهی و سپس انسان‌ها انجام شود و نتیجه بخش باشد.

جستجوی محققان در طبیعت مساوی است با یافته‌های جدید که روزنه امید را برای زندگی بهتر به روی انسان‌ها باز می‌کند.

گزارش از گنجا محمودی
 
انتهای پیام / اس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.