محمد ساجدی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نشست بحرین که قرار است چهارم و پنجم تیر برگزار شود، گفت: این نشست دو وجه دارد، اقتصادی و سیاسی- امنیتی؛ بعد سیاسی- امنیتی آن دریافت مطالبات اقتصادی به منظور پرداختن به مسائل مربوط به فلسطین است و برای رسیدن به این هدف نیاز به بخش اقتصادی دارند تا از وزرای اقتصاد کشورهای عربی برای شرکت در اجلاس دعوت و بودجه و رقم مورد نظر را از آنها برای تقسیم بین آوارگان فلسطینی دریافت کنند.
وی در ادامه افزود: دشمنان فلسطین قصد دارند با دادن پول به آوارگان فلسطینی عملا آنها را به سکوت واردار کرده و بعد سرزمینهایی را در حاشیه کشورهای منطقه به آنها بدهند. بنابراین اجلاس اول که به موضوعات اقتصادی می پردازد از اهمیت زیادی برخوردار است، ولی در مجموع بعید به نظر می رسدکه بتوانند به اهداف مورد نظر خود دست یابند چراکه حتی محمود عباس که عامل غربیهاست و قصد سازش با رژیم صهیونیستی را دارد هم در این رابطه اظهار کرد که طرح معامله قرن به جهنم هواهد رفت. علاوه بر این روسیه، چین و کشورهای اروپایی اعلام کردهاند که در این نشست شرکت نخواهند کرد. بنابراین در مجموع این اجلاس با شکست کامل مواجه خواهد شد.
ساجدی با اشاره به محورهای قابل طرح در اجلاس بحرین، توضیح داد: در بخش اول چشم انداز اهداف آنها بررسی خواهد شد و در قسمت بعد از کشور های حاضرموافق با حل مسئله فلسطین خواسته می شود که مبالغ کلانی پرداخت کنند؛ به عقیده من طرح معامله قرن که با انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس رقم خورد در نشست بحرین با شکست کامل مواجه خواهد شد.
ساجدی تصریح کرد: کشورهای حامی معامله قرن دست بسته در اختیار رژیم صهیونیستی و آمریکا هستند؛ برای مثال اماراتیها بسیار آسیب پذیر بوده و جرات نمیکنند به اسرائیل و عربستان نه بگویند، عربستان هم بر سر ۲۳ میلیارد دلار سلاح خریداری کرده از متحدان اسرائیل و آمریکا به شمار می رود ، بنابراین هیچ کشوری به غیر این سه کشور با آنها دست دوستی نخواهد داد.
این کارشناس مسائل بین الملل در رابطه با افکار عمومی کشورهای حامی معاملا قرن گفت: تقریبا توده مردم مخالف این معامله هستند و براین باورند که این امر نمیتواند ریشههای ملت فلسطین را بخشکاند، به ویژه اینکه بحث مقاومت در بین فلسطینی ها با جدیت دنبال می شود.
انتهای پیام/