کلیک در این زمینه اظهار کرد «سامانههای اس-۴۰۰ و جنگندههای اف-۳۵ در دو منطقه دور از هم در ترکیه مستقر خواهند شد و اف-۳۵ در محدوده پوششی اس-۴۰۰ قرار نخواهد گرفت».
پیش از این، معاون وزیر دفاع ترکیه در امور صنایع دفاعی گفته بود علیرغم تهدیدهای واشنگتن به دلیل برنامههای آنکارا برای خرید سیستمهای دفاعی روسی، ترکیه در حال نصب و نگهداری تاسیسات لازم برای خدماتدهی به جتهای جنگنده اف-۳۵ است که به طور مشترک با آمریکا توسعه یافتهاند.
در اوایل هفته جاری، دو منبع آگاه به نقش ترکیه در برنامه اف-۳۵ که خواستند نامشان فاش نشود به خبرگزاری رویترز گفتند آمریکا در نظر دارد برنامه آموزش خلبانان ترکیه را برای کار کردن با جنگندههای پیشرفته اف-۳۵ متوقف کند.
پیش از آن نیز کمیته خدمات تسلیحاتی مجلس سنای آمریکا در تصویب لایحه بودجه ۷۵۰ میلیون دلاری دفاعی این کشور اعلام کرد اگر ترکیه از خرید سامانههای دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسی صرف نظر نکند از برنامه ساخت جنگندههای اف-۳۵ کنار گذاشته میشود. پیشتر کمیسیون امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا لایحۀ اخراج ترکیه از برنامۀ ساخت جنگندههای اف-۳۵ در صورت خرید سامانههای اس-۴۰۰ را به تصویب رسانده بود.
واشنگتن به دلیل تهدیداتی که میتواند متوجه ناتو شود، تلاش میکند ترکیه را از خرید سامانۀ اس-۴۰۰ از روسیه منصرف کند، اما آنکارا با رد هر گونه تهدید علیه ناتو تاکید دارد که از این تصمیم خود صرفنظر نخواهد کرد.
انتهای پیام/