سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مطرح کرد؛

ذائقه فرزندتان را از کودکی سالم کنید +میزان نمک مصرفی برای ۵۰ ساله‌ها

عبداللهی گفت: ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می‌گیرد و از این رو خانواده‌ها باید در جهت ذائقه سازی سالم کودکان تلاش کنند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی (WHO)، میزان مصرف نمک برای هر نفر روزانه پنج گرم توصیه شده، اما این میزان در ایران به ۲ برابر یعنی ۱۰ گرم می‌رسد، افزود: مصرف بی رویه نمک زمینه ساز بیماری‌های قلبی و عروقی و فشار خون بالاست.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که کاهش مصرف نمک تنها در بزرگسالان توصیه نمی‌شود، بلکه با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می‌گیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازی سالم در کودکان از اهمیت به سزایی برخوردار است.

عبداللهی بیان کرد: مصرف زیاد غذا‌ها و تنقلات حاوی نمک زیاد در کودکان سبب عادت کردن ذائقه آن‌ها به طعم شوری شده و با گرایش آن‌ها به مصرف نمک بیشتر، احتمال ابتلا به فشار خون بالا در بزرگسالی افزایش می‌یابد. انواع محصولات غذایی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و سایر انواع فست فودها، کنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک حاوی مقادیر زیادی نمک هستند. گرایش روزافزون به مصرف غذا‌های آماده زمینه را برای بروز فشار خون بالا فراهم می‌کند، بنابراین صنایع غذایی با کاهش میزان نمک در محصولات خود، به افراد جامعه در جهت کاهش میانگین نمک مصرفی خود کمک بزرگی می‌کنند.

سر سفره از نمکدان استفاده نکنید

وی بیان کرد: برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماری‌های قلبی، میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می‌شود، باید کاهش پیدا کند، همچنین بهتر است برای اجتناب از مصرف بی  رویه نمک، سر سفره از نمکدان استفاده نشود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: غذا‌های کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته  بندی شده و آماده، دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی محدود شده و برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذا‌ها به جای نمک از سبزی‌های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن و شوید استفاده شود. همچنین، مصرف غذا‌های شور مانند آجیل شور، انواع فرآورده‌های غلات حجیم  شده (پفک و چاکلز) چیپس، انواع شور نظیر خیار شور و کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس و غذا‌های کنسروی را کاهش پیدا کند.

عبداللهی تصریح کرد: جوش شیرین که ممکن است در انواع نان و کیک به کار رود، دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک) است. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند، مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: نمک باید به مقدار بسیار کم و در حد پنج گرم در روز مصرف شود، افرادی که سنشان بالای ۵۰ سال است و یا مبتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی هستند، باید روزانه کمتر از سه گرم نمک مصرف کنند و این مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.