وی با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امید کار مهم و ارزشمندی در این زمینه برنامه ریزی و طراحی کرده است اظهار کرد: سلامت ابعاد مختلفی دارد و یکی از محورهای توسعه در جوامع به حساب میآید و اگر بتوانیم جامعه را در شرایط سالم نگه داریم، به کاهش هزینههای بعدی کمک کرده و از سوی دیگر نیز تواناییهای نیروی انسانی را حفظ کرده ایم که تنها همین دلایل نشان دهنده اهمیت اجرای طرح کنترل فشار خون در کشور و استان کرمان بوده که امیدواریم به خوبی نیز اجرایی شود.
استاندار کرمان به استمرار اینگونه طرحها در کشور و استان تاکید و بیان کرد: اگر بتوانیم طرح غربالگری فشارخون را ادامه داده و پیگیریهای بعدی را برای درمان افراد مبتلا به فشار خونی بالا را در دستور کار داشته باشیم تا کار ناقص نماند، نتیجه بهتری گرفته و کار موثرتری را در واقع اجرایی خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: از کارگروه سلامت استان این انتظار را داریم که در پایان اجرای این طرح جمع بندی مقایسهای بین استان کرمان با سایر استانهای کشور و متوسط کشوری داشته باشند تا مشخص شود که وضعیت بیماران مبتلا به فشار خون در استان کرمان در چه شرایطی بوده تا در صورت لزوم کارهای خاصی در همین راستا صورت گیرد.
فدائی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه باید روی شاخصهای بهداشت و درمان استان کرمان (هم در بخش دولتی و هم بخش خصوصی) کارهای بیشتری صورت گیرد، گفت: متاسفانه امروز در شرایطی هستیم که تعداد داروخانهها به ازای هر ۱۰ هزار نفر، رادیولوژی، مراکز توانبخشی و ... در استان کرمان نسبت به متوسط کشور پایینتر است که باید این کمبودها را در کوتاهترین زمان ممکن رفع کنیم.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه دولت توسعه متوازن اعتقاد داشته و باید احداث بیمارستان نیز متناسب با مناطق باشد تصریح کرد: باید هر چه سریعتر با همکاری بخش دولتی، خصوصی، خیران و ... احداث چند بیمارستان جدید را در استان آغاز کنیم تا کمبود استان در این حوزهها نسبت به کشوری رفع شود و انتظار داریم که طی مدت دو تا سه سال این مشکل حل شود.
فدائی در پایان گفت: متاسفانه شاهد هستیم که برخی پروژهها در استان کرمان به دلایلی سرعت لازم در اجرا را ندارن که به عنوان مثال راه اندازی بیمارستان ریگان معطل کارهای جزئی است که باید این اشکالات رفع شود تا زودتراین پروژه به بهرهبرداری رسیده و مردم نیز از وجود این پروژهها استفاده کنند.
دکتر حمیدرضا رشیدینژاد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این دیدار در رابطه با اجرای طرح بسیج ملی فشار خون در کشور و استان کرمان اظهار کرد: سلامت اولویت هر نظام و جزء برنامههای حاکمیتی است که در راس آن ریاست جمهور و در استان ها، نماینده عالی دولت قرار دارد.
وی با شاره به اینکه برنامههای اجرایی حوزه سلامت عمومی و همه گیر است که بحث اجتماعی و جامعه را پوشش میدهد، افزود: یکی از کارهای خوبی که در سال جاری در کشور اجرایی میشود، برنامه «بسیج ملی کنترل فشار خون» است تا مبتلاین به این بیماری شناسایی شده و مردم به اهمیت موضوع نیز واقف شوند.
رشیدینژاد تصریح کرد: با آگاه سازی در این زمینه مردم متوجه میشوند که چه عامل خطرناکی در کنار آنها وجود دارد که از آن بی اطلاع هستند. زیرا نزدیک به ۵۰ درصد افرادی که مبتلا به فشار خون هستند، از بیماری خود اطلاع ندارند که اکثرا نیز فشارخونهای خفیف بوده و مریض را بی سر و صدا دچار عارضه میکند.
وی بیان کرد: شناسایی به موقع فشار خون باعث میشود مردم از طول عمر بالاتری برخوردار شده، کارهای پیشگیرانه انجام دهند و هم با درمانهای خیلی ساده و ارزان فشار خون را کنترل کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بین ۲۵ تا ۳۰ درصد جوامع بزرگسال دچار فشار خون هستند و هر چه سن بالاتر رود، شیوع این بیماری نیز افزایش پیدا میکند و در صورتی که اگر کار شناسایی و درمان در بین این افراد به موقع انجام شود، سلامت جامعه تامین بیشتر، طول عمر مردم افزایش و هزینههای گزاف بعدی نیز برای افراد و دولت به همراه نخواهد داشت.
وی به اجرای این طرح در سطح استان کرمان اشاره و افزود: همه ظرفیتهای دانشگاه علوم پزشکی در سطح استان برای اجرایی شدن این طرح بسیج شده و پایگاههای بهداشتی، سلامت، درمانگاهها و بیمارستانهای خصوصی، مطبها و ... برای اجرای برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون فعالیت خواهند کرد.
رشیدی نژاد به گروههای مورد مخاطب در اجرای این طرح نیز اشاره و تصریح کرد: افراد بالای ۳۰ سال، بیماران کلیوی و خانمهای باردار گروههای هدف ما در این برنامه هستند که برآورد میشود در استان کرمان حدود ۷۰۰ هزار نفر در این غربالگری قرار گرفته و بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر مورد جدید فشار خون شناسایی شود.
وی بیان کرد: برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه فعالیتهای اطلاع رسانی و آگاه سازی را آغاز کرده و برنامه عملیاتی آن از ۱۷ خردادماه به مدت یک ماه اجرا خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه مردم از طریق خوداظهاری نیز میتوانند اطلاعات و فشار خون را وارد کرده و در این برنامه مشارکت داشته باشند، اظهار کرد: ۵۰ درصد جمعیت استان بالای ۳۰ سال است که هدفگذاری شده ۵۰ درصد این تعداد در برنامه کنترل فشارخون پوشش داده شوند.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود پیرامون نیاز استان به افزایش تخت بیمارستانی گفت: باید مراکز درمانی در مرکز استان دو برابر وضعیت کنونی باشد و ما با بخش خصوصی خیلی همکاری داریم، اما بخش خصوصی از قبل رغبت نداشته و بعضا سنگ اندازیها نیز باعث بروز مشکل برای حضور بخش خصوصی در این حوزه میشود.
انتهای پیام/س