وی افزود: تاکنون حدود هشت تن سم از نوع دلتامترین ۲.۵ درصد برای مبارزه با ملخ در سطح بیش از ۱۶ هزار هکتار مصرف شده است.
وی در توضیح نگرانی برخی از کشاورزان و دامداران در استفاده از سم دلتامترین و خطر آفرینی برای تلفات دام و پرندگان خاطرنشان کرد: پس از سم پاشی در طول سه روز اثر این سم کاملا از بین میرود و هیچگونه ضرر و زیانی برای احشام ندارد.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار ادامه داد: آثار سم در ملخها به قدری است که موجب از بین رفتن پرندگان هم نمیشود و این را باید عنوان کرد که اکثر پرندگان تمایلی به خوردن ملخ مرده ندارند و بیشتر از حشرات و ملخهای زنده تغذیه میکنند.
میرلاشاری تصریح کرد: سه دستگاه وانت مجهز به سمپاش ulv، پنج سم پاش ۲۰۰ لیتری و ۲۰ دستگاه سم پاش پشتی ۲۰ لیتری برای مکانهای صعب العبور عملیات مبارزه را انجام میدهند.
وی گفت: در مجموع سه دستگاه وانت هر کدام با ۲ نفر نیرو کار سمپاشی و ۶ دستگاه وانت هرکدام با ۲ نفر نیروی دیده بان و چهار نفر پشتیبانی مبارزه با ملخها را انجام میدهند.
معاون رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: علاوه بر نیروهای سمپاشی، دیده بانی و پشتیبانی، دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی، کشاورزان و معتمدان نیز همکاری خوبی برای دیده بانی از ملخها و اطلاع رسانی را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۲۳ هزار هکتار از اراضی چابهار دیده بانی و پایش شده است تا بتوان کار مبارزه با ملخها را با موفقیت انجام داد.
وی نگرانی عمده از افزایش تعداد جمعیت ملخها را تخم ریزی سریع، وجود پوره، آب و هوای مساعد و بارندگیها عنوان کرد و افزود با این حال روز به روز بر جمعیت ملخها افزوده میشود.
انتهای پیام/ع