سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بهداشت دانشگاه‌ علوم پزشکی ایران مطرح کرد؛

حضور پایگاه‌های موقت کنترل فشار خون در مناطق پر جمعیت/ به ۱۱۰ ایستگاه موقت نیاز داریم

عشرتی گفت: تلاش کردیم در نقاط پر جمعیت مانند فروشگاه، مساجد و محل‌های برگزاری نماز جمعه پایگاه کنترل فشار خون داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بابک عشرتی معاون بهداشت دانشگاه‌علوم پزشکی ایران در نشستی که صبح امروز در ساختمان این دانشگاه و با موضوع بسیج ملی کنترل فشار خون برگزار شد، اظهار کرد: هدف اصلی سنجش افراد بالای ۳۰ سال است، اما افراد در معرض خطر هم بدون در نظر گرفتن سن مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؛ گروه اول افراد داری بیماران قلبی و عروقی هستند و فشار خون بالا احتمال بروز آسیب را در آن‌ها افزایش می‌دهد؛ گروه‌دوم مادران باردار هستند که ریسک ابتلا با فشار خون در آن‌ها بالا‌تر است و این بیماری ممکن است به بروز آسیب در مادر یا نوزاد شود؛ گروه سوم هم بیماران کلیوی هستند، چرا که با توجه به آسیب کلیه مکن است با عوارض شدید‌تری مواجه شوند پس بدون توجه به سن آن‌ها را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.

وی بیان کرد: ایستگاه‌های انجام غربالگری در این پویش ابتدا مراکز فعال دانشگاه و بعد از آن ایستگاه‌های موقتی است که به آن‌ها نیاز پیدا خواهیم کرد و با توجه جمعیت و محدوده دانشگاه علوم پزشکی ایران به ۱۱۰ ایستگاه موقت و به دنباد آن به ۶۶۰ نفر نیرو علاوه بر پرسنل خود دانشگاه نیاز خواهیم داشت.

عشرتی ادامه داد: این پویش از ۲۸ ادیبهشت فعالیت خود را آغاز کرده است و تا ۱۷ خرداد ماه با هدف اطلاع رسانی فعالیت می‌کند و از ۱۷ خرداد ماه تا ۱۵ تیر انجام غربالگری آغاز خواهد شد.

هماهنگی ستاد‌های اجرایی در طرح غربالگری فشارخون

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر هماهنگی بین ستاد‌های اجرایی و ادارات گفت: نیرو‌های لازم برای پایگاه‌های موقت از داوطلبان این حوزه، هلال احمر، بسیج جامعه پزشکی و دانشجویان دانشگاه تامین می‌شوند؛ تا به امروز بیش از ۳۵۰ نفر برای انجام این طرح در نظر گرفته شدند و مابقی نیرو‌ها در چند روز اتی جذب خواهند شد.

وی افزود: افرادی که در پایگاه‌های فعالیت خواهند کرد؛ باید تحت اموزش کوتاه مدتی قرار بگیرند تا بتوانند در این پویش با ما همکاری کنند کنند؛ از دیگر اقدامات صورت گرفته جا نمایی ایستگاه‌هاست؛ تلاش کردیم در نقاط پر جمعیت مثل فروشگاه‌ها، مساجد، محل‌های برگزاری نماز جمعه و غیره پایگاه کنترل فشار خون داشته باشیم.

عشرتی گفت: مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران شامل مناطق شهرداری ۲، ۵، ۶، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ و همچنین ۵ شهرستان شامل رباط‌کریم، بهارستان، شهریار، قدس و ملارد می‌شود، ایستگاه‌های موقت کنترل فشار خون از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب پذیرای مراجعان محترم خواهند بود و به ارائه خدمت به هم‌وطنان کشورمان خواهند پرداخت.

وی تاکید کرد: افرادی که تحت غربالگری قرار می‌گیرند از طریق سامانه‌ای به نام سامانه سیب که در کل کشور تعریف شده است ثبت می‌شوند، چه کسانی که به صورت خود اظهاری اقدام به ثبت نام در این طرح کرده‌اند و چه کسانی که از ایستگاه‌های کنترل فشار خون استفاده کرده‌اند تا از طریق این سامانه تحت پیگیری و ارائه خدمت قرار بگیرند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: ۳۱۳ پایگاه ثابت اغلب بیمارستان‌های خصوصی و دولتی، بسیاری از ادارات مرتبط با دانشگاه، ایستگاه‌های سیار در نظر گرفته شده و همکارانمان در اورژانس کشور دانشگاه علوم پزشکی ایران را در اجرای طرح کنترل فشار خون همراهی خواهند کرد.

در ادامه مراسم مهران ولایی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده داروخانه‌ها هم می‌توانند به عنوان یک پایگاه در طرح کنترل فشار خون فعالیت کنند. داروخانه‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران و سایر دانشگاه‌ها در صورتی که شرایط همراهی با این طرح را داشته باشند می‌توانند بعد از ماه مبارک رمضان فعالیت خود را آغاز کنند.

همچنین نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی ایران اظهار کرد: هدف اجرای این پویش مشخص کردن افراد مبتلا به بیماری فشار خون است؛ پیش‌بینی‌های انجام شده نشان می‌دهد ۲۰ درصد از افرادی که تحت معاینه قرار خواهند گرفت به فشار خون بالا مبتلا باشند یعنی این افراد نیاز به درمان پیدا خواهند کرد.

وی ادامه داد: با توجه با سیستم ارجاع هر فعالیتی در سیستم بهداشت بگیرد به فعالیت بخش درمانی نیاز پیده می‌کند و درمان می‌تواند حلقه انجام چنین پویش‌هایی را کامل کند.

توکلی گفت: بیمارستان‌ها به عنوان یکی از مداکز اصلی وارد اجرای این طرح خواهند شد؛ پزشکان داخلی، قلب و غدد مردم کشورمان را در پی‌گیری بیماری همراهی خواهند کرد؛ نشستی با بیمارستان‌های خصوصی و دولتی انجام شده است تا آمادگی لازم را برای همراهی با این طرح کسب کنند.

ضرورت راه‌اندازی کلینیک فشار خون در بیمارستان‌ها

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: باید کلینیک فشار خون در بیمارستان‌ها تعبیه شود؛ ساز و کار ثبت، پیگیری و آموزش از پیش به‌صورت کامل مشخص باشد تا بیماران دچار سردرگمی نشوند؛ بودجه لازم برای انجام این کار در اعتبار بخشی بیمارستان‌ها لحاظ شده است؛ با توجه به سازوکار ارجاع و روند درمان نیاز به هماهنگی با سازمان‌های بیمه گر هم وجود دارد؛ باید روال و گردش کار به طور کلی مشخص باشد.

وی تشریح کرد: در نظام سلانت ۲ نوع پیشگیری اولیه و پیشگیری ثانویه در نظر گرفته شده؛ پیش گیری ثانویه به معنای کاهش عوارض ناشی از بروز بیماری در فرد بیمار است؛ در همین راستا یکی از طرح‌های مهم وزارت بهداشت اجرای طرح کنترل سکته‌های حاد مغزی و قلبی تحت عناوین طرح ۷۲۴ و ۲۴۷ بود؛ این طرح باعث می‌شد بیماران هنگام مواجه با سکته قلبی یا مغزی در کوتاه‌ترین زمان تحت درمان قرار بگیرند و از چرخه فعالیت خارج نشود؛ کمپین فشار خون هم می‌تواند به همین اندازه موثر باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.