وی با بیان اینکه افراد متفاوت از نظر وضعیت مزاج، جسمی و روحی متفاوت هستند که باید این قضیه در نظر گرفته شود توضیح داد: اولین مسئله خواب است که بسیار به آن تأکید شده است. بسیاری از افراد افطار تا سحر بیدار هستند و آن را به عنوان نیروی اضافی تصور میکنند در صورتی که اگر ساعت ۱۰ شب، یکی دو ساعت بعد از افطار بتوانند تا نیمه شب، خواب خوبی داشته باشند، یعنی لحظاتی قبل از سحر، زمان بسیار خوبی است برای بازگشت انرژیهای بدن و ساعاتی است که به عبادت بپردازند، سحری بخورند و توان در روز افزایش پیدا میکند.
اسحاقی ادامه داد: نکته دوم کیفیت خواب است که بسیار مؤثر است. اگر بتوانند باید از مسائل جانبی از جمله گوشی موبایل و مسائلی که ذهن را مشغول میکند پرهیز کرد مثل حرف زدن زیاد با تلفن یا خرید رفتن زیاد که باعث اشتغال ذهن زیاد میشود و کیفیت خواب به هم میخورد.
این کارشناس طب سنتی نکته سوم را نحوه غذا خوردن در سحری و افطار دانست و گفت: افراد باید بتوانند در این زمینه توازن ایجاد کنند یعنی از هر چیزی که میل دارند استفاده کنند البته به میزان کم. حتی کسانی که دیابت و فشار خون دارند اگر غذایی هست و میل دارند که آن را مصرف کنند، چون انسان حریص است به چیزی که به آن منع شده است، اگر به مقداری که عطش روحی شأن گرفته شود مقداری استفاده کنند اشکالی ندارد، اما از حجم زیاد آن ممانعت شود.
اسحاقی تاکید کرد: نکته بعدی این است که یکی از چیزهایی که در ماه رمضان کمک میکند آرامش داشته باشند و هم اینکه روزهای گرم تابستان آنها را اذیت نکند مصرف لعابیجات و مایعات در افطار تا سحر است. مصرف تخم شربتی و تخم ریحان به علت لعابی که دارند مقداری از عطش را برطرف میکند. مصرف موادی مثل چای، قهوه و نسکافه باید مقداری کمتر شود و در صورت مصرف، کمرنگ باشد.
وی تصریح کرد: میوههایی مثل هندوانه ترجیحاً کمتر استفاده شود. درست است که مقداری تشنگی را برطرف میکند، اما برای بعضی از افراد اذیت کننده است. مورد دیگر نبود یبوست است. مصرف غذاهای لعاب دار که داخل آن آلو ریخته شود از یبوست جلوگیری میکند و بسیار کمک کننده است.
اسحاقی در پایان تصریح کرد: روزه مقداری خشکی در بدن ایجاد میکند که با مصرف آلو و هویج، میزان لعاب بدن زیاد میشود.
منبع:مهر
انتهای پیام/