سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رونق کشت مکانیزه در کشت و کار شالیکاران شمال کشور

کشت مکانیزه در کشت و کار اراضی شالیکاری گیلان شتاب گرفت.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، برنج، محصول استراتژیک گیلان، سال‌ها پیش فقط به روش سنتی و با رنج و زحمت فراوان کشت می‌شد، اما چند وقتی است که با ورود ماشین آلات کشاورزی در چرخه تولید و روی آوردن هرچه بیشتر کشاورزان به کشت صنعتی به صورت مکانیزه هم کاشت می‌شود.


شهرستان رشت بزگترین تولید کننده برنج کشور

شالیکاران شهرستان رشت، به عنوان بزگترین تولیدکنندگان برنج کشور از آغاز تقویم زراعی تاکنون ۴۰ هزار هکتار از مزارع خود را به صورت مکانیزه کشت و نشاء کردند.

یکی از شالیکاران اهل روستای دارسازی شهرستان رشت که چند سالی است به صورت مکانیزه اراضی کشاورزی خودش را به صورت مکانیزه کشت می‌کند، با بیان اینکه کیفیت تولید، آسانی کار و هزینه مراحل کاشت، داشت و برداشت ۳ رکن اساسی و اصلی یک کشاورز در تولید محصول است، گفت: ۳ هکتار اراضی شالیزاری دارم که از ابتدای مراحل کشت تا پایان برداشت محصول همه مراحل را به صورت مکانیزه انجام می‌دهم.

این کشاورز ضمن ابراز خرسندی از مزایای کشت مکانیزه افزود: از جمله مزیت مکانیزاسیون آسانی کار، هزینه کشت و صرفه جویی در وقت است، چرا که اگر ۳ هکتار از مزارع خود را به صورت دستی کشت و نشا می‌کردم می‌بایست در هر دوره حدود ۴۵ نیروی کار در مدت بیشتری فعالیت می‌کرد.


مقرون به صرفه بودن کشت مکانیزه موجب گرایش شالیکاران به صنعت مکانیزاسیون شد


یکی دیگر از شالیکاران شهرستان رشت گفت: یک هکتار زمین شالیزاری دارد و به دلیل مقرون به صرفه بودن مراحل کاشت، داشت و برداشت کشت مکانیزه، روش سنتی را جایگیزین روش صنعتی کرده است.


کاشت اصولی مکانیزاسیون موجب افزایش بهره وری و رونق محصول می‌شود


دهیار محله خونچای روستای دارسازی رشت هم با ابراز خوشحالی از ورود کشت صنعتی در مزارع این منطقه گفت: در روش سنتی نشای برنج، کشاورزان نشای برنج را تا عمق ۵ سانت زمین فرو می‌بردند، اما در کشت مکانیزه و بر اساس استاندارد نشا در عمق ۲ سانت زمین زده می‌شود و رعایت این امر موجب می‌شود نشا همه مواد زمین و گرمای انرژی خورشید را که در عمق ۲ سانت زمین وجود دارد جذب کند و این کار موجب افزایش محصول می‌شود.

وی افزود: سال گذشته با نشای مکانیزه و بر اساس رعایت نشای ۲ سانت در مزارع خود توانسته ۷۵۰ کیلو گرم شلتوک بیشتری نسبت به نشای سنتی برداشت کند.

آموزش مهمترین عامل جایگزینی کشت مکانیزه به جای کشت سنتی

کارشناسان جهاد کشاورزی نیز با آموزش و همگامی با شالیکاران نقش مهمی در جایگزینی کشت مکانیزه به جای کشت سنتی دارند.

سجاد زرانی، یکی از کارشناسان و مروجان جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: همه ساله قبل از آغاز تقویم زراعی با حضور در روستا‌ها و برگزاری کلاس‌های آموزشی با هدف رونق تولید و کاهش سختی کار کشاورزان، زمینه ترغیب شالیکاران را برای جایگزینی کشت مکانیزه به جای کشت سنتی انجام می‌دهیم.

همگامی مروجان در همه مراحل کشت محصول


سجاد زرانی، کارشناس و مروج جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: کارشناسان و مروجان جهاد کشاورزی فقط به امر آموزش بسنده نمی‌کنند، بلکه با حضور در مزارع هنگام آغاز فصل کشت همچنین نکات عملی، فنی و چگونگی استفاده از ماشین آلات کشاورزی را نیز به کشاورزان آموزش می‌دهند.

افزایش کشت مکانیزه در راستای رونق تولید

مسعود اسدی پرور، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت، از افزایش ۱۰ درصدی کشت مکانیزه در اراضی کشاورزی خبر داد و گفت: شهرستان رشت حدود ۶۳ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، افزود: ۴۷ درصد از شالیزار‌های شهرستان رشت به صورت مکانیزه کشت می‌شود.


رونق مکانیزاسیون عامل جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر

مسعود اسدی پرور، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: ورود کشت صنعتی در مزارع کشاورزی، موجب شد تا سختی کارشالیکاری کاهش یابد و همچنین صرفه جویی در زمان کشت و کار، افزایش تولید و مقرون به صرفه بودن هزینه‌های تولید محصول، همگی عاملی برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر و جان گرفتن دوباره اراضی شالیزاری شده است.


وی افزود: هچنین در نشای ماشینی در هر هکتار ۴۰ کیلوگرم بذر برای نشا نیاز است و این در حالی است که در روش سنتی حدود ۸۰ کیلوگرم بذر استفاده می‌شود.


کاهش امراض کشاورزان در هنگام کشت صنعتی به جای سنتی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: همه ساله با آغاز تقویم زراعی و شروع فعالیت کشاورزی به روش سنتی بیماری‌های مختلف از جمله تب شالیزار، رماتیسم، کمر درد‌های مزمن میان شالیکاران رواج پیدا می‌کند، اما جایگیزنی کشت مکانیزه به جای کشت سنتی بسیاری از این امراض از بین می‌رود و شالیکار بدون دغدغه کمتری به تولید محصول می‌پردازد.


خزانه گیری بیش از ۶۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری رشت


مسعود اسدی پرور، رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: شخم اول در ۶۹ هزارو ۹۴۲ هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان رشت پایان رسیده است و هم اکنون شالیکاران این شهرستان در ۶۲ هزار و ۱۱۲ هکتار از اراضی کشاورزی خزانه گیری برنج انجام دادند.

وی، با بیان اینکه شهرستان رشت با تولید ۱۱ درصد برنج کشور رتبه اول تولید برنج و سطح زیر کشت اراضی شالیکاری در کشور را دارد، افزود: در این شهرستان سالانه حدود ۲۶۰ هزار تن شلتوک تولید می‌شود که ۱۳۰ هزار تن برنج سفیداز آن استحصال می‌شود.


گیلان ۲۳۸ هزار شالیزار دارد و شالیکاران گیلانی سالانه حدود ۷۵۰ هزار تن برنج تولید می‌کنند و این استان شمالی دومین تولید کننده برنج در ایران است وشالیکاران گیلانی بیشتر رقم‌های بومی هاشمی و علی کاظمی کشت می‌کنند.

 

انتهای پیام/م.ع

گزارش از مریم عباسی زاده

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.