سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس ایکوم ایران؛

اختصاص موزه‌ای به سووشون دانشور

رئیس ایکوم ایران، خواستار اختصاص موزه‌ای به کتاب سووشون سیمین دانشور شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران در مراسم تقدیر از گالری داران استان فارس که به مناسبت معرفی موزه کلمات نگهبان زبان فارسی در آینده در مجموعه فرهنگی هنری پیرسوک برگزار شد، با توجه به لزوم حفظ و نگهداری میراث مکتوب از جمله ادبیات فارسی گفت: برای تأسیس موزه معصومیت در استانبول توسط اورهان پاموک نویسنده نوبلیست ترکیه ابتدا شرح و سناریو نوشته شده بود سپس موزه آن تشکیل شد، می‌شود چنین ادای دینی به کتاب سووشون کرد، زیرا سناریو و شرح آن پیشتر توسط سیمین دانشور نوشته شده است.

موزه کلمات خلاقیتی به وسعت فرهنگ بشر

وی با بیان اینکه در موزه کلمات شیراز دست نوشته‌های شخصی نگهداری می شود، آن را یک خلاقیت دانست و افزود: کاری که نیما تقوی به همراه نایب شیرازی کرده در این شاخص قرار می‌گیرد زیرا عنوان با اشاره به اینکه موزه‌های کشور دچار تحول شده است، تصریح کرد: پس از جنگ دوم جهانی دگرگونی در شیوه موزه داری از دهه ۵۰ شمسی تغییر معنا داد و از جنبه دیگری برخوردار شد و موزه از قرن بیستم در تعامل با جامعه قرار گرفت که در حال حاضر موزه  جایی است که فکر و اندیشه را حفظ می‌کند.

رئیس ایکوم ایران با تاکید بر اینکه موزه دیگر شیء محور نیست و با این تعریف می‌شود کلمات را موزه دانست، تصریح کرد: بر اساس تعریف ایکوم سازمان ملی اسناد هم موزه است چه ما به سند یا کتاب یا باغ‌های گیاه شناسی بپردازیم موزه تلقی می‌شود و آنچه با انسان در تعامل است را می‌شود موزه تعریف کرد.

محیط طباطبایی در جمع گالری داران و مخاطبان موزه کلمات شیراز ادامه داد: نگاه موزه‌ای مهم‌ترین چیزی است که ما به دنبالش هستیم و در این دوره حتی در خانه‌ای که زندگی می‌کنیم پدیده‌ها شکل دیگری پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: کتابخانه ملی ایران با تعریفی که از موزه در دوره کنوی حاصل می‌شود، تا امسال بخشی داشت که کاری موزه‌ای با آثار نفیس را در خود جای داده است.

کلمه حاکم بر تاریخ یک کشور است

محیط طباطبایی با اشاره به اینکه مخاطب موزه‌ها کودکان و نسل آینده هستند،اظهارکرد: کلمه فقط در نامه و انشاء محبوس نمی‌شود زیرا کلمه حاکم بر تاریخ یک کشور است.

مشاور رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور تاکید کرد: تاریخ مجموعه آن چیزی است که از انسان باقی مانده، و یکی از مهم ترین بخش های فرهنگ صلح کشور ایران ادبیات که باید در حفظ آن کوشید.

وی تاکید کرد: کمیته بین المللی موزه ها، ایکوم رویکرد امسال را با عنوان آینده سنت برگزیده، و هر دوره شاخص‌های خود دارد که ریشه در گذشته داشته و تفاوت در کهن و کهنه است زیرا کهنه را دور می‌ریزیم و کهن را حفظ می‌کنیم مانند نوروز که نو به نو می‌شود.

محیط طباطبایی گفت: یک کلمه در ادوار مختلف بر اساس شرایط اجتماعی معنی متفاوت دارد و موزه کلمات در پی کشف این معانی است.

رئیس ایکوم ایران با بیان اینکه زاویه مورد علاقه مجموعه پیرسوک حفظ و نمایش اسناد معاصر است، افزود: این خلاقیت و عنوان گستره وسیعی دارد که می‌توان تغییرات و تحولات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از آن استخراج کرد و یکی از آیتم‌هایی که به ما در شناخت تاریخ کمک می‌کند کلمه است.

وی بیان کرد: انتظار می رود روزی در شیراز موزه سووشون را داشته باشیم زیرا موزه دامنه اش به وسعت دامنه زندگی انسان است.

محیط طباطبایی رسیدن به آینده روشن و مشخص را سرلوحه تلاش موزه‌ها دانست و تاکید کرد: یکی از نهادهای فرهنگی گالری‌ها که مکان داد و ستد فرهنگی با جامعه به شمار می‌روند با موزه متفاوت است زیرا گالری از نظر ظاهری دارای ساختار بنگاه اقتصادی بوده، در حالی که موزه در عالی‌ترین سطح رفتار فرهنگی یک پدیده فرهنگی است.

تمام اقتصاد شیراز مبتنی بر میراث فرهنگی است

مشاور رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور با تاکید بر اینکه تمام اقتصاد شیراز مبتنی بر میراث فرهنگی است، افزود: در این شهر، تمام پویایی اقتصاد از میراث فرهنگی است چنانکه اگر پدیده‌های فرهنگی مانند حافظ و سعدی نبودند اقتصاد شیراز دچار تحول نمی‌شد.

وی با اشاره به موضوع تجارت خاطره می‌گویند، بیان کرد: موزه‌ها اقتصادی هستند و به عنوان سرمایه به شمار می‌روند، اما گالری یک شکل دیگر از داد و ستدهای اقتصادی است.

محیط طباطبایی، ایکوم تصمیم گرفته بر اساس آینده سنت در طول فعالیت خود امسال گالری‌هایی که در راستای این رویکرد مورد پی گیری و رصد قرار بگیرند و گالری‌های همراه ایکوم را معرفی کند.

گفتنی است، در مراسم رونمایی رسمی موزه کلمات شیراز مهرداد پرتو آذر از گالری تار و پود، هستی خالدی از گالری سروناز، شیما سهرابی مدیر گالری جم، روستا مدیر گالری نیل، سمیه روشن مدیر گالری آبان، عمید مدیر گالری آشنا، بهرامی مدیر گالری شیرازه، شریف بازرگانی مدیر گالری شریف، نیما تقوی مدیر گالری پیرسوک از سوی کمیته ملیایکوم مورد تقدیر قرار گرفتند.

منبع: مهر 

انتهای پیام/ت

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.