شادلو گفت: شرایط تولید محصولات باغی به قدری مناسب است که صادرات آن میتواند کاهش صادرات نفت را جبران کند.
وی افزود: در ماههای اخیر که قیمت پیاز به سبب تاخیر در برداشت و عرضه به بازار ناشی از وقوع سیل با نوساناتی روبرو شده بود، این نوید را داده بودم که در تولید پیاز هیچ گونه مشکلی نداریم و نوسان قیمت مقطعی است.
شادلو ادامه داد: با توجه به آنکه پیاز در مدت زمان کوتاهی به بهره برداری میرسد و فاصله زمان کشت تا برداشت محصول زیاد نیست، صادرات محصول به سبب جلوگیری از افت قیمت و زیان تولید کننده امری ضروری است.
به گفته این مقام مسئول، با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و بارشهای اخیر شاهد ازیاد عرضه در بسیاری از محصولات صیفی و جالیزی خواهیم بود که به این ترتیب اگر تصمیمات درستی در صادرات از سوی وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید گرفته نشود، بسی جای سوال است؟
بیشتر بخوانید: مشکلات صادرات محصولات کشاورزی پابرجاست/ افزایش تقاضای تجار خارجی در بازار ایران
وی با اشاره به اینکه قیمت محصولات کشاورزی همانند سایر بخشها نسبت به مدت مشابه سال قبل نوسان داشته است، بیان کرد: با توجه به افزایش هزینههای تولید و تورم دیگر قیمتهای قبلی جوابگوی کشاورزان نخواهد بود و در صورت زیان کشاورزان و از بین رفتن انگیزه تولید، در شرایط فعلی تحریم واردات راهگشا نیست.
نایب رئیس اتحادیه باغداران توجه به تولید داخل و رونق تولید را تنها راهکار تنظیم بازار محصولات کشاورزی اعلام کرد.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان خسارت سرمازدگی نداریم، بیان کرد: اگرچه محصولاتی نظیر گردو، بادام و برخی دیگر از محصولات باغی در اثر سرمازدگی اخیر دچار خسارت شدند، اما میزان سرمازدگی امسال با سال گذشته قابل قیاس نیست.
شادلو با بیان اینکه آمار نهایی خسارت سرمازدگی تا پایان خرداد مشخص میشود، تصریح کرد: شرایط تولید محصولات باغی به قدری مناسب است که صادرات آن میتواند کاهش صادرات نفت را جبران کند و در اقتصاد تاثیر بگذارد.
انتهای پیام/
قیمت برای پیاز و گوجه در دست مصرف کننده باتوجه به تناژ این دو محصول در هکتار بین ۲تا۳تومان مناسب هست .