سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک گام به سوی رونق تولید؛

تولید محصولات کشاورزی با گذشته قابل قیاس نیست/ ضرورت رفع قوانین و مقررات یک شبه صادرات

نورانی گفت: با توجه به افزایش رحمت الهی در سال رونق تولید، تولید محصولات کشاورزی با مدت مشابه سال قبل قابل مقایسه نیست.

رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت‌وگو  با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید اظهار کرد: با توجه به افزایش بارش و رحمت الهی در سال رونق تولید، تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصولات باغی با مدت مشابه سال قبل قابل مقایسه نیست.

وی با اشاره به اینکه وضعیت آب‌های زیر زمینی مناسب است، افزود: امسال بسیاری از چشمه‌هایی که در طول ۵۰ سال گذشته خشک شده بودند، پر آب شدند.

نورانی ادامه داد: با وجود شرایط مساعد تولید، انتظار می‌رود که صادرات مناسبی به بازار‌های هدف داشته باشیم. البته رونق صادرات مشروط به رفع موانع صادراتی و مقررات یک شبه است.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه استمرار مقررات فعلی به زیان صادرات تمام می‌شود، گفت: با وجود قوانین یک شبه صادرات، بسیاری از صادرکنندگان حرفه‌ای کنار گذاشته شدند چرا که اعطای مشوق و یارانه صادراتی در مواقعی که با مازاد کالا در داخل روبه‌رو می‌شویم، راهکار مناسبی نیست و از قبل باید بستر‌های صادرات فراهم شود.


بیشتر بخوانید: تولید میوه رکورد می‌زند/ سرمازدگی اخیر بر قیمت محصولات باغی اثر گذاشته است؟


به گفته وی، اگر امسال هم روند وضع مقررات یک شبه صادرات از سوی مسئولان کماکان پابرجا باشد، صادرات رونقی نخواهد گرفت که امیدواریم اظهارات صادرکنندگان به گوش مسئولان ذی ربط برسد.

نورانی با اشاره به اینکه صادرات میوه و تره بار از فساد پذیری بالایی برخوردار است، بیان کرد: نبود بیمه فساد پذیری محصولات در بحث حمل و نقل جاده‌ای و دریایی منجر به ریسک بالای صادرات شده است.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ادامه داد: ارزش صادرات محصولات میوه و تره بار نسبت به سایر کالا‌ها چندان نیست که صادرکننده تمام سرمایه خود را در یک کشور خارجی دپو کند تا منتظر بماند که ارزش صادرات را پس از تبدیل به ارز وارد کشور کند چرا که برای خرید تجهیزات نیاز به نقدینگی دارند که به همین خاطر صادرکنندگان میوه و تره بار و گل ناگریزند که ارز خود را به صرافان محلی بدهند تا ریال آن وارد سیستم بانکی شود.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی تحریم مقررات بانک مرکزی برای محصولات فساد پذیر قابل اجرا نیست، گفت: با پافشاری بانک مرکزی بر بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما، صادرکنندگان به ناچار باید صادرات را رها کنند که در نتیجه با از دست دادن بازار‌های صادراتی، رقبا وارد بازار خواهند شد.

نورانی لغو مقررات یک شبه را تنها راهکار رونق صادرات برشمرد و افزود: اگر دولت مقررات یک شبه صادرات را بر ندارد، بدون تردید صادرات از ریل اصلی خارج می‌شود و تجار خارجی خود از عمده فروشی‌ها به طور مستقیم اقدام به خرید و خروج بار از مرز‌های کشور خارج می‌کند.

این مقام مسئول در پایان با انتقاد از تعطیلی کشتیرانی‌های داخلی در بندر بوشهر همزمان با کشتیرانی خارجی از سال ۹۲ تصریح کرد: با تعطیلی بندر بوشهر از سال ۹۲ به بعد به عنوان یکی از بندر‌های استراتژی که ما را به کشور‌های حوزه خلیج فارس متصل می‌کند، در شرایط فعلی تحریم چاره‌ای نداریم جز اینکه محصولات را از مسیر کشور‌های ثالث صادر کنیم که در نتیجه اگر یک لحظه کوتاهی در حمل و نقل صورت گیرد، محصولات کیفیت خود را از دست می‌دهند.

انتهای پیام/

مقررات بانک مرکزی برای محصولات فساد پذیر قابل اجرا نیست

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۲ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
دولت باید برا محصولات استراتژیک مثل گندم جو ذرت چغندر قند کلزا بیشتر یارانه دهد و برا محصولات جالیزی مثل گوجه که امسال خیلی ها بخاطر سود بالای سال گذشته به کاشت ان روی اورده اند محدودیت صادرات اعمال کنه تا برا سالهای اینده کاشت محصولات استراتژیک تحت الشعاع قرار نگیرد و سطح کاشت این محصولات مهم پایین نیاد تا دشمن نتواند به نظام ضربه بزند .
حال کاشت محصولات استراتژیک مهم است یا صادرات محصولات دست سوم تا چهارمی مثل گوجه
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
موقعی که اجناس صادر شود و ارز به داخل کشور برنگردد مساوی با غارت کشور باید برنامه ریزی شود که اول بازار داخل تامین گردد و بعدا اجازه صادرات داده شود انهم درصورت برگشت ارز به داخل کشور
م
۰۹:۱۵ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
من یک کشاورزم که امسال 150 تن گندم و 300 تن گوجه به بازار فرستادم تو برداشت گندم با توجه به هزینه های ده برابر شده بذر و کود و کشت و کارگر و سموم ..... 12 میلیون بعد از یکسال سود دهی داشته اون هم با اون همه زحمت که شب و روز کشیدم. در بحث گوجه کیلویی دو هزهر تومن میدان بار می فزوشم پول یک عدد سبد فقط شش هزار تومن است که کیلویی 400 تومان می وشد حالا بماند کرایه و هزینه میلیونی بذر و کود و زمین و اب.
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
دوست عزیز سال گذشته یک هکتار گوجه بیش از 100تا 150میلیون تومان برا کشاورزان سود داشت این یعنی در امد نجومی حال یک کارمند در طول یک سال 35میلیون می گیره یعنی در امد 4سال کارمندان در یک هکتار گوجه سال گذشته عاید کشاورزان شد ونقدینگی زیادی وارد جامعه شد
ناشناس
۰۷:۰۸ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
وقتي مردم خودمون در سختي هستن چرا بايد صادر بشه؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۳:۵۹ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
صادرات خوبه به شرطی که اول بازار داخل را تامین کنیم بعد خارج اینطور نباشه که پیاز و گوجه در داخل با قیمت بالا به دست مصرف کننده برسد .