این جنجال موقعیت حساس نظامیان آمریکایی در اوکیناوا را بدتر کرده است. جزیره اوکیناوا میزبان نیمی از ۵۴ هزار نظامی آمریکایی مستقر در ژاپن است و بزرگترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه آسیا-اقیانوس آرام در این جزیره واقع شده است. اما حضور نظامیان آمریکایی در ژاپن با مخالفت گسترده مردم این کشور مواجه است.
اتهامات جدید به خبر اصلی روزنامههای چاپ اوکیناوا تبدیل شده و این مسئله در یکی از کمیتههای پارلمانی امور زیست محیطی در توکیو نیز درست قبل از سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به ژاپن مطرح گشته است. با این حال بعید است رئیس جمهور آمریکا یا شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، بخواهند در دیدار خود به این موضوع بپردازند.
در اوکیناوا، یک بررسی که توسط دو استاد دانشگاه کیوتو انجام گرفته نشان داد غلظت یک ماده شیمیایی موسوم به سولفونات پرفلوروکاتان (PFOS) در آب رودخانههایی که از میان و اطراف پایگاه هوایی کادانا (Kadena) و ایستگاه هوایی نیروی تفنگداران فوتنما (Futenma) عبور میکنند، بسیار بالاست.
PFOS یک ماده شیمیایی در خانواده PFAS است که ارتش آمریکا تا سال ۲۰۱۵ به مدت ۵۰ سال از آن در کنار اسید پرفلووروکاتانیک (PFOA) به عنوان یکی از عناصر موجود در کف اطفای حریق استفاده میکرد.
انتهای پیام/