سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رژیم غذایی سرکه سیب چیست؟

رژیم غذایی سرکه سیب در واقع تنها شامل اضافه کردن این نوع سرکه به روتین روزانه شما می‌شود. بیشتر افراد دوز‌هایی از سرکه سیب را در قالب یک یا دو قاشق غذاخوری پیش از وعده‌های غذایی روزانه خود مصرف می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فوایدی که درباره استفاده از سرکه سیب مطرح می‌شوند، چشمگیر هستند: کاهش کلسترول و قند خون، کاهش وزن، خواص ضد باکتری، و تقویت پوست و مو برخی از مواردی هستند که مردم با سرکه سیب پیوند داده‌اند.

سرکه سیب به واسطه فواید سلامت مختلف مانند بهبود شرایط پوست، کاهش وزن آبی و تسکین مشکلات گوارشی بین مردم عادی و چهره‌های مشهور از محبوبیت زیادی برخوردار شده است.

همچنین، برخی مطالعات نشان داده‌اند که این نوع از سرکه می‌تواند در کاهش قند خون، کاهش وزن، کاهش کلسترول و تری گلیسیرید و بهبود عفونت‌های قارچی نقش داشته باشد.

سرکه سیب از میوه سیب و طی یک فرآیند تخمیر دو مرحله‌ای تهیه می‌شود. پس از خرد کردن سیب‌ها آن‌ها با مخمر ترکیب می‌شوند تا قند طبیعی سیب به الکل تبدیل شود. سپس، باکتری‌ها اضافه می‌شوند تا الکل به اسید استیک تبدیل شود که سرکه است. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب حدود سه کالری دارد و فاقد کربوهیدرات است.

رژیم غذایی سرکه سیب چیست؟

رژیم غذایی سرکه سیب در واقع تنها شامل اضافه کردن این نوع سرکه به روتین روزانه شما می‌شود. بیشتر افراد دوز‌هایی از سرکه سیب را در قالب یک یا دو قاشق غذاخوری پیش از وعده‌های غذایی روزانه خود مصرف می‌کنند. برخی افراد سرکه سیب را با آب ترکیب کرده، در شرایطی که دیگران از قرص‌های سرکه سیب استفاده می‌کنند.

تاریخچه سرکه سیب

در شرایطی که رژیم سرکه سیب به عنوان جریانی جدید مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از این محصول برای بهره‌مندی از فواید سلامت به قرن‌ها پیش باز می‌گردد. حدود ۴۰۰ پیش از میلاد، بقراط، پزشک یونانی مصرف سرکه را برای درمان سرفه و سرماخوردگی تجویز می‌کرد. توماسو دل گاربو، پزشک ایتالیایی در دهه ۱۳۰۰ دست‌ها، صورت و دهان خود را برای پیشگیری از عفونت با سرکه شستشو می‌داد. سربازان رومی نیز از ترکیب آب و سرکه برای تسکین تشنگی استفاده می‌کردند.

تأثیر سرکه سیب بر وزن، کلسترول و قند خون

فوایدی که درباره استفاده از سرکه سیب مطرح می‌شوند، چشمگیر هستند: کاهش کلسترول و قند خون، کاهش وزن، خواص ضد باکتری، و تقویت پوست و مو برخی از مواردی هستند که مردم با سرکه سیب پیوند داده اند. اما نتایج مطالعات درباره برخی از این فواید یکدست نیستند.

برخی منابع مصرف سرکه سیب را برای گوارش، کنترل قند خون و کاهش وزن مفید عنوان کرده اند، اما پژوهش‌ها در این زمینه محدود و همچنان در مراحل اولیه هستند. نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نتایج امیدوارکننده‌ای را درباره توانایی سرکه برای کاهش قند خون زمانی که افراد پیش از یک وعده غذایی آن را مصرف می‌کردند، نشان داد.

اما این مطالعه تنها با حضور هشت نفر انجام شد و از سرکه سیب نیز استفاده نشده بود، اگرچه سرکه دارای محتوای اسید استیک مشابه است.

مطالعه‌ای دیگر در سال ۲۰۱۸ کاهش سطوح قند خون به واسطه مصرف سرکه را نشان داد، اما دانشمندان به این نکته اشاره داشتند که پژوهش‌های بیشتری پیش از معرفی آن به عنوان یک درمان رسمی نیاز است.

زمانی که موضوع کاهش وزن مطرح می‌شود، مطالعه‌ای دیگر در سال ۲۰۱۸ نشان داد که افراد دارای اضافه وزن و چاق که یک رژیم غذایی محدود را دنبال کرده و روزانه ۳۰۰ میلی لیتر سرکه سیب مصرف می‌کردند، کاهش وزن و سطوح تری‌گلیسیرید و کلسترول خود را شاهد بودند.

پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که سرکه سیب ممکن است برای کاهش سطوح کلسترول و تری گلیسیرید مفید باشد، اما این نتایج برای افراد دارای اضافه وزن که رژیم داشتند به دست آمده بود.

خواص ضد باکتری و ضد قارچ سرکه سیب

برخی گزارش‌ها نشان داده‌اند که سرکه سیب ممکن است برای مقابله با عفونت‌های قارچی ناشی از کاندیدا آلبیکانس مفید باشد. این یک عفونت قارچی شایع است که به واسطه مخمر شکل گرفته و به طور معمول ساکن دهان، گلو، روده،  یا پوست است.

مخمر‌های کاندیدا اگر رشد و تکثیر آن‌ها از کنترل خارج شده یا در اندام‌های داخلی یا جریان خون رشد کنند می‌توانند موجب عفونت شوند. گزارش‌های متعددی وجود دارند که سرکه سیب به از بین بردن عفونت‌های کاندیدا کمک کرده است.

یک تست آزمایشگاهی نشان داد که سرکه سیب حاوی ۴ درصد اسید مالیک می‌تواند به از بین بردن گونه‌ای از کاندیدا که موجب عفونت قارچی برای افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کردند، شود. آزمایش‌ها درباره خواص ضد باکتری سرکه سیب نیز امیدوارکننده بوده اند.

به نظر می‌رسد سرکه با عفونت‌های استافیلوکوک و باکتری‌های عامل عفونت در روده مقابله می‌کند. در شرایطی که سرکه سیب ممکن است پتانسیل استفاده به عنوان یک روش درمان برای مقابله با این میکروب‌ها را داشته باشد، همچنان به انجام آزمایش‌های بیشتری در این زمینه نیاز است.

سرکه سیب و موی انسان

برخی افراد از سرکه سیب به عنوان درمانی برای مشکلات موی خود استفاده می‌کنند و مدعی هستند که این محصول می‌تواند موجب نرمی و درخشش مو شده، از مو خوره پیشگیری کند، شوره را درمان کند، از ریزش مو پیشگیری کند و رشد مو را تقویت کند. اما همانند بسیاری دیگر از ادعا‌هایی که درباره سرکه سیب وجود دارند، نتایج پژوهش‌ها در این زمینه یکدست نیستند.

عوارض جانبی سرکه سیب

جدا از عدم کسب نتیجه دلخواه، رژیم سرکه سیب ممکن است برای برخی افراد خطرناک باشد. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سرکه سیب روند گوارش را کند می‌کند. این شرایط می‌تواند برای افراد مبتلا به مشکلات گوارشی مساله ساز باشد.

گاستروپارزی - کند شدن روند گوارش - به واسطه آسیب دیدن عصب واگ که فعالیت معده را تنظیم می‌کند، رخ می‌دهد و می‌تواند موجب سوزش سردل، حالت تهوع، استفراغ و نفخ شود.

این شرایط می‌تواند موجب توقف بیش از حد طولانی غذا در دستگاه گوارش شود که می‌تواند به رشد باکتری‌ها و انسداد‌های روده منجر شود. گاستروپارزی اغلب از عوارض جانبی دیابت است.

مصرف سرکه سیب می‌تواند روند گوارش را هرچه بیشتر کند کرده و علائم گاستروپارزی را افزایش دهد. همچنین، برای حفظ سلامت دندان‌های خود شاید بهتر باشد از این رژیم پرهیز کنید.

سرکه محصولی اسیدی است و تماس بیش از حد با غذا‌های اسیدی می‌تواند مینای دندان‌ها را تضعیف کرده و در نهایت به پوسیدگی دندان منجر شود.

افزودن سرکه سیب به رژیم غذایی

اگر همچنان قصد استفاده از سرکه سیب را دارید، می‌توانید به روش‌های کم خطر آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مصرف یک تا دو قاشق چایخوری از سرکه سیب در طول روز پیشنهاد خوبی است. سرکه سیب نباید به میزان زیاد مصرف شود، زیرا می‌تواند به مری آسیب برساند.

سرکه سیب همواره باید در یک چاشنی سالاد ترکیب شده و با روغن یا مواد دیگر مانند گیاهان دارویی، ادویه‌ها، و آووکادو خنثی شود. همچنین، از سرکه سیب می‌توان برای تهیه ترشی سبزی‌ها استفاده کرد.

سرکه سیب پاستوریزه را انتخاب کنید. نمونه‌های خام ممکن است حاوی باکتری‌های خطرناک باشند که سیستم ایمنی بدن را در معرض خطر قرار می‌دهند.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

دانستنی‌هایی درباره رژیم سرکه سیب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.