سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برادرکشی به خاطر هیچ در مشهد / بچه های طلاق به بهانه خرج خانه به جان هم افتادند !

«همه چیز مثل همیشه بود. دوباره دعوا و بحث بین ٢برادر بالا گرفت و صدای جر و بحثشان به گوش می رسید» این گفته همسایه های بود .

  به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،  درگیری‌های محمد و مهدی بعد از طلاق مادرشان که با پدر در خیابان طبرسی شمالی زندگی می‌کردند دائمی بود، اما این بار محمد را در نقش قابیل و مهدی را در نقش هابیل قرار داد تا دوباره داستان برادرکشی تکرار شود.

یک لحظه عصبانیت به بهانه خرج و مخارج خانه، نزاعی خونین بین ٢برادر به وجود آورد تا سهم محمد یک عمر پشیمانی باشد. او در جدال با برادرش نتوانست خشمش را کنترل کند و با ضربات چاقو، مهدی را از پا در آورد. خشمی که حتی بعد از دیدن پیکر غرق در خون برادر نیز فروکش نکرد و آن را در کف اتاق رها کرد.

پدیده اجتماعی قتل‌های خانوادگی

ماجرای این برادرکشی نمودی از افزایش خشونت در سطح جامعه است که حالا در بین خانواده‌ها خودش را عریان‌تر از همیشه به نمایش گذاشته و هرچند وقت یک بار به شکل قتل‌های خانوادگی در گوشه و کنار شهر نمایان می‌شود مطلبی که فرشته‌دانش، مدرس دانشگاه و روان شناس بالینی ضمن تأیید آن با اشاره به ضرورت انتشار آمار قتل‌های خانوادگی گفت که آنچه باعث می‌شود، جرم به یک پدیده اجتماعی تبدیل شود فراوانی جرم نسبت به جمعیت جامعه است و اگر فراوانی و آمار قتل‌های خانوادگی در دسترس باشد کارشناسان اجتماعی، جرم شناسی و روان شناسی بهتر می‌توانند مسئله را ریشه یابی کنند.

این جمله افلاطون که «شکم گرسنه چیزی را بر نمی‌تابد» مقدمه آن قسمت از صحبت‌های دانش شد که تأثیر مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را به عنوان عوامل مهم شکل دهنده در قتل‌های خانوادگی بیان کند و به گفته او جرم قتل تابعی از سایر جرائم است و نمی‌توان گفت که جرم ارثی بوده و ریشه در ژنتیک فرد دارد بلکه عواملی از قبیل بیکاری، ناکامی ها، دوری از محبت‌ها و توجه‌ها و مشکلات مالی ریشه در جنایت‌ها دارد.

این روان‌شناس معتقد است در پرونده‌های قتل دو نیرو وجود دارد که یکی نیرو‌های انگیزنده از جمله بیکاری، اعتیاد، طلاق و خانواده بوده و دیگری نیرو‌های بازدارنده‌ای از قبیل پلیس، قوه قضائیه، زندان، اعدام و آموزش‌های دینی است و زمانی که نیرو‌های انگیزنده بر نیرو‌های بازدارنده غلبه کند به جنایت منجر می‌شود.

این روان شناس بالینی یکی از چالش‌های خانواده‌های ایرانی را ضعف در مهارت‌های ارتباطی دانست و تأکید کرد که مهارت‌های کنترل خشم و حل مسئله را باید به جوانان و نوجوانان آموزش داد تا از وقوع چنین حوادثی پیشگیری شود.

جای خالی مادر

سایه شوم طلاق از کودکی بر زندگی محمد و مهدی افتاده بود. جدایی که دست این ٢برادر را از دامان پر مهر مادر کوتاه کرد تا در خانه‌ای شلوغ و مردانه قد بکشند و بزرگ شوند. موضوعی که دانش آن را از عوامل تأثیرگذار در سرنوشت این ٢ برادر دانست و خلأ‌های عاطفی را دلیل کاستی‌های رفتاری مانند احساس حقارت، کمبود در میان دوستان و آشنایان و ناکامی‌های درونی بیان کرد که در صورت ازدیاد این عوامل در وجودشان دیگر قادر به مدیریت آن نخواهند بود.

برای پی بردن به سایر زوایای این پرونده به سراغ  رمضانعلی قادری، استاد دانشگاه و مددکار اجتماعی رفتیم. او نیز معتقد است خشونت قبل از طلاق در بین زوجین ٧۵ درصد در اعمال خشونت آمیز فرزندان در آینده اثرگذار است.
 

قادری دلیل اقدام به جنایت از سوی افرادی که سابقه کیفری نداشته اند را شکل گیری خشم اجتماعی در افراد دانست که به مرور زمان جمع می‌شود و بر سر یک اختلاف سر باز می‌کند.

این مددکار اجتماعی در دسترس بودن سلاح سرد را از عوامل مهم شکل گیری بسیاری از قتل‌ها در کشور بیان کرد که در کنار آموزش ندادن مهارت‌های کنترل خشم می‌تواند به بسیاری از جنایت‌ها منتهی شد.

منبع: رکنا

انتهای پیام/س

برادر کشی در مشهد

برچسب ها: قتل ، اخبار جنایی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.