سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد؛

تأمین بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی در سال ۹۸/ ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد

سیف گفت: امسال در تأمین کالا‌های اساسی نسبت به سال قبل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بیشتر تأمین کالا داشتیم.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در نشست خبری که امروز در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به اینکه در تأمین کالا‌های اساسی علی‌رغم تمام بی مهری‌های آمریکا به جمهوری اسلامی ایران مشکلی نداریم، اظهار کرد: در تأمین کالاهای اساسی ۹۸ نسبت به سال قبل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بیشتر تامین کالا داشتیم به طوریکه در هفته گذشته در بندر امام خمینی(ره) اسکله خالی برای تخلیه کشتی‌ها نداشتیم و ۳۱ فروند در لنگرگاه‌ها منتظر تخلیه بودند.

وی با اشاره اینکه بخشی از استان‌های تولید گندم از بلایای طبیعی آسیب زیادی دیدند، افزود: با رحمت و فضل پروردگار میزان خرید گندم و دانه‌های روغنی بیش از سال گذشته بوده است.


بیشتر بخوانید: دولت باید از گندمکاران بیشتر حمایت کند


سیف درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل تا ۴ خرداد یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان با ارزش بالغ بر ۲۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال خریداری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۵ درصد رشد داشته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و افزود: تأخیر در پرداخت ۱۰ درصد مابقی به سبب روال اداری است و همواره تلاش می‌کنیم که پول گندمکاران را به روز پرداخت کنیم.

سیف با بیان اینکه تولید دانه‌های روغنی به منظور کاهش واردات یکی از برنامه‌های کشور در اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود، تصریح کرد: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۳۰ هزار تن کلزا با ارزش بالغ بر ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ درصد رشد داشته است.

به گفته وی؛ صددرصد پول خرید کلزا و گندم تا بعدازظهر و حداکثر فردا صبح به حساب کشاورزان واریز می‌شود.

این مقام مسئول ذخایر کالای اساسی در کشور بی‌نظیر دانست و گفت: در حوزه تأمین کالای اساسی از مقادیر واردات کالا به اندازه کافی خریداری و ذخیره شده است.

مدیرعامل بازرگانی دولتی از افراد کیفیت نان خبر داد و گفت: بر اساس آمارسنجی و آمارگیری کیفیت حسی نان در سراسر کشور در فروردین ۹۸ بیانگر آن است که نمره کیفیت از ۱۰۰ نمره، ۸۵.۴ است که نسبت به سال قبل ۳ دهم درصد افزایش پیدا کرده است که این موضوع روند رو به رشد صنعت گران ما در سراسر کشور به کیفیت تولید گندم داخل را نشان می‌دهد.

سیف با اشاره به اینکه در ۲ ماهه نخست سال میزان واردات کالا‌های اساسی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد رشد داشته است، بیان کرد: تناژ واردات کالای اساسی، امنیت خاطر مردم و سیاست مداران را به همراه دارد.

محدودیتی در توزیع شکر وجود ندارد / قیمت شکر ۹۰۰ گرمی در خرده فروشی‌ها حداکثر ۴ هزار و ۲۰۰ تومان

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت توزیع و بازار شکر، گفت: در ۲ ماهه پایان سال امکان برداشت نیشکر به دلیل بارندگی‌های پی‌درپی وجود نداشت و تنها بازار را با تزریق ذخایر قبلی که پیش بینی کرده بودیم، کنترل کردیم.

وی ادامه داد: با توجه به وقوع سیل، برداشت نیشکر از ابتدای فروردین مختل و شکر‌های برداشت شده در انبار‌های نیشکری محبوس شد، ضمن آنکه بخشی از مزارع نیشکر به واسطه سیل آسیب دیدند، اما به سبب پیش بینی‌های صورت گرفته، روند واردات بعد از اتمام برداشت آغاز کردیم که خوشبختانه واردات خوبی در این زمینه صورت گرفت و میزان ذخایر به خوبی تأمین کننده نیاز بازار است.

این مقام مسئول با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی در اردیبهشت ۳۴۹ هزار تن پیش فاکتور به عنوان حواله شکر به مصرف کنندگان، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، اتحادیه قنادان، شیرینی و شکلات و سایر درخواست کنندگان ارائه داده است، بیان کرد: پول ۲۳۲ هزار تن از این میزان حواله واریز و تا پایان اردیبهشت خرید ۱۷۶ هزار تن و ظرف ۴ روز ابتدای خرداد ۳۰ هزار تن کالای موردنیاز شکر متقاضیان را تأمین کردیم.

مدیرعامل بازرگانی دولتی ادامه داد: بیش از ۱ ماه است که در میادین میوه و تره بار روزانه ۳۵۰ تن شکر توزیع می‌شود.

سیف با بیان اینکه روزانه ۲ هزار تن شکر برای تهران تأمین می‌شود، بیان کرد: این میزان تأمین شکر بی‌سابقه است، در شرایط فعلی بازار شکر از آرامش نسبی برخوردار است، اما هنوز به آرامش مطلوب مورد نظر نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه محدودیتی در تامین شکر وجود ندارد، بیان کرد: ما در تامین شکر تمام مصارف کشور آمادگی لازم را داریم، ضمن آنکه محدودیتی در تامین شکر مورد نیاز مساجد و هیئت‌ها برای ایام لیالی قدر نداریم.

مدیر عامل بازرگانی دولتی با بیان اینکه اقتصاد تنها کالا نیست، افزود: اقتصاد روان و احساس مردم است که اگر کمک کنیم تا بیشتر به واقعیت بازار نگاه کنند، از هیجانات کاذب بازار کاسته می‌شود که سود حاصل از این امر به جیب مردم می‌رود.

سیف قیمت مصوب شکر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار را ۳ هزار و ۴۰۰ و واحد‌های خرده فروشی ۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: شکر‌های بسته بندی ۹۰۰ گرمی بسته به نوع بسته بندی ۴ تا ۴ هزار و ۲۰۰ تومان در خرده فروشی‌ها و سوپر مارکت‌ها عرضه می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر آنکه علت فروش شکر ۹۰۰ گرمی با نرخ ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان در سوپرمارکت‌ها چیست، بیان کرد: تا زمانی که مردم با چنین نرخ‌هایی کالا را خریداری می‌کنند، متخلف به فروش خود ادامه می‌دهد. با توجه به آنکه کانال‌های متعددی برای خرید محصول وجود دارد، چه ضرورتی است که از گران فروشان کالا را با قیمت‌های بالا خریداری کنیم. از این رو به مردم توصیه می‌شود که گزارش گرانی را به سامانه ۱۲۴ گزارش دهند.

وی ادامه داد: برخی از فروشگاه‌ها با قیمت‌های بالا شکر را خریداری کردند و هم اکنون حاضر نیستند با نرخ‌های کمتری در بازار توزیع کنند؛ بنابراین به تمامی اتحادیه مصرف کارمندی و کارگری کل کشور که امکان دریافت شکر را دارند، برای تحویل شکر مراجعه کنند تا مردم با خرید محصول از کانال‌های مطمئن زمینه را برای گران فروشان فراهم نکنند.

قیمت نان افزایشی نخواهد یافت

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت قیمت گندم و نان گفت: در حال حاضر تمام نانوایی‌های سطح کشور گندم یارانه‌ای دریافت می‌کنند که به دلیل آنکه تغییری در قیمت حوزه آرد و گندم رخ نداده است، از این رو نان اجازه تغییر قیمت نداشته است و از همکارانمان در سازمان تعزیرات و بازرسی تقاضا داریم به موضوع افزایش قیمت نان از سوی برخی نانوایی‌ها رسیدگی کنند.

وی افزود: اگرچه برخی اتحادیه‌ها چند سالی است که نرخ نان را افزایش نداده اند و با دولت در این زمینه همراهی داشتند، اما هم اکنون هیچ دلیلی وجود ندارد که بخواهند از قیمت مصوب تخطی کنند و بدون در نظر گرفتن شرایط نسبت به افزایش قیمت اقدام کنند.

سیف با بیان اینکه عرضه صرفا نان کنجددار از سوی واحد‌های نانوایی تخلف محسوب می‌شود، گفت: البته پذیرش این نوع نان از سوی مصرف کنندگان موجب شده تا تخلف ادامه یابد.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ادامه داد: هم اکنون سازمان حمایت و سایر دستگاه‌های نظارتی روز‌های شلوغی را پشت سر می‌گذارنند به طوریکه روزانه ۳۰ تا ۴۰ اکیپ در حال گشت زنی هستند.

 قیمت برنج خارجی تغییری نخواهد داشت/ قیمت هر کیلو برنج ۱۱۲۱ هندی در خرده فروشی‌ها ۸ هزار تومان

وی درباره آخرین وضعیت واردات برنج گفت: در سال ۹۶، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و سال گذشته یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن و در ۲ ماهه امسال حدود ۴۱۵ هزار تن برنج وارد کشور شده است که با توجه به میزان مناسب واردات بعید است که تغییر قیمتی در حوزه برنج خارجی اتفاق بیفتد.

مدیر عامل بازرگانی دولتی ادامه داد: با همت سازمان غذا و دارو، بهداشت و استاندارد برنامه امسال تنوع از مبادی واردات برنج است به طوریکه همانند سال قبل در واردات تنها متکی به هند نباشیم.

به گفته وی، برنج‌های وارداتی به سبب اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی تنها در شبکه‌های مشخص همچون فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف توزیع خواهد شد.

تدابیر جدی برای حمل و نقل چغندر قند اتخاذ شده است

سیف با بیان اینکه حمل و نقل چغندر قند توسط ناوگان حمل و نقل بخش خصوصی صورت می‌گیرد، گفت: یک زمانی ما ناوگان حمل و نقل داشتیم، اما امروز هر ۲ شرکت از مدیریت ما خارج شدند و بخش خصوصی حمل و نقل چغندر قند را به همراه دارد، ضمن آنکه تقاضا برای حمل چغندر قند در استان خوزستان به شدت بالا و ظرفیت ناوگان محدود است که به همین امر این امر برنامه ریزی جدی تری می‌طلبد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: هفته گذشته جلسه‌ای با معاون وزیر راه در استان خوزستان داشتیم، تصمیمات خوبی در زمینه حمل و نقل چغندر قند از بندر امام و استان خوزستان مبنی بر تامین سوخت و لاستیک مورد نیاز اتخاذ شد تا حمل و نقل و بارگیری سرعت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.