وی از پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: مابقی مطالبات پس از درج در سامانه خرید به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.
به گفته اسفندیاری پور، تاکنون حدود ۷۰۰ هزار تن گندم از مزارع دیم و آبی برداشت شده است.
مجری طرح گندم با اشاره به اینکه مناطق معتدل پس از اقلیم گرم و خشک بتدریج وارد چرخه خرید میشود، بیان کرد: در حال حاضر برداشت گندم از ۱۰ استان اقلیم گرم و خشک همچون خوزستان، بوشهر، جنوب کرمان منطقه جیرفت و کهنوج، فارس، ایلام، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کهگیلویه و بویر احمد در حال انجام است.
بیشتر بخوانید: افزایش ۲ تا ۳ برابری قیمت سموم دغدغه پیش روی کشاورزان/خودکفایی گندم ادامه دارد
به گفته وی، بنابر آخرین آمار استان خوزستان با یک میلیون و ۱۶۵ هزار تن، ایلام ۱۷۰ هزارتن و فارس ۱۶۵ هزار تن بالاترین میزان خرید تضمینی گندم را به خود اختصاص داده است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی نرخ پایه هر کیلو خرید تضمینی گندم را یک هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به کیفیت بالای گندم تولیدی، متوسط قیمت کنونی خرید تضمینی هر کیلو گندم از کشاورزان ۱۷۲۶ تومان است.
وی با اشاره به اینکه وقوع سیل اخیر تاثیر چندانی در میزان تولید گندم نداشت، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و مزارع گندم پیش بینی میشود که میزان تولید به ۱۳.۵ تا ۱۴ میلیون تن برسد.
مجری طرح گندم در توصیهای به کشاورزان گفت: گندمکاران پس از برداشت از آتش زدن بقایای کاه و کلش در مزارع اجتناب کنند چرا که ماندگاری بقایای گندم در مزارع حاصلخیزی خاک تاثیر بسزایی دارد. ضمن آنکه به طور دائم مزارع را پایش کنند و در صورت هر گونه آفت سن گندم و زنگ گندم با کارشناسان مشورت کنند.
اسفندیاری پور در پایان با بیان اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، تصریح کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید، امسال برای چهارمین سال متوالی در تولید گندم خودکفا هستیم، از این رو نگرانی از حیث تامین گندم مورد نیاز نداریم.
انتهای پیام/