سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهید محمد جهان‌آرا به روایت رهبر انقلاب

به مناسبت سالگرد آزادسازی خرمشهر، بیانات حضرت آیت الله خامنه‌ای پیرامون شهید محمد جهان‌آرا را می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، روز سوم خرداد ۱۳۶۱ یکی از بارزترین جلوه‌های یاری خدا و یکی از مهمترین و زیباترین روز‌های دوران دفاع مقدس است. عملیات آزادسازی خرمشهر یکی از  بزرگترین عملیات‌های ایران در جنگ ۸ ساله محسوب می‌شود که در این عملیات نیرو‌های ایرانی با ۷۰ هزار رزمنده در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با رمز «یا علی ابن ابی‌طالب» به فرماندهی مشترک سپاه و ارتش حمله خود برای آزادسازی خرمشهر را شروع کردند.

این عملیات مهم و گسترده سه هفته به طول انجامید و در نهایت در سوم خرداد ۱۳۶۱ رزمندگان غیور ایرانی خرمشهر را که در روز‌های ابتدایی جنگ به اشغال  عراق درآمده بود، آزاد کردند.

شهید سید محمدعلی جهان آرا، یکی از بزرگمردان سپاه خرمشهر و از هزاران شهید گلگون کفن این خطه خونین است که مدتی فرماندهی سپاه این شهر را به عهده داشت. افسوس که خیلی زود خورشید وجودش غروب کرد و به خیل یاران شهیدش پیوست و در زمان حیاتش لحظه غرورانگیز و پرافتخار آزادسازی خرمشهر را ندید.

در ادامه و به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر، بیانات رهبر انقلاب در خصوص شهید جهان‌آرا را می‌خوانید.

" من مایلم این‌جا یادی از «محمد جهان‌آرا» شهید عزیز خرمشهر و شهدایی که در خرمشهر مظلوم آن‌طور مقاومت کردند بکنم. آن‌روز‌ها بنده در اهواز از نزدیک شاهد قضایا بودم. خرمشهر در واقع هیچ نیروی مسلحی نداشت؛ نه که صدوبیست هزار نداشت بلکه ده هزار، پنج هزار هم نداشت. چند تانک تعمیری از کار افتاده را مرحوم شهید «اقارب‌پرست» - که افسر ارتشی بسیار متعهدی بود - از خسروآباد به خرمشهر آورده بود، تعمیر کرد. (البته این مال بعد است. در قسمت اصلی خرمشهر که نیرویی نبود).

محمد جهان‌آرا و دیگر جوانان ما در مقابل نیرو‌های مهاجم عراقی - یک لشکر مجهز زرهی عراقی با یک تیپ نیروی مخصوص و با نود قبضه توپ که شب و روز روی خرمشهر میبارید - سی و پنج روز مقاومت کردند. همان‌طور که روی بغداد موشک میزدند، خمپاره‌ها و توپ‌های سنگین در خرمشهر روی خانه‌های مردم مرتب میباریدند. با این‌حال جوانان ما سی و پنج روز مقاومت کردند؛ اما بغداد سه روزه تسلیم شد! ملت ایران! به این جوانان و رزمندگانتان افتخار کنید. بعد هم که میخواستند خرمشهر را تحویل بگیرند، دوباره سپاه و ارتش و بسیج با نیرویی به‌مراتب کمتر از نیروی عراقی رفتند خرمشهر را محاصره کردند و حدود پانزده هزار اسیر در یکی دو روز از عراقی‌ها گرفتند. جنگ تحمیلی هشت ساله‌ی ما، داستان عبرت‌آموز عجیبی است. من نمیدانم چرا بعضی‌ها در ارائه‌ی مسائل افتخارآمیز دوران جنگ تحمیلی کوتاهی میکنند."
بیانات در خطبه‌های نماز جمعه‌ی تهران ۱۳۸۲/۱/۲۲

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.