رحیمی عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور، تشکلهای تولید و نظامهای بهره برداری را مهمترین عامل افزایش تولید و بهره وری در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری دشتهای خوزستان و ایلام، آبیاری و زهکشی فرعی غرب و شمال غرب کشور و سامانه گرمسیری دانست وگفت: پس از شکل گیری این تشکل ها، طرح توانمندسازی و پایداری آنها در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در استان ایلام ۳۲ تعاونی تولید تشکیل میشود که ازاین تعداد ۱۷تعاوتی تشکیل شده و مابقی نیز در حال تشکیل هستند که مراحل تولید محصولات کشاورزی، از این پس به وسیله این تعاونیها در اراضی مورد نظر ادامه مییابد.
این عضو هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: اعضای این تشکلها و تعاونیهای تولید را کشاورزان و مالکان اراضی کشاورزی در محدوده طرح ۵۵۰ هزار هکتاری و طرح تجهیز و نوسازی و سامانه گرمسیری تشکیل میدهند که از این پس در قالب اتحادیه و تشکلهای منسجم به بهره برداری از منابع آب و خاک در محدودههای مورد نظر میپردازند که این امر باعث مدیریت مصرف آب در اراضی بهبود میشود.
علیزاده مدیرکل دفتر نظام مهندسی بهره برداری سازمان تعاون روستایی کشورنیز با بیان اینکه برای برای تثبیت جمعیت، توسعه و امنیت پایدار در مناطق مرزی کشور که در مجاورت اجرای این طرحهای آب و خاک قرار دارند، سازمان تعاون روستایی، نظامهای بهره برداری را ساماندهی نموده تا ضمن افزایش بهره وری از منابع آب و خاک، از مهاجرت بی رویه بومیان به سایر مناطق کشور جلوگیری شود.
وی طرحهای بزرگ آب و خاک در حال اجرای کشور را ۴ مورد برشمرد و افزود: استان ایلام تنها استانی است که همزمان از اجرای ۳ طرح ملی آب و خاک بهره میبرد.
ناصری مدیرکل تعاون روستایی استان نیز برطرف نمودن موانع پایداری و انسجام تعاونیهای تولید روستایی را گامی در جهت افزایش بهره وری از منابع آب و خاک دانست وادامه داد: این تعاونیهای تولید با برنامهریزی و بررسی ظرفیتهای کشاورزی منطقه در تغییر الگوی کشت و افزایش تولید محصولات استراتژیک به ویژه چغندر و دانههای روغنی تلاش کنند، که این امر در قطع وابستگی کشور به واردات روغن و شکر موثر میباشد.
ناصری در بازدید از مرکز خرید تعاون روسنایی دهلران یاداور شد: تاپایان فصل برداشت ۵۰ درصد محصول گندم استان توسط مراکز خرید تعاون روستایی در استان از کشاورزان خریداری میشود.
انتهای پیام/با