مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: از میان این بیماریها تب کریمه – کنگو قابلیت انتقال بین انسان و حیوان را بیشتر دارد که خطر انتقال این بیماری بیشتر بر اثر کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر بویژه در فصل گرما افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: این بیماری خطرناک هیچگونه علائمی در دام زنده نداشته و در صورت آلوده بودن دام فقط زمانی میتوان از گوشت آن استفاده کرد که شرایط پس از کشتار و از جمله نگهداری لاشه در سالن پیش سرد بمدت ۲۴ ساعت رعایت شده باشد.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر لزوم تهیه گوشت مورد نیاز از فروشگاههای مجاز و تحت نظارت دامپزشکی بیان کرد: شهروندان به منظور اطمینان از سلامت گوشت ضمن خرید از مراکز مجاز و تحت نظارتهای بهداشتی دامپزشکی به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت نمایند و از مصرف گوشت تازه خودداری کنند.
بهمنش با اشاره به اینکه احتمال بروز این بیماری در دامداران و اشخاصی که با دام در کشتارگاه در ارتباط بوده هستند، بیشتر است، اظهار کرد: سمپاشی و پاک کردن گله از هر نوع کنه در جلوگیری از این بیماری بسیار اهمیت دارد ضمن اینکه دامداران در صورت مشاهده کنه روی پوست حیوانات از له کردن آن با دست خودداری کنند چرا که این اقدام میتواند منجر به انتقال بیماری شود.
وی توزیع سم برای سمپاشی بدن دام و جایگاه دام ها، نگهداری گوشت استحصالی در اتاق پیش سرد کشتارگاهها و آموزش دامداران و کارکنان کشتارگاهها و متصدیان قصابیها را از مهمترین برنامههای اداره کل دامپزشکی استان برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه عنوان کرد.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد از شهروندان خواست به هیچ عنوان از قصابیهای غیرمجاز اطراف شهرها که بدون نظارت بهداشتی اقدام به ذبح و فروش دام کرده اند، خرید نکنند.
تب خونریزی دهنده 'کریمه کنگو' یک بیماری خطرناک و قابل انتقال به انسان است که در صورت ابتلاء فرد به این بیماری، اگر اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع انجام نشود، موجب مرگ فرد مبتلا میشود.
انتهای پیام/پ