سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس‌جمهور در دیدار جمعی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی:

بنگاه‌های دولتی حتماً باید واگذار شوند/ قیمت ارز ۱۳ هزار تومان و حتی ۸ هزار تومان نیست

روحانی گفت: همه می‌دانیم که قیمت ارز ۱۳ هزار تومان نیست حتی ۸ هزار تومان هم نیست، مسائل روانی در افزایش نرخ ارز وجود دارد.

 

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در دیدار با جمعی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی گفت: در هیچ زمانی از تاریخ انقلاب شرایط سال‌های ۹۷ و ۹۸ را نداشته‌ایم بویژه اینکه دشمن همه تلاش خود را بر جلوگیری از فروش نفت و ایجاد مانع در روابط بانکی به عنوان شریان اقتصادی کشور، متمرکز کرده است.

روحانی به فشار‌های امنیتی و انفجار و ترور، فشار نظامی و تحمیل جنگ و همچنین توطئه‌های فرهنگی و اقتصادی دشمنان علیه ایران اسلامی در ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و اظهارداشت: امروز دشمن شدیدترین فشار‌های خود را بر بخش اقتصادی متمرکز کرده و امید دارد با این حرکت، از یک سو مانع توسعه اقتصادی شده و از سوی دیگر اقشار جامعه را تحت فشار قرار دهد و بر روند زندگی مادی، معنوی، فکری و خانوادگی آنان اثرات منفی برجای بگذارد.

رئیس جمهور با اشاره به تلاش‌های دولت برای اتصال برق و آب به خانه‌های مردم و همچنین به بخش صنعت و کارآفرین کشور، تأکید کرد: نیازمندی‌های آب و برق بخش‌های کارآفرین و از عمومی با قیمت ارزانی تأمین می‌شود و دولت یارانه بالایی در این بخش‌ها پرداخت می‌کند و در مجموع توانسته‌ایم شرایط را برای کار و تولید در داخل آماده کنیم.

روحانی با اشاره به ثابت ماندن قیمت سوخت و نفت و گاز برای ۴ سال متوالی در کشور، تصریح کرد: فعلا نمی‌توانیم در مورد درست یا غلط بودن این سیاست قضاوت کنیم و البته هر وقت برای تغییر قیمت اقدام کردیم با مشکلاتی مواجه شدیم، اما در هیچ کجای دنیا چنین قیمت سوخت ارزانی وجود ندارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین و بزرگترین حمایت‌های دولت از بخش خصوصی و کارآفرینان عدم قطعی گاز در طول سال است، افزود: در هیچ کجای دنیا سراغ نداریم که چنین حجم بزرگی از لوله‌کشی گاز به مراکز تولیدی و مسکونی انجام شده باشد و الان ۹۵ درصد مردم از نعمت گاز برخوردارند و و این حمایت دولت از مردم و بخش تولیدی است.

وی در ادامه سخنان خود در مورد گلایه‌های مطرح شده از سوی نماینده شرکت‌های داروسازی در زمینه ارزانی دارو، گفت: اگر در بخش سلامت، ایران را با کشور‌های همجوار و حتی کشور‌های توسعه یافته مقایسه کنید، شاهدیم که کار بسیار بزرگی در حوزه طرح تحول سلامت در کشور صورت گرفته است، به طوری که بسیاری از سران کشور‌ها اعم از اروپایی و غیراروپایی در مورد اجرای طرح تحول سلامت در ایران، ابراز تعجب کردند.

روحانی خاطر نشان کرد: در بخش آموزش کار‌های بسیار مهمی در کشور صورت گرفته به طوری که ما با ۱۴ میلیون دانش‌آموز و ۴ میلیون دانشجو، کار بسیار بزرگی در زمینه آموزش در کشور انجام دادیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه شرایط کشور، از این نظر که دولت بتواند زمینه را برای رونق فراهم کند، مساعد است و تلاش‌های زیادی انجام شده، گفت: البته اشکالاتی هم در کار وجود دارد که باید برطرف شود.

روحانی رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی را کاملاً غلط و اشتباه دانست و گفت: در شرایط مساوی حتماً بخش خصوصی در اولویت است و حق تقدم با بخش خصوصی است، نباید به هیچ عنوان بخش دولتی رقیب بخش خصوصی باشد و ما باید امتیاز را به بخش خصوصی دهیم و حتماً بنگاه‌های دولتی باید واگذار شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه واگذاری بخش دولتی اصرار مداوم من بوده و هست، گفت: ان شاء الله امسال شرایط مطلوبی برای واگذاری‌ها داشته باشیم.

روحانی با تأکید بر اینکه همه بخش‌های دولتی باید واگذار شود، گفت: خوشبختانه مقام معظم رهبری هم با اینکه بخش‌های نظامی از اقتصاد بیرون بروند، موافق بودند و در مورد موضوع ادغام بانک‌ها نیز ایشان موافق بوده و حمایت کردند.

روحانی اصلاحات در بانک‌ها را کاری بسیار سخت و دشوار عنوان کرد و گفت: متأسفانه مجوز‌های بی‌رویه زیادی صادر شده و فعالیت در بخشی از بانک‌ها دارای اشکالات عدیده‌ای است. بانک‌ها سرمایه‌های جامد و شرکت دارند و فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند که حاضر نیستند این فعالیت‌های خود را واگذار کنند و این در حالی است که نمی‌شود هم بانک‌دار و هم بنگاه‌دار بود.

رئیس جمهور در تشریح کار‌های مهم دولت یازدهم و دوازدهم در مورد بانک‌ها، گفت: اولین کار مهم دولت در این زمینه این بوده که در طول ۶ سال گذشته دست در جیب بانک مرکزی نبرده‌ایم و دولت پایه پولی را بالا نبرد. بالا رفتن پایه پولی کار بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است.

روحانی با تأکید بر اینکه در این ۶ سال، دولت نسبت به استفاده از پایه پولی متعهد بوده و بعد از این هم متعهد خواهد بود، گفت: حتی برای پرداخت یارانه هم زمانی که پول کم می‌آوردند از پایه پولی استفاده می‌کردند، اما ما این کار را نکردیم.

رئیس جمهور تعدیل مؤسسات اعتباری غیرمجاز را دومین کار دولت عنوان کرد و گفت: این کار بسیار سخت بود و شجاعت زیادی می‌خواست و ما برای توقف فعالیت این موسسات اعتباری غیرمجاز دردسر‌های زیادی متحمل شدیم به گونه‌ای که حتی برخی تجمع‌های خیابانی از سوی حامیان همین مؤسسات سازمان دهی می‌شد تا ما نتوانیم این کار را با موفقیت انجام دهیم.

روحانی تأکید کرد: البته در مورد بانک‌ها اصلاحات زیادی باید انجام شود که قدم به قدم در حال انجام است و این اقدامات کمک بزرگی به اقتصاد کشور خواهد کرد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دست کارآفرینان را می‌بوسیم، گفت: خوشحالیم که بخش خصوصی و کارآفرینان هم با استفاده از اعتبارات دولتی فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند.

روحانی در پاسخ به سوالات یکی از فعالان اقتصادی در حوزه انرژی مبنی بر ورود بخش خصوصی به فروش نفت و فرآورده‌های نفتی، گفت: برای این منظور راه را باز کرده‌ایم و با ارایه نفت در بورس مشکلی برای فروش نفت و فرآورده‌ها توسط بخش خصوصی نداریم.

رئیس جمهور برقراری روابط خارجی با دنیا را کار مهم دیگر دولت عنوان کرد و گفت: برغم همه دشمنی‌ها و توطئه‌ها، دولت کار خود را در خصوص برقراری روابط خارجی با موفقیت انجام داده و ادامه خواهد داد، ما همیشه به دنبال این بوده‌ایم که در منطقه صلح و امنیت باشد. تأمین امنیت بالاترین کار دولت بوده است.

روحانی در خصوص موضوع همکاری بخش دولتی و خصوصی، گفت: همیشه اعضای دولت را تشویق کردم که بدون مشورت با بخش خصوصی تصمیم نگیرند و اگر تصمیمی بدون مشورت با بخش خصوصی اتخاذ شود، قبول نمی‌کنم.

رئیس جمهور با بیان اینکه تخصص و تحصیلات دانشگاهی به تنهایی کافی نیست و باید از تجربه بخش خصوصی هم استفاده کنیم، گفت: کسی که درس اقتصاد خوانده، چارچوب‌ها را بهتر می‌داند، اما وقتی به اجرا می‌رسیم، حتماً باید با بخش خصوصی هم مشورت شود.

روحانی افزود: با توجه به شرایط منطقه و همسایگان، ضروری است که بخش‌های دولتی و خصوصی با هم مشورت کنند و همه ما باید احساس کنیم که بار مسئولیت سنگین بر دوش‌مان است.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه به رغم همه مشکلات و تهدید‌ها ما امروز در بهترین شرایط از نظر ذخایر ضروری هستیم، گفت: دولت مشکلی در این زمینه ندارد همه کالا‌های ضروری مورد نیاز کشور و نیاز‌های اساسی تامین شده و وضعیت در این عرصه نسبت به سال گذشته، به مراتب بهتر است.

روحانی در پاسخ به اظهارات نماینده صادرکنندگان و درخواست واردات کالا از سوی صادرکنندگان بجای انتقال ارز به کشور، گفت: آزاد گذاشتن صادرکنندگان برای واردات کالا به جای انتقال ارز خوب است به شرطی که کالای وارد شده را بر مبنای دلار ۱۳ هزار تومانی با مردم حساب نکنند و حداقل براساس ارز نیمایی محاسبه کنند. محاسبه کالای وارداتی با نرخ آزاد به مردم فشار وارد می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای دولت راحت‌تر است که صادرکننده جنس مورد نیاز کشور را هم وارد کند، گفت: به شرطی که قیمت‌ها را برای مصرف کننده بالا نبرد.

روحانی یاد آور شد: همه می‌دانیم که قیمت ارز ۱۳ هزار تومان نیست حتی ۸ هزار تومان هم نیست و شرایط و مسایل روانی در افزایش نرخ ارز وجود دارد.

رئیس جمهور بار دیگر تأکید کرد که هدف ما بهبود وضعیت معیشت مردم است و فشار دشمن در کوتاه مدت با هدف اثرگذاشتن بر وضعیت معیشت مردم و در بلندمدت جلوگیری از توسعه کشور است و در چنین شرایط باید همه بخش خصوصی و دولتی کنار هم باشند.

دکتر محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور نیز پیش از سخنان رئیس جمهور با اشاره به اینکه هجمه‌های سختی در سال ۹۷ و ۹۸ از خارج به اقتصاد کشور وارد شد، اما فعالان اقتصادی مقاومت کردند و اجازه ندادند با وجود همه سختی‌ها نقشه‌های بدخواهان محقق شود، گفت: البته سیاست‌گذاران اقتصادی نیز روز‌های دشوارتری داشتند، اما مهم این است که در مسیر رو به رشد امید بخش اقتصادی کشور که به دستاورد‌های خوبی نیز رسیده بودیم، قدری توقف رخ داد و ان شاء الله بار دیگر کشور به همان مسیر توسعه اقتصادی و عدالت باز می‌گردد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور به توصیه‌های مهم اقتصادی رئیس جمهور به هیأت دولت در خصوص فعالین بخش خصوصی و کارآفرینان اشاره و تأکید کرد: در یکی از این توصیه‌ها رئیس جمهور همواره تأکید کردند که در تصمیمات با فعالان اقتصادی مشورت شود و در اتخاذ سیاست‌ها تا نظر افرادی که در میدان علم اقتصادی حضور دارند، گرفته نشده است، هیچ تشخیص اقتصادی درست نیست.

دکتر نهاوندیان گفت: دومین توصیه رئیس جمهور همواره این بوده است که باید مسئولان دولتی تمام تلاش خود را بکار گیرند که موانع راه فعالان اقتصادی برداشته شود و افتخار دولت این است که قانون رفع موانع تولید و همچنین بهبود فضای کسب و کار را به تصویب برساند.

وی با بیان اینکه برگزاری چنین جلساتی از جدی‌تری و لازم‌ترین جلسات برای اقتصاد کشور است، اظهار داشت: دستور کار دولت و فعالان اقتصادی چیزی جز تعامل و همکاری نیست و باید پیام آرامش و امید به جامعه داده شود و اگر التهابات روانی در جامعه وجود نداشته باشد مشکلات اقتصادی نیز حل خواهد شد.

قدردانی از دولت و رئیس جمهور برای مشارکت اقتصادی در ارایه راه‌حل‌ها، تأکید بر بهره‌گیری بیشتر از نظرات، دغدغه‌ها و ظرفیت‌های بخش خصوصی در تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های کلان در مقابله با تحریم‌ها، واگذاری شرکت‌های زیانده دولتی به بخش تعاون و خصوصی، رفع نااطمینانی‌ها و همچنین هماهنگی بیشتر بین دولت و بخش خصوصی، تأکید بر حضور مشورتی فعالان بخش خصوصی در جلسات شورای هماهنگی اقتصادی، رفع مشکلات و نگرانی‌ها و همچنین منطقی کردن قیمت داروی تولید داخل از مهم‌ترین مباحث و درخواست‌های مطرح شده در این جلسه بود.

همچنین می‌توان به دیگر درخواست‌های فعالان و کارآفرینان اقتصادی در این جلسه از تأکید بر اهمیت جذب سرمایه‌گذاری تکنولوژی و ارتباطات خارجی و بین‌المللی در رشد و توسعه اقتصادی، اختصاص اولویت و حمایت‌های قانونی از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها، جلوگیری از رانتی شدن اقتصاد، تأکید بر نقش پررنگ و مهم شورای گفتگوی دولت در بخش خصوصی، ضرورت تأمین کالا‌های مورد نیاز مردم، حمایت دولت از بخش خصوصی، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و اولویت بخش خصوصی در قرارداد‌ها و واگذاری پروژه‌ها اشاره کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: دولت ، اخباراقتصادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
ما باید ...ما باید ...ماباید ...ماباید.... ماباید... از این ما بایدها خسته شدیم عمل!!!!!
ناشناس
۱۵:۵۲ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
از این ما بایدها خسته شدی?
مردم دنبال چیزهای ارزون ولی خوب تو صف میرن
قیمت نان وکالا باید حدی با شد که مردم تو صف نرن
نانواهم مجیوره کیفیتشو بالا ببره تابخرن.
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
چی بگم
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
فعلا که ۱۵ تومنه.خب اگه ارز ۸ هزار تومنم نیست پس چرا الان ۱۵ تومنه؟ پس کی عمل میکنید؟؟
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
دلار قیمتش همون ۵۰۰۰ تومان ترسناکی هست که میگفتین اگر رئیسی اومد میشه ۵ تومن الان که ۱۵ تومن بود یه نصف روز شد ۱۳ تومن
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
اگه صداقتی در گفتار وجود دارد باید ازخودرو سازان خودرویی شروع شود تا قدرت مافیایی آنها از بین رود
ناشناس
۰۹:۰۷ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
قیمت دلارباید کمتراز ریال باشدچه می گویید
زال الدين
۰۹:۰۷ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
خدايا شكرت همه چيز چه قدر خوبه همه آب و گاز و برق داريم قيمتا چه قدر ارزونه . رفاه چه قدر فراوونه. حقوق ها و وضع معيشت چه قدر عاليه!!! خدايا شكر
ناشناس
۰۸:۴۷ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
من قدرت خرید یک کیلو گوشت ندارم 6ماهه
والا تو ماه رمضون نتونستم یک کیلو گوشت بخرم بعد اینها فرت فرت افطاری میدن
ناشناس
۰۸:۱۲ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
چرا حقوق معلمان و فرهنگیان رو این همه کم کرده اند ؟؟
الان دریافتی اکثرشان ۱و نیم الی ۱و ۸۰۰ هست ،تقریبا ۸۰۰ تا ۱ و ۲۰۰ کم شده ،این پول ها کجا رفته ؟
با این گرونی و اجاره خونه و کلی مایحتاج دیگه چطور یه زندگی رو اداره کنن ؟؟
خود مدیران و وزیر مربوطه میتونه ؟؟؟جواب خدا رو چی میخوان بدن ؟؟
باشگاه خبرنگاران لطفا لطفا لطفا پیگیری کنین
شما صدای مردم رو به گوش مسئولین برسونین
ناشناس
۱۵:۵۵ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
این پول ها کجا رفته?
این پول هاحقوق معلمان و فرهنگیان دیگری شده
ناشناس
۰۸:۱۲ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
چرا حقوق معلمان و فرهنگیان رو این همه کم کرده اند ؟؟
ناشناس
۰۷:۵۱ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
متأسف
ناشناس
۰۷:۲۶ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
گرانی.کمبود دارو و...بیداد میکنه
ناشناس
۰۷:۱۳ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
جوانان رو از زندگی 50 سال عقب افتادن با رسوندن دلار به 15هزار تومان و تورم 300درصد و فقر و بیکاری و....
arad
۰۳:۴۴ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
مسائل روانی رو دلیل گرون شدن ارز قبول کردیم لطفأ بفرمایید چه مسئله ای باعث کم ارزش شدن و بی ارزش شدن پول و بدبختی و فلاکت مردم شده
ناشناس
۰۳:۲۴ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
اقای روحانی قیمت ارز 12ونه هشت هزارتومان نیست .
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۳ خرداد ۱۳۹۸
خیلی ارز دوست داری? برو خارج از ایران همش ارزه
ناشناس
۰۲:۱۴ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
آره میدونم 13 تومن نیست . حالا که همه پولهای ما توسط تورم ساختگی خورده شده . حالا دیگه دلار رو پایین می کشید و ریال بالا میره .
ناشناس
۰۱:۱۱ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
قیمت ارز حتی 8000 تومن نیست؟!
اگه قیمت ها برگرده به قیمت سال 96 به اضافه 35 درصد تورم بشه .
ناشناس
۰۰:۵۷ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
مهم این است که وضع فعلی بازار و تورم بر اساس دلار بیست تومانی است حالا دلار هزار تومان هم باشد