سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امتحانات نهایی ۹۸/ بایدها و نبایدهای استفاده از خوراکی‌ها در ایام امتحانات

ایام امتحانات همواره شرایط خاص خود را برای محصلان دارد و رعایت برخی بایدها و نبایدها از جمله چگونگی مصرف خوراکی به موفقیت در این روزها کمک می‌کند.

به گزارش  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به خرداد ماه که می‌رسیم، تب امتحانات پایان ترم در بین دانش آموزان حسابی داغ می‌شود، پدر و مادر‌ها تلاش خود را به کار می‌گیرند تا فرزندانشان در محیطی آرام و به دور از تنش مطالعه کنند، اما با این حال بسیاری از دانش آموزان دچار استرس‌ می‌شوند.

امتحانات پایان ترم با اینکه از هفت سالگی تا ۱۸ سالگی همراه دانش آموز است، اما  همواره آنها را دچار استرس‌ می‌کند، وجود این تنش‌ها طبیعی است؛ جالب است که با گذشت سال‌ها نه تنها این استرس کاهش نمی‌یابد بلکه هر ساله بیشتر می‌شود و دلیل آن هم حساس شدن شرایط  و دشوار شدن درس‌هاست که بسیاری از دانش آموزان را گرفتار می‌کند.

روش درست مطالعه، برنامه‌ریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، هدفمندی، دوری از استرس و اضطراب، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و  مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که باید در طول دوران مطالعه مدنظر قرار داد و آن را رعایت کرد.

خوب است بدانید امتحانات پایان ترم را می‌توان با آرامش کامل و برنامه‌ریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی پشت سر گذاشت و با خیال راحت برای سال تحصیلی جدید آماده شد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه امتحانات شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روش‌های موفقیت را کسب کنید و نتیجه‌ای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.

نکات تغذیه‌ای  مفید در ایام امتحانات

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: دانش آموزان در ایام امتحانات باید به تغذیه خود توجه کنند تا بتوانند این ایام را به خوبی پشت سر بگذارند؛  یکی از بهترین راه‌ها برای اطمینان از تأمین نیازهای تغذیه‌ای دانش آموزان ، استفاده از ۶ گروه اصلی غذایی است که باید در برنامه غذایی روزانه از آن استفاده شود.

رحمانی بیان کرد: ۶ گروه‌ اصلی غذایی که دانش آموزان باید از آن استفاده کنند شامل نان و غلات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، گروه میوه‌ها و سبزیجات، گروه شیر و لبنیات است.

این متخصص تغذیه ادامه داد: صبحانه از مهم‌ترین وعده‌های غذایی برای دانش آموزان به شمار می‌رود؛ دانش‌آموزانی که صبحانه نمی‌خورند در یادگیری مطالب و درک مطالب ضعیف هستند که قدرت خلاقیت و ابتکار آن‌ها را کم می‌کند بنابراین نخوردن صبحانه باعث کمبود موادغذایی روزانه است که چه بسا در وعده‌های دیگر غذایی جبران نشود.

وی گفت: مطالعات اخیر نشان داده که تغذیه صحیح در قدرت یادگیری تاثیر بسزایی دارد و نخوردن صبحانه می‌تواند تأثیرات منفی بر تمرکز و یادگیری آنها داشته باشد؛  نخوردن صبحانه باعث کاهش قدرت یادگیری می‌شود.

رحمانی با بیان اینکه دانش آموزان باید به خواب و خوراک خود اهمیت دهند،  گفت: خواب و خوراک منظم فرآیند درک یادگیری را زیاد می‌کند؛ توصیه می‌شود به خواب خود توجه و استرس  خود را کنید. 

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اصلاح الگوی رفتار خواب و غذا در تقویت حافظه کوتاه مدت تاثیر بسزایی دارد،  گفت: دانش آموزان حتما باید در روز سه وعده اصلی شامل صبحانه، ناهار و شام را میل کنند؛ دانش آموزان از مصرف تنقلات در ایام امتحانات خودداری کنند.

وی یادآوری کرد: دانش آموزان از مصرف تنقلات مثل شیرینی و چیپس و پفک خودداری کنند؛  می‌توانند برای تقویت خود از مغزها مانند بادام،  گردو،  پسته و فندق استفاده کنند. 

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.